Lana Del Rey

Crazy in Love

Here's looking at you kid.
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
Summertime sadness :D

Ne znam kako mozete da se zamarate so privaten zivot na lugjeto :D
Ааааа песнава е да, ми се допаѓа навистина, особено овој дел:
I got my red dress on tonight
Dancing in the dark in the pale moonlight
Got my hair up real big beauty queen style
High heels off, I'm feeling alive
Има бе добри песнички, што сте земале да се расправате, некој ја свиѓа, некој не и тоа е тоа. Јас сум Швицарска во случајов, неутрална. :icon_mrgr: Ок ми е... не ми е омилена, ама има добри песнички, за релаксирање е топ! (y)

Shorty

Вансериски
Член од
30 јануари 2007
Мислења
7.277
Поени од реакции
1.496
Mesto da se prodlaboci diskusijata vo detali za nejzini poedinecni pesni, za nacin na izvedba, za inspiracijata, tekstovite, odnesuvanjeto na scena I stavot kon muzickite kriticari, diskusijata se odviva na BEDNO nivo, kade lugje sto se zamaraat so toa so kogo idela ili koi I bile idoli, ja rugaat, a ovie druive ja branat.
Se samocitiraat od fb, za stvari koi ustvari nemaat nikakva direktna povrzanost nitu so peackata, a uste pomalku so nejzinata muzika.
Forumov se vika "Muzika", a ne "Trac".
Toa koj I bil idol na devojkava ili kako nejzinoto populariziranje vlijaelo na mladite devojki, e potpolno nebitno I nevredno za diskusija.
Diskutirajte za muzika, a ne za licnosti.
Види, некад е многу битно личноста што ја претставува музиката да се дискутира бидејќи истата праќа порака. А кога некој праќа некоја порака мора да се види од различни агли каков човек е. Не дека Лана има „длабока“ музика но ете кога би разговарале на пример за „Архангел“ Ристо Вртев не би можел да биде изоставен кога би се разговарало за личности. Не е само да се твори музика туку тие што ја творат таа музика да ја живеат истата таа идеологија што ја пропагираат но да не навлегуваме понатаму во офтопици. Продолжете со дискусија :)

Natural-girl

Morphine
Член од
16 октомври 2007
Мислења
3.462
Поени од реакции
5.246
И сега треба да и правиме копи пасте на дискусијата, да си се самоцитирам и јас?
Не те цитирав за твое добро, ама кога веќе инсистираш... Вештица said;
Еве јас ќе ти кажам :)
Lana del ray е демистифицирање на табуа, ослободување од заостанати патријахални општествени норми, прифаќање на реалната слика за себе, интаперсонална интелигенција, ослободување од суперегото. А за филозофија можам дури да кажам дека има дијалектичка насока, зошто во нејзините песни се губи осетот за дихотомија, за добро и лошо. Ете така почнаа толку жени да ја сакаат

Ослободување од патријархалните норми, па сите до една денешни пејачки се ослободување од патријархалните норми. Прифаќање на реалната слика за себе, ок, само вистинска штета е тоа да е целосната слика за себе. Интраперсонална интелигенција, тоа е сигурно некој паметен термин, само појма неам на што се однесува, т.е. како потребата од некоја личност значи интраперсонална интелигенција. Ослободување од суперегото, да, тоа ми се допаѓа. Не дека мене не ми се свиѓаaт луриксов, ама тоа се должи на тоа што сум у поебан тинејџерски период. Она што ми беше проблемот е што срам ми е да гледам дека на толку девојки околу мене оваа им е прва идолка. Знаеш зошто
?
Пошо сите нејзини песни се :

I've nothing without you.
All my dreams and all the lights mean
Nothing without you

Кога веќе спомна патријархалност и реална слика за себе, ако на ова се базираме ние како женски род, е тогаш е проблем. Јасно е дека додека мажите си имаат actual интереси, како фудбал, игрици, филмови, стрипови, женските уште на 14 год масовно се опседнуваат со машки. Ако тоа е период у животот на женските, ок, дури и потребно, ама кога гледам сега како многу 21 - годишни девојки на кои не им фали ни влакно во косата, немаат други идолки освен оваа, проблем ми е.

Инаку Лана не е нешто ново. Ова потсеќа на оние fine classics од 50-60ти:

Ми се свиѓа како тогаш изразувале емоции, знаеш, со полно срце. Ама било the love for love, а не у стилот на оваа - i don't want the world but I want you, sex, drugs and fast driving in your car. Тоа е некако тинејџерско нели, сите можеме да се дрогаме, сексаме и расфрламе со пари, толку е лесно и достапно, што не е никаков предизвик нити револуција.
--- надополнето: 15 јуни 2012 во 10:01 ---
ЛОЛ, стварно песнава била од 60ти,Лана само ја препеала;

Вештица

love&reason
Член од
2 јануари 2009
Мислења
1.524
Поени од реакции
856
Не те цитирав за твое добро, ама кога веќе инсистираш... Вештица said;
Еве јас ќе ти кажам :)

Lana del ray е демистифицирање на табуа, ослободување од заостанати патријахални општествени норми, прифаќање на реалната слика за себе, интаперсонална интелигенција, ослободување од суперегото. А за филозофија можам дури да кажам дека има дијалектичка насока, зошто во нејзините песни се губи осетот за дихотомија, за добро и лошо. Ете така почнаа толку жени да ја сакаат

Ослободување од патријархалните норми, па сите до една денешни пејачки се ослободување од патријархалните норми. Прифаќање на реалната слика за себе, ок, само вистинска штета е тоа да е целосната слика за себе. Интраперсонална интелигенција, тоа е сигурно некој паметен термин, само појма неам на што се однесува, т.е. како потребата од некоја личност значи интраперсонална интелигенција. Ослободување од суперегото, да, тоа ми се допаѓа. Не дека мене не ми се свиѓаaт луриксов, ама тоа се должи на тоа што сум у поебан тинејџерски период. Она што ми беше проблемот е што срам ми е да гледам дека на толку девојки околу мене оваа им е прва идолка. Знаеш зошто
?
Пошо сите нејзини песни се :

I've nothing without you.
All my dreams and all the lights mean
Nothing without you

Кога веќе спомна патријархалност и реална слика за себе, ако на ова се базираме ние како женски род, е тогаш е проблем. Јасно е дека додека мажите си имаат actual интереси, како фудбал, игрици, филмови, стрипови, женските уште на 14 год масовно се опседнуваат со машки. Ако тоа е период у животот на женските, ок, дури и потребно, ама кога гледам сега како многу 21 - годишни девојки на кои не им фали ни влакно во косата, немаат други идолки освен оваа, проблем ми е.

Инаку Лана не е нешто ново. Ова потсеќа на оние fine classics од 50-60ти:

Ми се свиѓа како тогаш изразувале емоции, знаеш, со полно срце. Ама било the love for love, а не у стилот на оваа - i don't want the world but I want you, sex, drugs and fast driving in your car. Тоа е некако тинејџерско нели, сите можеме да се дрогаме, сексаме и расфрламе со пари, толку е лесно и достапно, што не е никаков предизвик нити револуција.
--- надополнето: 15 јуни 2012 во 10:01 ---
ЛОЛ, стварно песнава била од 60ти,Лана само ја препеала;

Чим е за мое добро, дозволи ми да ти се заблагодарам пред да продолжам понатаму, и да кажам дека не ми се верува дека пак се враќам на темава, и тоа од сабајле, уште кафето го пијам. А баш мислев дека убаво си се разбравме со Сусаро. Само немој после да ми кажеш дека се правам премногу интелектуална :)
Прво не постои целосна слика за себе, постои реална, идеална и нормативна. Значи пошто самиот термин не постои не може да биде така.
Интраперсонална интелигенција не е некој паметен термин, тоа ти е способност да детектираш и анализираш што ти се случува и да го контролираш тоа. Имаш и интерперсонална интелигенција итн.
Нема супер его, значи нема, шо е битно дали тоа е кај адолесцентки или кај луѓе во средна старост.
Тоа дека им е прв идол на некој, као стварно прв, некако не ми е веројатно, али ќе ти верувам. Ама како и да е, мене прв идол ми беше Каролина, тогаш само она беше кај нас, за разлика од општото мислење дека ми била Бритни Спирс, језда и неа ја слушав. Дали тоа некако влијаеше на мене понатаму? Секако дека не, сега ми е Јан Тирсен, што нема врска со двеве.
И навистина не ми е јасно зошто ми вадите лирикс и го ставате ко некој доказ, односно како не ве мрзи.
Инаку тоа што девојките се фокусирани кон машките и кон социјални односи е чисто еволутивна ствар, и не можеш сега да им замериш, исто како тоа што машките гледаат фудбал и играат вов е чиста глупост. Мене поише ми се свиѓаат женскиве да ти кажам искрено.
Инаку, јас вака педерски ти контрирам без да пишам нешто свое зошто мислам дека се објаснив во предходни постови и така.

