"Европски вредности"

• Креатор на темата ФилипМакедон
  • Време на започнување

Ljupco Meljata

AJFON ILI ANDROID you choose
Член од
11 ноември 2007
Мислења
1.726
Поени од реакции
475
Јас па мислам дека жените во Европа и не се баш нешто многу среќни сем што имаат слобода да прават глупости тие имаат многу права но не и многу обврски едно е да бараш и да сакаш нешто ама друго е кога од тебе се бара нешто .

Значи вака еве во Германија некој домаќинка може да го остави мажот на улица ако смета дека повеќе не го сака а може да оди со друг маж и тука сопругот не може да влијае во нивната врска.

Ако тоа го сакате тогаш зошто потреба за брак и семејство нели семејството е клетка на општеството што мислите.

Според мене треба да има закон за самохраните мајки и тоа е тоа енд оф стори.

Како вели еден мој другар градежник жени и рамноправност нека дојде со мене да копа канали да крева плочки и да меша малтер и нека срка од мојата плата.

Вака од страна секој се прави Боки13.

Член од
21 март 2012
Мислења
3.277
Поени од реакции
3.055
Јас па мислам дека жените во Европа и не се баш нешто многу среќни сем што имаат слобода да прават глупости тие имаат многу права но не и многу обврски едно е да бараш и да сакаш нешто ама друго е кога од тебе се бара нешто .

Значи вака еве во Германија некој домаќинка може да го остави мажот на улица ако смета дека повеќе не го сака а може да оди со друг маж и тука сопругот не може да влијае во нивната врска.

Ако тоа го сакате тогаш зошто потреба за брак и семејство нели семејството е клетка на општеството што мислите.

Според мене треба да има закон за самохраните мајки и тоа е тоа енд оф стори.

Како вели еден мој другар градежник жени и рамноправност нека дојде со мене да копа канали да крева плочки и да меша малтер и нека срка од мојата плата.

Вака од страна секој се прави Боки13.
Моралните вредности не треба да бидат спроведувани со закони зошто тогаш само создаваат дисфункцијонално општество.

Проблемот не е на пример абортус проблемот е што нивото на моралот во земјата е доволно ниско за некој да го направи.Ти можеш и со закон да го забраниш ќе се отворат само клиники на црно.

А ако сакаат двајца да се ебат во гз си е нивна работа али не гледам зошто им е потребна парада или на што се горди па што се вика Парада на гордоста.Ај ако не секој пат кога ќе ебам парада да правам на плоштад :D

Ljupco Meljata

AJFON ILI ANDROID you choose
Член од
11 ноември 2007
Мислења
1.726
Поени од реакции
475
Абе луѓе нели гледате сега се е маркетингот јас сметам дека многу од тие закони во Европа нивните поколенија има да ги колнат и да си ги признаат како нивна штета ќе дојде и тоа време не се секирајте.

:свиркам::свиркам::свиркам::свиркам:

Член од
28 мај 2008
Мислења
3.966
Поени од реакции
4.073
Геј движењата кај нас се заради пари од ЕУ, не заради тоа што немаат права.
За да се има здраво семејство, потребно е само еден да работи, а не двајцата, посебно ако се нема и баба и дедо тоа дете тешко му се пишува, а самостојноста тоа значи, сам брате и дете и работа. Не за џабе во Југославија се учеше семејството е основната единка на општеството, што е и многу точно, освен ако работното време не се сведи на 5-6 часа и тогаш има некоја смисла самојстојноста, бидејќи после 8-10 часа, човек сака да се одмори, а не да се замара со детето оти некоја играчка не му се свиѓала. Или пак воопшто не основање на семејство бидејќи си самостоен. Најглупата работа што ја имам слушнато е таа еманципација и слобода, едноставно човекот не може така да функционира бидејќи е социјално суштество. Да во минатото имало доста забрани, ама и многу слободи не се на арно.
А за малцинствата, ние овде на балканот треба лекции да им држиме на тие од европа за тоа како се живее заедно, кај нас проблемот се политичарите што си активираат национализмот кога нив им е чеиф, ама како Балканци ќе го научиме и тоа поглавје. Баш би сакал некој политичар со муда од кај нас да им рече, господо ЕУ, не сме ние за ЕУ немате вие Рамковен.

