Помош, софтверски проблеми и совети

Член од
11 ноември 2011
Мислења
555
Поени од реакции
48
Google Chrome ми бара да инсталирам Widows Media Player plug-in, и кликнувам на Install plug-in. Се инсталира, но пак не работи. Вели дека нема инсталирано. А заприметив кога го инсталирав пишуваше Windows Media Player Firefox plug-in. Може некој да ми каже што е работата?

Член од
9 ноември 2007
Мислења
9.327
Поени од реакции
1.334
Google Chrome ми бара да инсталирам Widows Media Player plug-in, и кликнувам на Install plug-in. Се инсталира, но пак не работи. Вели дека нема инсталирано. А заприметив кога го инсталирав пишуваше Windows Media Player Firefox plug-in. Може некој да ми каже што е работата?
Се зезаш со нас .. или до толку си....незапознаен!:D

Член од
30 април 2009
Мислења
107
Поени од реакции
1
Проблем со мрежна картица или прегорена или не знам да ја средам. Снемав интернет после невреме е сега видов дека во Device Manager нема network controller мени, и откако направив реинсталација на вин7 пробав да ставам лан драјвери и се појава прозорец од тип The RealTek Network Adapter/Controller was not found.
If Deep Sleep Mode enabled Please Plug the Cable. MB ms 7592 ver 5.2 Help!!

Alekr

Kajgana's Heroj Ulice
Член од
28 ноември 2010
Мислења
2.728
Поени од реакции
1.913
Еве ти за Chrome

Cannon

Doctor
Член од
22 март 2009
Мислења
5.101
Поени од реакции
5.842
Помош!!!
Кој може да ми помогне , имам стар компјутер со Intel Celeron CPU 2.4GHz , 1GB of RAM , графичка АSUS RADEON 9200 SERIES , монитор Аcer 19' инчен.

Кога пуштам некои поквалитетни видеа (HD или сл), ми кочи сликата на видеото и ми сецка многу. Како може да го поправам тоа, дали некој кодек да спуштам или преку некој друг плеер да пуштам (сум пробал со Гом плеер и ВЛЦ) ???

Член од
22 јули 2011
Мислења
248
Поени од реакции
267
Помош!!!
Кој може да ми помогне , имам стар компјутер со Intel Celeron CPU 2.4GHz , 1GB of RAM , графичка АSUS RADEON 9200 SERIES , монитор Аcer 19' инчен.

Кога пуштам некои поквалитетни видеа (HD или сл), ми кочи сликата на видеото и ми сецка многу. Како може да го поправам тоа, дали некој кодек да спуштам или преку некој друг плеер да пуштам (сум пробал со Гом плеер и ВЛЦ) ???
Прво што ми паѓа на памет е да ја намалиш резолуцијата, да видиш дали и така ќе ти сецка, второ е да си провериш кулерите дали се ок пошто доста е жешко и коа ќе се оптерети графичката може и да прегрева.
Претпоставувам дека имаш windows OS, ако машината ти служи само за филмови гледање би ти препорачал да си стаиш XBMC Media Centar на неа и да си бркаш работа

Член од
24 јули 2008
Мислења
285
Поени од реакции
5
drugarcinja zemav eden asus lap top arno ama e so linux, se mucam 2 saati vishe da stavam 7ca ali nz kako ke moze nekoj da mi objasni? fala odnapred

Cannon

Doctor
Член од
22 март 2009
Мислења
5.101
Поени од реакции
5.842
Прво што ми паѓа на памет е да ја намалиш резолуцијата, да видиш дали и така ќе ти сецка, второ е да си провериш кулерите дали се ок пошто доста е жешко и коа ќе се оптерети графичката може и да прегрева.
Претпоставувам дека имаш windows OS, ако машината ти служи само за филмови гледање би ти препорачал да си стаиш XBMC Media Centar на неа и да си бркаш работа
што е ова и за што служи XBMC Media Centar?

Член од
22 јули 2011
Мислења
248
Поени од реакции
267
За
што е ова и за што служи XBMC Media Centar?
За глеање филмови служи, за што би друго! Самото име си кажува дека е медија центар ко што има на x-box и останантите слични на него уреди. Не сум ја чепкал виндоуз верзијата али знам дека под Линукс ептен мазно си фура и не сецка

Член од
9 мај 2012
Мислења
34
Поени од реакции
3
Здраво, инсталирав Microsoft Office 2010, можам да отворам секакви работи со програмите што ги нуди а програмите ги нема никаде.. во фолдерот Microsoft Office е празно а кога во Search пишувам пр. Powerpoint нема ништо ниту Word, ниту Excel НИЕДЕН програм.. што да правам? :confused:

Cannon

Doctor
Член од
22 март 2009
Мислења
5.101
Поени од реакции
5.842
Пробав ја намалив резолуцијата на десктопот и пак сецка, ја снимив и програмата и преку неа пуштив и пак не сака. XP Windows имам

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.743
Поени од реакции
18.492
Пробав ја намалив резолуцијата на десктопот и пак сецка, ја снимив и програмата и преку неа пуштив и пак не сака. XP Windows имам
Пробај со VLC плеер, и провери CPU usage, додека гледаш клипови.

А да, ичисти и со Ccleaner.

Cannon

Doctor
Член од
22 март 2009
Мислења
5.101
Поени од реакции
5.842
Пробај со VLC плеер, и провери CPU usage, додека гледаш клипови.

А да, ичисти и со Ccleaner.
имам пробано со VLC, a CPU usage додека ги гледам овие клипови (кои ми сецкаат ) изнесува 93 - 95.

Kajgana Shop

На врв Bottom