Natural-girl

Morphine
Член од
16 октомври 2007
Мислења
3.462
Поени од реакции
5.246
Чим е за мое добро, дозволи ми да ти се заблагодарам пред да продолжам понатаму, и да кажам дека не ми се верува дека пак се враќам на темава, и тоа од сабајле, уште кафето го пијам. А баш мислев дека убаво си се разбравме со Сусаро. Само немој после да ми кажеш дека се правам премногу интелектуална :)
Прво не постои целосна слика за себе, постои реална, идеална и нормативна. Значи пошто самиот термин не постои не може да биде така.
Интраперсонална интелигенција не е некој паметен термин, тоа ти е способност да детектираш и анализираш што ти се случува и да го контролираш тоа. Имаш и интерперсонална интелигенција итн.
Нема супер его, значи нема, шо е битно дали тоа е кај адолесцентки или кај луѓе во средна старост.
Тоа дека им е прв идол на некој, као стварно прв, некако не ми е веројатно, али ќе ти верувам. Ама како и да е, мене прв идол ми беше Каролина, тогаш само она беше кај нас, за разлика од општото мислење дека ми била Бритни Спирс, језда и неа ја слушав. Дали тоа некако влијаеше на мене понатаму? Секако дека не, сега ми е Јан Тирсен, што нема врска со двеве.
И навистина не ми е јасно зошто ми вадите лирикс и го ставате ко некој доказ, односно како не ве мрзи.
Инаку тоа што девојките се фокусирани кон машките и кон социјални односи е чисто еволутивна ствар, и не можеш сега да им замериш, исто како тоа што машките гледаат фудбал и играат вов е чиста глупост. Мене поише ми се свиѓаат женскиве да ти кажам искрено.
Инаку, јас вака педерски ти контрирам без да пишам нешто свое зошто мислам дека се објаснив во предходни постови и така.
Неам ништо лично против тебе, де. Ги неам прочитано твоите постови ама сигурно држат вода, камо сите женски што слушаат да можат да одговорат подлабоко зошто го праат тоа и што претставува тоа за нив, како тебе. Инаку јасно е дека од многу други слушателки, ќе го чуеме одговорот: 'Па ми се свиѓа типкава пошо е мрачна и секси, онака.'

Член од
1 декември 2011
Мислења
2.680
Поени од реакции
3.053
Инаку јасно е дека од многу други слушателки, ќе го чуеме одговорот: 'Па ми се свиѓа типкава пошо е мрачна и секси, онака.'
I sea? Sto da praime vo vrska so toa?
Ova mora nekako da se izmeni...

Вештица

love&reason
Член од
2 јануари 2009
Мислења
1.524
Поени од реакции
856
Неам ништо лично против тебе, де. Ги неам прочитано твоите постови ама сигурно држат вода, камо сите женски што слушаат да можат да одговорат подлабоко зошто го праат тоа и што претставува тоа за нив, како тебе. Инаку јасно е дека од многу други слушателки, ќе го чуеме одговорот: 'Па ми се свиѓа типкава пошо е мрачна и секси, онака.'
Натурал не е лично ништо стварно, мене ми е јасно дека има и залутани души, како што има сегде, што не знаат зошто го прават тоа што го прават. Јас тебе ти пишав и на фб и тука се дебатирав за истото, пошто мене ме нервира кога сите се ставени во ист кош, или слушателите се индентификуваат со уметникот, као демек сите што го сакаме По да сме на плин или сл.

Член од
8 јуни 2012
Мислења
374
Поени од реакции
830
Ме нервира типкава, премногу е сериозна, ептен ми е антипатична. :)

Член од
1 декември 2011
Мислења
2.680
Поени од реакции
3.053
^Zosto premierno?
Odamna ja znam pesnava xD

Body Electric

Del Rey
Член од
15 јуни 2011
Мислења
222
Поени од реакции
334
^Zosto premierno?
Odamna ja znam pesnava xD
Премиерно е видеото. Песната излезе кога излезе официјалниот албум ;) Имав среќа да го гледам видеото 3 минути по неговото објавување на YouTube :D

Член од
15 март 2011
Мислења
154
Поени од реакции
85
Ејјј ја обожавам женава. Стилот, песните, апсолутно се. Одличен стил и прекрасни песни! Вистинска божица е. Мојите омилени песни се Born to Die, National Anthem, Gramma и Video Game. :)

Шкорпион

Corvus oculum corvi non eruit?
Член од
16 октомври 2009
Мислења
7.349
Поени од реакции
7.606
Сакав да објаснам некои работи на хејтериве на темава, ама ќе трошам време и нерви, а не сте ми вредни ама ич да се замарам со вас.

Типката според мене е освежување на доста затаенава ни музичка сцена, и се надевам дека со ова темпо и ќе продолжи. Еден пријател од Америка, кога беше тука последниот пат, ми даде да слушнам песни од неа изведени уште кога дремела по кафулиња во Њујорк, и некој снимен материјал, демо снимки, ког аимала 16 години. Девојчето е феномен, и уште тогаш го прашав пријателот зошто девојката не е позната пејачка се уште. Кога веќе се проби, после неколку години, знаев дека не сум погрешил со проценката :)

Најомилени песни ми се Born to Die, Blue Jeans, Off to the Races и Summertime Sadness. Типкава ми објасни што е тоа љубов, и тоа што така сум се осеќал, а не сум го преточил во зборови, она го има испеано како во мое име :).

Kajgana Shop

На врв Bottom