PIRATIC

diplomiran klozetar
Член од
26 јануари 2012
Мислења
7.854
Поени од реакции
6.497
Колку што е штетен и ретрограден екстремниот конзервативизам, исто толку е штетна и претераната екстремна либералност, ако ме сфаќате што сакам да кажам ....... потребна е умереност ....... ОК е да се биде и конзервативен, немам ништо против, ама умерено и секако никој нема право да ги наметнува своите сфаќања, ставови и идеологии врз други лица, исто така ОК е и да се биде либерален, но умерено и секако без наметнувања на своите ставови и гледишта врз други лица .............. инаку секаде има секакви, зарем на запад сите се либерални, секако дека и таму постојат конзервативни струи, но сепак либералните струи се доминантни и самите општества важат за либерални, е сега ние како држава сме си посебна приказна сама по себе, приметувам, а сигурно и вие приметувате дека во последниве години се промовираат и форсираат(воглавном преку медиумите) ретроградни демо-христ.конзервативни политики: кампања имај 3/4 дете, кампања против абортусот, потоа исто така факт е дека се форсира религијата, па дури имаше обид и да се воведе веронаука во училиштата(иако повеќе од 50% од родителите на учениците се бунеа против вовед. на веронауката во учил.), плус гледаме со свои очи како на секој агол никнуваат црквички и.т.н. и.т.н. општо земено факт е дека со сила се форсира конзервативизмот, а се гуши либерализмот, секуларноста, а со самото тоа и демократијата ....... од друга страна па сакаме да влеземе во еден далеку полиберален свет од нашиов, но дали со ваквите политики одиме натаму или пак се враќаме со полна пареа кон средновековието !

Zaptija Stojkov

Комунист
Член од
23 февруари 2010
Мислења
3.178
Поени од реакции
2.854
Европските вредности се:
1. Легализација на Хомосексуалните бракови
2. Легализација на Инцестот
3. Легализација на сексот со животно
4. Легализација на сексот со ауспух или со конзерва кока кола
5. И Легализација на дрогата која може да се користи без никакви последици врз човековото здравје...

methMKD

Евроскептик
Член од
18 јануари 2011
Мислења
1.826
Поени од реакции
723
Европските вредности се:
1. Легализација на Хомосексуалните бракови
2. Легализација на Инцестот
3. Легализација на сексот со животно
4. Легализација на сексот со ауспух или со конзерва кока кола
5. И Легализација на дрогата која може да се користи без никакви последици врз човековото здравје...
1. Што те занима тебе што праат педерите/хомосексуалците жити мајка?
2. шо тропаш ?
3. тропаш пак а ?
4.и пак....
5. Ако мислиш на марихуаната па подобро да е легална отколку илегално да се прават огромни пари бар така државата ќе си зема данок и вака и така ја користат тие шо сакаат

Sussaro

Southern comfort, southern sun
Член од
27 декември 2005
Мислења
6.087
Поени од реакции
25.243
Тоа нивно играње бајрам со памет, скапо ќе си го платат. Се соочуваат и они со фактот дека простиот и закоравен арап ќе си остане прост и закоравен арап и не можеш да го интегрираш во твоето општество. Дека со таа феминизација, мажите ти се како кастирани женчиња популарно наречени метросексуалци, за на крај жените да се ебат со истите прости и закоравени арапи кои сепак на крајот барем имаат муда. Касно сфаќаат дека со мулти-култи, ултра-либерал, анархо-атео-марксо-чегевара ''прогресив'' срања кои се наменети само за наивни простаци кои мислат дека Imagine на Џон Ленон во пракса е повеќе функционална од Алиса во земјата на чудата дека со тие методи ќе го направат светот поубаво место за живеење. Чудесно е како човек можеш да го купиш со идеалистички гомненици, и тоа со тие идеалистички гомненици ги купуваш истите оние демек опен-мајндед модерни интелектуалци кои им се смеат на сунитите кои се разнесуваат со надеж дека ги чекаат 72 девици. Магарето, зајакот и ушите. Па сега одеднаш им текна дека треба да воведат забрани за бурки, да тераат рестриктивни политики на имиграција и така натаму. Си сфаќаат они како сами си се испоебаа па сега пробуваат да ја амортизираат ситуацијата. Едноставно некои народи се попростачки од други, некои култури се позаостанати од други, некои групации се поекстремни, помрзливи, попаразити од другите, женскиот пол е покомпетентен за икс работи а машкиот за испилон. И нема што тоа да е дискриминаторски, сексистички, националистички или што ти ја знам јас. Едноставно така стојат работите во пракса. Не треба да се генерализира е најтрагичен аргумент што сум го слушнал. Не е ни аргумент дури. Од Европа треба да се учат и да прифатат некои позитивни карактеристики, добар пример е да речеме германската дисциплина и организирност, ама не се.
Никогаш не треба да се срамите од своите ставови и покрај тоа што некои куртони меѓу кои ги има и тука на форумот ќе ве етикетираат како прости, заостанати или не знам ти што и тоа како чопор мршојадци обично напаѓаат. Оставете ги да тонат во својот идеалистички простотилук, не реагирајте на нивните куртонски навреди, омаловажувања, иако ќе бидете збунети од нивните постапки бидејќи во исто време ќе ви се претстават како големи хуманисти и заштитници на човековите права, ќе бидете збунети како толку широкогради особи имаат такви погани муцки и прават такви гнасни финти. Обично токму ваквите луѓе со вакви демек големодушни сфаќања на толеранција и панблагородни замисли се најголемите педери, лицемери и забивачи на нож во грб. Некогаш не треба толеранција, некогаш не треба почит. Светот еднаш го осети целото тоа зло што се случи во СССР во 1917 година па се до 1991ва кога исти такви ѓубриња под маската на егалите, либерте, фратерните ебаа мајка на се живо. Барем таа историја не заслужува повторување. Бегајте од тие наметнувања на сумљиви европски вредности, бегајте од тие клубови што наметнуваат такви вредности, бегајте од тие божем кул простаци кои ќе пробат да ви шитнат некои замисли кои ако не ги профатиш си прост, фашист, заостанат. Пазете се нарочито вие младите од таа опасна стапица, токму најголемите куртони, најголемите манипулатори, најтешките педери и хипокрити се кријат токму под тие хуманистички идеи и организации кои немаат допирна точка со реалноста. Нека не ви продаваат ветер и магла колку год и да звучи дофатливо, се тоа е само холивудска бајка од која ќаруваат само поединци. Вашата толеранција, отвореност и непредрасуди ако немаат граница си штетите сами на себе бидејќи ќе ве ебе кој сака. Добро е некогаш да се биде и нетолерантен, затворен и со предрасуди, колку год и да звучи тоа немодерно ако малце размилсите ќе сфатите дека е така.

Едит

Како ќец на 10-ка само што го напишав постот отворам фејсбук и еден другар споделил линк дека некоја шведска левичарска партија сакал да го забрани стоечкото мочање во име на џендер иквалити.

http://reason.com/blog/2012/06/15/from-my-cold-dead-hand-swedish-pols-want

Болни мозоци. Болните мозоци на едната страна од оската се Талибанците во Авганистан. Тоа на сите им јасно. Ретко на кој не му е јасно дека оската си има и друга радикална страна. Тоа се токму овие други болни мозоци. Разликата е што првите радикали и болни мозоци ни се претставени како радикали и болни мозоци, а вторите радикали и болни мозоци ни се бутаат со лажичка како нешто кон кое треба да се стремиме. И што е најтрагично, тој филм проаѓа сево ова е модерно и кул а не ретардирано. Шведска и Скандинавија предничат со вакви психосоматски заболувања и се онаа противтежа на да речеме закоравениот исламски фундаментализам.
Меѓутоа природата знае да најде баланс. Спротивностите се привлекуваат па така и овие небричени под мишка жени на крај ќе ги спастри некој арап како што обично бива.

Ф

ФилипМакедон

Гостин
Што па тебе те задира лично и персонално кај геј браковите да ми објасниш?

Што тебе ќе те кошта да толерираш нешто? Слобода? Финансии? Живот? Што!?

Она што е најлошо од целава работа, е што мора некој да ве буцне за тие "вредности", а не сами да ги негувате без некој да ви го каже тоа.

Како некој кој може да биде морален и етички асален човек и без Библијата да мора да му каже дека така треба да биде.

Ме задира тоа што од ден на ден се намалуваат луѓе со цврста волја,па за да бидат интересни и тие ги прават работите кои им изгледаат интересни(вештачки тренд)...инаку мене најлично ми е гајле, кој што сака нека си прави за него си прави,но кога ке помислам дека некое мое идно поколение би можело да потпадне под влијание на таквите вештачки трендови,е тогаш се создава во мене тоа антигеј чувството...

Секогаш вие традиционалистите трн во око ви е феминизмот, зошто ги губите јаздите за јавање на жената во кој смер сакате она да оди.
Прв сум за тоа жената интелектуално да се истакне,последен сум за тоа жената да игра на "курвински фазони" ... мислам дека доволно е јасно што сакам да кажам,иаку не заслужуваш одговор бидејќи ми лепиш етикети,но кога веќе спомна јавање знам дека и ти би сакал макар 20 минути "јавањe" со жената..
--- надополнето: 16 јуни 2012 во 06:47 ---
Тоа нивно играње бајрам со памет, скапо ќе си го платат. Се соочуваат и они со фактот дека простиот и закоравен арап ќе си остане прост и закоравен арап и не можеш да го интегрираш во твоето општество. Дека со таа феминизација, мажите ти се како кастирани женчиња популарно наречени метросексуалци, за на крај жените да се ебат со истите прости и закоравени арапи кои сепак на крајот барем имаат муда. Касно сфаќаат дека со мулти-култи, ултра-либерал, анархо-атео-марксо-чегевара ''прогресив'' срања кои се наменети само за наивни простаци кои мислат дека Imagine на Џон Ленон во пракса е повеќе функционална од Алиса во земјата на чудата дека со тие методи ќе го направат светот поубаво место за живеење. Чудесно е како човек можеш да го купиш со идеалистички гомненици, и тоа со тие идеалистички гомненици ги купуваш истите оние демек опен-мајндед модерни интелектуалци кои им се смеат на сунитите кои се разнесуваат со надеж дека ги чекаат 72 девици. Магарето, зајакот и ушите. Па сега одеднаш им текна дека треба да воведат забрани за бурки, да тераат рестриктивни политики на имиграција и така натаму. Си сфаќаат они како сами си се испоебаа па сега пробуваат да ја амортизираат ситуацијата. Едноставно некои народи се попростачки од други, некои култури се позаостанати од други, некои групации се поекстремни, помрзливи, попаразити од другите, женскиот пол е покомпетентен за икс работи а машкиот за испилон. И нема што тоа да е дискриминаторски, сексистички, националистички или што ти ја знам јас. Едноставно така стојат работите во пракса. Не треба да се генерализира е најтрагичен аргумент што сум го слушнал. Не е ни аргумент дури. Од Европа треба да се учат и да прифатат некои позитивни карактеристики, добар пример е да речеме германската дисциплина и организирност, ама не се.
Никогаш не треба да се срамите од своите ставови и покрај тоа што некои куртони меѓу кои ги има и тука на форумот ќе ве етикетираат како прости, заостанати или не знам ти што и тоа како чопор мршојадци обично напаѓаат. Оставете ги да тонат во својот идеалистички простотилук, не реагирајте на нивните куртонски навреди, омаловажувања, иако ќе бидете збунети од нивните постапки бидејќи во исто време ќе ви се претстават како големи хуманисти и заштитници на човековите права, ќе бидете збунети како толку широкогради особи имаат такви погани муцки и прават такви гнасни финти. Обично токму ваквите луѓе со вакви демек големодушни сфаќања на толеранција и панблагородни замисли се најголемите педери, лицемери и забивачи на нож во грб. Некогаш не треба толеранција, некогаш не треба почит. Светот еднаш го осети целото тоа зло што се случи во СССР во 1917 година па се до 1991ва кога исти такви ѓубриња под маската на егалите, либерте, фратерните ебаа мајка на се живо. Барем таа историја не заслужува повторување. Бегајте од тие наметнувања на сумљиви европски вредности, бегајте од тие клубови што наметнуваат такви вредности, бегајте од тие божем кул простаци кои ќе пробат да ви шитнат некои замисли кои ако не ги профатиш си прост, фашист, заостанат. Пазете се нарочито вие младите од таа опасна стапица, токму најголемите куртони, најголемите манипулатори, најтешките педери и хипокрити се кријат токму под тие хуманистички идеи и организации кои немаат допирна точка со реалноста. Нека не ви продаваат ветер и магла колку год и да звучи дофатливо, се тоа е само холивудска бајка од која ќаруваат само поединци. Вашата толеранција, отвореност и непредрасуди ако немаат граница си штетите сами на себе бидејќи ќе ве ебе кој сака. Добро е некогаш да се биде и нетолерантен, затворен и со предрасуди, колку год и да звучи тоа немодерно ако малце размилсите ќе сфатите дека е така.

Едит

Како ќец на 10-ка само што го напишав постот отворам фејсбук и еден другар споделил линк дека некоја шведска левичарска партија сакал да го забрани стоечкото мочање во име на џендер иквалити.

http://reason.com/blog/2012/06/15/from-my-cold-dead-hand-swedish-pols-want

Болни мозоци. Болните мозоци на едната страна од оската се Талибанците во Авганистан. Тоа на сите им јасно. Ретко на кој не му е јасно дека оската си има и друга радикална страна. Тоа се токму овие други болни мозоци. Разликата е што првите радикали и болни мозоци ни се претставени како радикали и болни мозоци, а вторите радикали и болни мозоци ни се бутаат со лажичка како нешто кон кое треба да се стремиме. И што е најтрагично, тој филм проаѓа сево ова е модерно и кул а не ретардирано. Шведска и Скандинавија предничат со вакви психосоматски заболувања и се онаа противтежа на да речеме закоравениот исламски фундаментализам.
Меѓутоа природата знае да најде баланс. Спротивностите се привлекуваат па така и овие небричени под мишка жени на крај ќе ги спастри некој арап како што обично бива.
Ми ја долови поентата .

Член од
21 јануари 2009
Мислења
8.795
Поени од реакции
8.818
Американците според мене се нај лицемерната држава во светот, со никаква култура и вредности ..
Не би отишол ни како турист таму на неколку дена а не пак да живеам таму, искрено.
Па мораш прво да ги запознаеш, па да зборуваш.
Мене ми се сосема добри, оние кои ги запознав, да, различни се максимално од нас, немам проблем со ничии вредности, си имам сопствен систем на вредности, а како држава, и концепт на држава, можеме да ги стигнеме за неколку светлосни години.
Секогаш можеш од почеток тука, секогаш има место за тебе ;)
Но да, сепак ќе си дојдам дома. И си ја сакам домата повеќе од било што. Тоа не значи дека ги сакам домашните вредности или начини на живеење и размислување.
--- надополнето: 16 јуни 2012 во 08:31 ---
Абе ти отиде за УСА и одма ми мењаш ставови..:icon_lol:
--- надополнето: 15 јуни 2012 во 13:00 ---

А зашто па да организираме? На некој буљаш кејф да му правам.. Не фала,не ме интересира што прави он у кревет,ама нејќам ни да ме замара со неговиот "проблем".
Ти е ставови си се од многу одамна, си стојат постовите на Кајгана ;)

