Помош, софтверски проблеми и совети

• Креатор на темата Креатор на темата Sase91
  • Време на започнување Време на започнување
Google Chrome ми бара да инсталирам Widows Media Player plug-in, и кликнувам на Install plug-in. Се инсталира, но пак не работи. Вели дека нема инсталирано. А заприметив кога го инсталирав пишуваше Windows Media Player Firefox plug-in. Може некој да ми каже што е работата?

Google Chrome ми бара да инсталирам Widows Media Player plug-in, и кликнувам на Install plug-in. Се инсталира, но пак не работи. Вели дека нема инсталирано. А заприметив кога го инсталирав пишуваше Windows Media Player Firefox plug-in. Може некој да ми каже што е работата?
Се зезаш со нас .. или до толку си....незапознаен!:D

Проблем со мрежна картица или прегорена или не знам да ја средам. Снемав интернет после невреме е сега видов дека во Device Manager нема network controller мени, и откако направив реинсталација на вин7 пробав да ставам лан драјвери и се појава прозорец од тип The RealTek Network Adapter/Controller was not found.
If Deep Sleep Mode enabled Please Plug the Cable. MB ms 7592 ver 5.2 Help!!

Еве ти за Chrome

Помош!!!
Кој може да ми помогне , имам стар компјутер со Intel Celeron CPU 2.4GHz , 1GB of RAM , графичка АSUS RADEON 9200 SERIES , монитор Аcer 19' инчен.

Кога пуштам некои поквалитетни видеа (HD или сл), ми кочи сликата на видеото и ми сецка многу. Како може да го поправам тоа, дали некој кодек да спуштам или преку некој друг плеер да пуштам (сум пробал со Гом плеер и ВЛЦ) ???

Помош!!!
Кој може да ми помогне , имам стар компјутер со Intel Celeron CPU 2.4GHz , 1GB of RAM , графичка АSUS RADEON 9200 SERIES , монитор Аcer 19' инчен.

Кога пуштам некои поквалитетни видеа (HD или сл), ми кочи сликата на видеото и ми сецка многу. Како може да го поправам тоа, дали некој кодек да спуштам или преку некој друг плеер да пуштам (сум пробал со Гом плеер и ВЛЦ) ???
Прво што ми паѓа на памет е да ја намалиш резолуцијата, да видиш дали и така ќе ти сецка, второ е да си провериш кулерите дали се ок пошто доста е жешко и коа ќе се оптерети графичката може и да прегрева.
Претпоставувам дека имаш windows OS, ако машината ти служи само за филмови гледање би ти препорачал да си стаиш XBMC Media Centar на неа и да си бркаш работа

drugarcinja zemav eden asus lap top arno ama e so linux, se mucam 2 saati vishe da stavam 7ca ali nz kako ke moze nekoj da mi objasni? fala odnapred

Прво што ми паѓа на памет е да ја намалиш резолуцијата, да видиш дали и така ќе ти сецка, второ е да си провериш кулерите дали се ок пошто доста е жешко и коа ќе се оптерети графичката може и да прегрева.
Претпоставувам дека имаш windows OS, ако машината ти служи само за филмови гледање би ти препорачал да си стаиш XBMC Media Centar на неа и да си бркаш работа

што е ова и за што служи XBMC Media Centar?

За
што е ова и за што служи XBMC Media Centar?
За глеање филмови служи, за што би друго! Самото име си кажува дека е медија центар ко што има на x-box и останантите слични на него уреди. Не сум ја чепкал виндоуз верзијата али знам дека под Линукс ептен мазно си фура и не сецка

Здраво, инсталирав Microsoft Office 2010, можам да отворам секакви работи со програмите што ги нуди а програмите ги нема никаде.. во фолдерот Microsoft Office е празно а кога во Search пишувам пр. Powerpoint нема ништо ниту Word, ниту Excel НИЕДЕН програм.. што да правам? :confused:

Пробав ја намалив резолуцијата на десктопот и пак сецка, ја снимив и програмата и преку неа пуштив и пак не сака. XP Windows имам

Пробав ја намалив резолуцијата на десктопот и пак сецка, ја снимив и програмата и преку неа пуштив и пак не сака. XP Windows имам

Пробај со VLC плеер, и провери CPU usage, додека гледаш клипови.

А да, ичисти и со Ccleaner.

Пробај со VLC плеер, и провери CPU usage, додека гледаш клипови.

А да, ичисти и со Ccleaner.
имам пробано со VLC, a CPU usage додека ги гледам овие клипови (кои ми сецкаат ) изнесува 93 - 95.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom