ANIME (Генерална дискусија)

ficdogg

221b
Член од
29 септември 2008
Мислења
1.105
Поени од реакции
699
Bleach како што претраа со филери никој друг нема, затоа толку им падна рејтингот и го прекинаа со lost substitute shinigami аркот.

Гледано како ова сега треба да биде последен арк од bleach во мангата, најверојатно кога ќе заврши мангата ќе направат втора Bleach серија само од последниот арк и се надевам без филери.

Член од
28 ноември 2009
Мислења
4.870
Поени од реакции
7.103
Исто како и наруто така и блич ,тие филери ја уништија приказната а и досадни се никој не ги следи и падна рејтингот и мангата пред неколку volumes беше ептен досадна ,сеа се ближи крајот интересно е сеа за сеа забележав дека оваа недела блич е на првото место на јапонската ранк листа за манга(SJump).

Претпоставувам после завршетокот на мангата блич ќе добие ОВА серијал со последната сторија од мангата :)

Јас засега следам darker than black , GTO & Cowboy bebop .

Член од
30 мај 2009
Мислења
10.155
Поени од реакции
23.299
Се извинувам за дезинформацијата. Некој ми имаше спомнато дека завршило Блич, ама заборавил да ми кажи дека е прекинато.

ficdogg

221b
Член од
29 септември 2008
Мислења
1.105
Поени од реакции
699
Исто како и наруто така и блич ,тие филери ја уништија приказната а и досадни се никој не ги следи и падна рејтингот и мангата пред неколку volumes беше ептен досадна ,сеа се ближи крајот интересно е сеа за сеа забележав дека оваа недела блич е на првото место на јапонската ранк листа за манга(SJump).

Претпоставувам после завршетокот на мангата блич ќе добие ОВА серијал со последната сторија од мангата :)

Јас засега следам darker than black , GTO & Cowboy bebop .
OVA нема шанси да добијат OVA е за кратки side stories и сл, нема шанси да направат такво нешто и да изгубат еден тон потенцијален профит како од серија. Чисто нагаѓам ама според стилот на пишување на Kubo Tite, Bleach ќе трае уште 2-4 години и втората серија ќе биде со миминум 50 еипизоди.

Можда рејтингот е паднат, ама Bleach има уште потенцијал да биде успешно аниме.

Член од
28 ноември 2009
Мислења
4.870
Поени од реакции
7.103
Не би рекол дека OVA e за side story . Ако блич трае уште долго време рејтингот ќе опаднее на големо ,ако не се приврши после оваа арка ќе има само пролонгирање на серијалот проследено со досадна сторија и најверојатно нема да добиеме никаква анимирана адаптација .

Е сеа не би рекол дека со ОВА нема да постигнат успех чист пример за успешен проект е Hellsing Ultimate 10епизоди ,епизода трааше по 45мин ,анимацијата и е врв ама за тоа да го постигнат епизода излеваше на пола година мислам ако не и повеќе :D .

Како и да е би сакал да видам анимирана адаптација од последната сторија и ишшин арк без разлика дали е аниме или пак ОВА серијал .

ficdogg

221b
Член од
29 септември 2008
Мислења
1.105
Поени од реакции
699
Неможеш да ги спордуваш Hellsing и Bleach.
Hellsing е завршена манга, така да секое ново аниме или било каков exposure е само плус за продажбата да манга volumes. И Hellsing Ultimate можеби е успех гледано од наша страна, квалитетот и приказната се далеку подобри од оригиналното аниме, ама од нивна страна е релативен промашај, Квалитетот не е нешто посебно, FMA brotherhood има ист ако не и подобар квалитет а беше неделно аниме. Оригиналниот release schedule на секој 6 месеци е стандард за овој тип на OVA, инаку причината зошто толку време се развлече продукцијата на Hellsing Ultimate е затоа што првата продукциска куќа пропадна и долго време беше во лимбо пред некој друг да ја земе и продолжи.

Bleach од друга страна нема да изгуби на рејтинг многу, можда во првите неколку недели, ама после тоа пак ќе се стабилизира во првата половина на Shonen Jump weekly рејтинг. Ќе чекаат мангата да биде при крај пред да го пуштат новото аниме, на тој начин тие што ја читаат мангата ќе го гледаат анимето, и обратно тие што го гледаат анимето ќе купуваат volumes од мангата, едно со друго ќе си помагаат во бројот на продадени примероци, многу поголем и поредовен профит отколку со OVA серија која ќе има релативно недеровен release schedule.
Аниме сериите се планираат во сезони, така да кога се купува се закупува цела сезона или пола сезона, и од тука произлегуваат филерите, да беше поинаку ќе имавме аниме "серии" со чуден број на епизоди како 8 или 17 еп по сезона.

Член од
28 ноември 2009
Мислења
4.870
Поени од реакции
7.103
Сепак се надевам дека кубо нема да ја пролонгира ептен мангата Quincy & Isshin арките и да стави крај инаку нема да биди на арно :\

Член од
1 јули 2006
Мислења
853
Поени од реакции
84
Гледам Fate/Zero моментално.
Го препорачувам =)

smihajlo

Superposition, Relentless
Член од
11 август 2010
Мислења
3.738
Поени од реакции
4.496
може ли да ми кажете некое добро anime, нешто во стилот на наруто по можност да биде доснимано и со многу епизоди :)
One Piece-Не е завршено ама имаш 500+ епизоди да гледаш и би рекол дека е подобро(барем според мене) од Наруто.
Се поинтересно станува единствено што кога ќе завршиш нема да знаеш што да правиш со животот :pos:.
Можеби подобро е да почекаш да заврши ама според мене уште барем 2-3 години сигурно нема да заврши.

hEnDo

すべてのメンバーを尊重する
Член од
17 април 2012
Мислења
2.541
Поени од реакции
4.767
Момци дајте некој нов наслов што вреди да се гледа да утепам време:)

hEnDo

すべてのメンバーを尊重する
Член од
17 април 2012
Мислења
2.541
Поени од реакции
4.767
Го имам гледано мајка е интересна приказна,многу крв и бруталност штета што заврши така:( или ти мислеше за ова 2012 што е???

Max Legend

The black swordsman
Член од
27 септември 2010
Мислења
4.339
Поени од реакции
6.479
Го имам гледано мајка е интересна приказна,многу крв и бруталност штета што заврши така:( или ти мислеше за ова 2012 што е???
Noviot kako i mangata.

Член од
13 април 2008
Мислења
7.592
Поени од реакции
6.959
Се сеќава ли некој од вас на Monster Ranger ? Од пооддамна е, бледа копија на Дигимон. Го даваа кога бев мал, но го прекинаа и никогаш не го видов крајот. Знае ли некој дали MR е воопшто завршено и ако го има некој изгледано да даде свое видување.

hEnDo

すべてのメンバーを尊重する
Член од
17 април 2012
Мислења
2.541
Поени од реакции
4.767
Лелеле sure brings memories back мнгу одамна го имам гледано ова на RTL 2 го даваа немам многу изгледано дали едно 15-20 епизоди али беше интересно ми беше тогаш а за бледа копија од Digimon незнам баш дали за приказната ако добро се секавам беше со тоа како дискови и бараат некое легендарно чудовиште или така нешто:D најинтересно чудовиште ми беше тоа зајакот ко боксер што беше знам имаше skill да прди:D

Kajgana Shop

На врв Bottom