PIRATIC

diplomiran klozetar
Член од
26 јануари 2012
Мислења
7.854
Поени од реакции
6.497
Демократијата е една од тие западни вредности ......... Демократијата е света работа, но проблемот е во тоа што луѓето едноставно се далеку далеку од идеални и наместо да ја искористат Демократијата и да имаат напредок во животот, да просперираат на разни полиња, тие ја злоупотребуваат Демократијата !
Под Демократија се подразбира право на живот на секоја индивидуа, без разлика на нација, религија, раса, идеологија и.т.н. право на приватна сопственост, право на слободна мисла, право на сопствен начин на живот, сопствени сфаќања, ставови и.т.н.
Но луѓето едноставно ја злоупотребуваат Демократијата во сопствени за жал негативни цели ....... пијанчење, наркоманија, насилства, кражби, коцкање, тресење глупости, скитање, кичерајство и.т.н.
Сепак и Демократијата има граници до каде може да оди една индивидуа, ниедна индивидуа нема право да ги погазува Демократските права и слободи на друга индивидуа, но проблемот е што денеска Демократијата се повеќе наликува на Анархија отколку на вистинска Демократија, секој си зема право да се меша во туѓи животи, да убива, тепа, краде ............ тоа не е Демократија, тоа повеќе наликува на Анархија .......... исто и Феминизмот кој требаше да ги направи жените еднакви со мажите, но што се случи ...... тој Феминизам ај што не ги направи жените еднакви со мажите туку дури и уште толку ги бутна доле во калта и ги направи да бидат само обични секс-објекти, не зборам за сите девојки/жени фала богу секоја им чест на исклучоците ......... некои жени го искористија тој Феминизам правилно во животот се образоваат, напредуваат во кариерите, наоѓаат солидни работни места, водат сопствени бизниси, со еден збор навистина се еднакви со мажите, жени во собрание, во влада, во министерства, жени директорки, жени бизнисменки и.т.н. тоа е се ОК немам ништо против тоа, секоја чест на жените кои со интелект и труд се пробиваат во животот, но од друга страна пак истиот тој Феминизам многу девојки/жени ги направи да бидат едноставно шљам и обични секс-објекти !
Така да тие западни Евро-Американски вредности си се сосема ОК, проблемот е во тоа што луѓето(грото) се далеку далеку од идеални ......... и ги злоупотребуваат тие цивилизациски вредности !

