С
Само Човек
Гостин
Во моментот кога слушаш, треба и да анализираш. Сега зборам за одговоорност како чување тајна и слично.Не те свакам. Да за некои работи мислењето го мењаваш во зависност од информациите што ти стигаат но само доколку ти не си дирекно инволвиран во таа работа. Доколку си дирекно инволвиран тогаш мислењето мора да биде точно од почетокот иначе ако го згрешиш на почеток со го ебал ежот. Значи мора да бараш детали во приказните кои ти ги кажуваат.
А и не ми е јасно каква врска има одговорноста со мењавањето на мислењето. Одговорноста следи откако некоја работа ке се заврши, за разлика од мислењето кое се јавува пред отпочнување на некоја работа.
За емоциите кои ги наброја е безпредметно да ги дискутираме-различно ги доживува секој човек.
ПС Што за тебе е најдрагоцено (семејството го исклучувам овде)
Абе не викам да се откажеш и да дадеш отставка како претседател . Да се откажш во себе, да умреш во себе.
Што дека преседателот дал отставка, пак смета дека е нешто повеќ од други, демек постигнал нешто повеќе . Има илузија пак.
Но ако во себе свати дека е Само Човек е тогаш е друга работата. Луѓето не разбираат. Ќе кажат нја ссум доктор , ја сум добар, јас сум тажен, јас сум грд , убав ., богат , сиромашен, несреќен ...
Тоа е само илузија . Тоа се све етикети од кои луѓето не сакаат да се откажат.
Која манекенка сака да призае дека е обична будала која паничи кога ќе види дамка.
На некој доктор да му ја одземат дипломата тој ќе полуди, ќе се самоубие , ете толку драгоцени играчки има на светов што луѓето не престануваат да си играат.
Во Америка се оотворило една академија не ми текнува кој ја отвпорил пред многу години и дошле многумна да докторираат.
Им кажале дека може или да се положи или не, нема оцени. И тие 90% си зааминале, а другите едвај го прифатиле ова. Но подоцна се свестиле.
Гледаш какви се луѓето,се натпрваруваат кобудали. Прават будали од себе и после несреќни биле ..немале мир..
Најлошо од се не сакаат да признаат и за мир си најдоа играчки, музика,тв ,јога, и тн.
поздрав