Евро 2012 - група Б (Германија и Португалија во 1/4 финале)

• Креатор на темата Mario Gómez
  • Време на започнување

Кои две репрезентации ќе одат во 1/4 финалето?

• Германија

Гласови: 102 87,2%
  • Холандија

Гласови: 89 76,1%
  • Данска

Гласови: 9 7,7%
  • Португалија

Гласови: 24 20,5%

• Вкупно гласачи
    117
  • Гласањето е завршено на .

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.400
Поени од реакции
85.351
Ова може да биде најдобар натпревар до сега.
Финале пред финале.
Страв ми е да не биде 0-0 пошто Холандија мора да победи ама ако се отвори многу можат да примат гол и со тоа скоро и да отпаднат од првенствово

Член од
23 јануари 2009
Мислења
10.640
Поени од реакции
2.504
Мора да биде овој натпревар со многу голови, инаку како најжесток и прв натпревар шо можеби во директен дуел ќе одлучува за 1/4 финалист ќе биде утре Италија-Хрватска.;)

Член од
26 август 2009
Мислења
1.880
Поени од реакции
2.258
Нема кој да го извади Роналдо и да не го пушти веке да игра за репрезентацијата (y)
Според мене треба да му земат капитенската и да ја дадат на Пепе или кој и да било друг со поголем авторитет. Овај не е за капитен, дава му додатен притисок у сјебана психа која ја има моментално и не може да даде гол од смешни ситуации. Сепак може да дава добри топки , барем у прво видевте, сеа и напаѓачот им е страшен.
Патем Холанѓаните пак со глава во ѕид. Ќе биде интересно.:LOL:

А

Анноун

Гостин
Ајде некој што знае нека одговори.
Во случај ако 3 тима од групава имаат ист број бодови , дали се гледа вкупната гол разлика во групата (со резултатот од натпреварот со 4тиот тим) , или се гледа гол-разликата од мечевите меѓу 3те тима со ист број бодови?

Логикс

Gooner
Член од
17 септември 2007
Мислења
7.358
Поени од реакции
2.290
Холандија ќе мора да оди на победа,бидејќи со нерешено,ќе мора да смета на Германија да ја победи на Данска(по претпоставка дека Холанија ќе ја победи на Португалија),тогаш би имале по 4 бода,мислам дека одлучува меѓусебниот дуел.

С

Сибињанин Јанко

Гостин
Нека изгуби Германија вечерва па да гледаме ептен интересно трето коло. :D

Vidic15

Капитенот
Член од
2 јули 2009
Мислења
600
Поени од реакции
501
Според мене треба да му земат капитенската и да ја дадат на Пепе или кој и да било друг со поголем авторитет. Овај не е за капитен, дава му додатен притисок у сјебана психа која ја има моментално и не може да даде гол од смешни ситуации. Сепак може да дава добри топки , барем у прво видевте, сеа и напаѓачот им е страшен.
Патем Холанѓаните пак со глава во ѕид. Ќе биде интересно.:LOL:
Од Пепе и Коентрао искрено сум многу изненаден како играат на ова првенство. Имаат добри поединци Португалија само им фали напаѓач и некој во средината за да можат од наредните квалификации да бидат веке меѓу фаворитите.

Логикс

Gooner
Член од
17 септември 2007
Мислења
7.358
Поени од реакции
2.290
Ајде некој што знае нека одговори.
Во случај ако 3 тима од групава имаат ист број бодови , дали се гледа вкупната гол разлика во групата (со резултатот од натпреварот со 4тиот тим) , или се гледа гол-разликата од мечевите меѓу 3те тима со ист број бодови?
Второто,само помеѓу 3те репрезентации.

If two or more teams are equal on points on completion of the group matches, the
following criteria are applied, in the order given; to determine the rankings:
a) higher number of points obtained in the matches among the teams in question;
b) superior goal difference in the matches among the teams in question (if more
than two teams finish equal on points);
c) higher number of goals scored in the matches among the teams in question (if
more than two teams finish equal on points);
d) superior goal difference in all the group matches;
e) higher number of goals scored in all the group matches;

Член од
5 февруари 2009
Мислења
7.568
Поени од реакции
4.231
Nederland XI v Germany: Stekelenburg, der Wiel, Heitinga, Mathijsen, Willems; de Jong, Van Bommel, Robben, Sneijder, Afellay, Van Persie

Germany XI v Holland: Neuer, Boateng, Hummels, Badstuber, Lahm, Khedira, Schweinsteiger, Müller, Ozil, Podolski, Gomez

Ѓорче 1932

тој сум...
Член од
17 февруари 2009
Мислења
13.564
Поени од реакции
11.576
Nederland XI v Germany: Stekelenburg, der Wiel, Heitinga, Mathijsen, Willems; de Jong, Van Bommel, Robben, Sneijder, Afellay, Van Persie

Germany XI v Holland: Neuer, Boateng, Hummels, Badstuber, Lahm, Khedira, Schweinsteiger, Müller, Ozil, Podolski, Gomez
Хунтелар за украс го чува на клупа,па и средниот ред...:facepalm:

vac 13

партизановец
Член од
21 мај 2008
Мислења
5.426
Поени од реакции
530
Добро играа Португалциве,и со Германија не беа лоши според мене
заслужуваат да идат понатака,се надевам дека ќе биде така,Роналдо какви 2 шанси промаши ццц.

Bianconero vero

Il Capitano
Член од
10 ноември 2008
Мислења
9.238
Поени од реакции
8.136

Пак со глава у ѕид иде ван Марвијк! Го нема ѕверот во напад!

Kajgana Shop

На врв Bottom