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
Колку интересно, се гребе со ноктите по земја да се задржи се она што времето го надградува и го менува дефинирајќи го како Европски вредности и шит либерали. На сите ни е јасно дека менувањето на било какви стари навики оди тешко и е долг процес да се навикне човекот. Разбирам дека статусот на жената денес силно удира по машкото его кое барем на овие простори пред 50 години беше тешко да се замисли. Лошо е кога ќе сфатиш дека старите вредности во кој жената ќе изиграва домаќинка се менуваат, а советите од дедо и тато полека се исклучуваат од секојдневието кое е пред очи. Уште потешко е и кога треба да зборуваш за тоа, верувам дека е тешко. Но тоа е неминовен процес кој секако мора да се случи и кај нас. Европа со нејзиниот стандард и услови за живеење е пред нас 20 години, нормално е кај нас процесите покасно да се случуваат. На почеток има бојкот и неверување, потоа потрага по ендемски видови и плукање и на крај ќе дојде моментот на прифање и разбирање. Кој порано, кој покасно. Потоа тој процес ќе се префрли и во закоравените муслимански земји каде сеуште им се сече носот и се третира жената како животно. Нема да остане недопрен тој свет, нешто што е лошо и неправедно мора да се смени. Денес имаме жени и од тој свет кои се носители на тие процеси, некои надвор од својата земја, некои од внатре го раздрмуваат општеството. Добија право на гласање, ќе добијат се што им е природно потребно, бидејќи нема пол даден од бога сите сме еднакви. Еднаквоста ќе се добие на секое парче од оваа планета.
Кај нас таа еднаквост е добиена, некогаш се прашувам дали е потребно да излезам на улица и да протестирам за машките права кои благодарение на силниот налет на промени останаа неми и зачудени, па сите програми се однесуваат само на жени, мажите останаа незаштитени и од семејно насилство и од психичко малтретирање. Тоа што некои жени незнаат да се постават и остварат е нивен проблем, не е проблем на општеството. Жал ми е што некои сеуште живеат во духот на нееднаквост и патријахалност. Никогаш нема да се врати тоа време кога жената била зависна од мажот, затоа полесно е да се премести во еден дел на мозокот кој се нарекува минато. Мило ми е да ги гледам овие промени, мило ми е да гледам успешни и независни жени, жени на високи позиции, жени лидери, способни жени и одлични мајки. Мило ми е кога знам дека денес младите девојки не се мажат после 4та година, дека немаат деца на 18 години и живеат цел живот финансиски условени или работат како робови во некои сектори како текстил и угостителство. Размислувањата се променија, денес жената гази цврсто на земја, прво себеси се реализира, одлучува и одговара за своите постапки, потоа стабилна планира семејство, сама одлучува дали ќе се зголемува и претставува вистински партнер во семејството. Интересно е какви се имиња овие жени денес не добија, од курви, калаштури, непоштени, квази интелектуалки, грди, дебели, исфрустрирани, спонзоруши, кариеристки итн. И уште поинтересно е како им се лепи како шлаканица утре кога ќе ја кренат главата и ќе го видат својот шеф жена како им вели отказ неспособен си. Овој процес само што започна во Македонија ова е само почеток.
Освен позицијата на жената која е рамо до рамо со мажот, со текот на времето ќе се прифатат и сите нормални процеси и појави. Така за геј популацијата е само прашање на време кога и кај нас ќе се отвори прашањето за заедница и брак. Тема на која имам многу зборувано и мислам дека колку и да се силни спротиставувањата денес, утре новите генерации ќе прифатат без проблем. Процес кој е во фаза и кој има целосна поддршка од мене.
И третата точка малцинствата треба да си ги добијат правата на образование и мајчин јазик и да си ги негуваат со генерации. Сега што кај нас имаме вечно незадоволно малцинство под превезот на човекови права е наш проблем.Премногу арно не е на арно во однос на ова прашање, човековото око е ненаситно, дај му прст цела рака ќе ти ја побара. Да е некое малцинство понапредно, пософистицирано ајде да размислиш, али забулено да ти менува принципи и граници тоа е недозволиво. Значи целиот свет се развива, некои племиња упорно на било која точка на планетава не враќаат наназад. Или треба да се исчистат или да се превоспитаат трето нема. Во туѓа земја или ќе прифатиш или ќе си се вратиш од каде што си дошол. Ова е секојдневие во Европа, црнците дојдени на кајак од Африка, радикалните муслимани во Скандинавија и Европа, племенските заедници на Балканов и слично. Ти му збориш за развиток, он Хавуз ќе го прави и нема тука нзс. Или тој ќе се развие во мозокот или ти ќе затупавиш за да најдете средина. Епа кој ќе се повлече ќе видиме.
„Европските вредности“ се неминовен процес кој се случува и кај нас, со слободните граници тој процес само ќе се забрза. Право на мислење, демократија и определување е човеково право кое мора да се почитува. На кој не му се допаѓа нека се пресели во терористичките земји и нека си го поживее животот без вознемирувања наредните 50 години.

LaChupacabraLoca

jedi master
Член од
13 октомври 2011
Мислења
3.531
Поени од реакции
5.063
на кратко :

Педери мразам .. посебно она коа ти бутат у фаца дека пушат кут и се горди на тоа ..

Жените за мене се на исто рамниште ко мажите , способни се да вршат опшествени функции ко мажите, така да примитивното сфаќање „Ја сум мажот и ти си ми потченета“ не го одобрувам.

А овоа шо пробуват да ни го продадат Европјаните е само лицемерие и нормално корист за одредени луѓе и организации.

Барем ја така гледам на тие работи.

burn84

Говорете Македонски
Член од
4 февруари 2006
Мислења
6.579
Поени од реакции
1.500
2012 крај на светот, жените и педерите ќе ги уништат мажите и ќе нема репродукција.

едит

не сакам да звучам ко сељак ама знаете што се дешава кога жените ги добиваат сите права на цел свет...апсурди

клик

Kajgana Shop

На врв Bottom