Кај нас од ПМФ што се префрливме ги има сите резултати на интернет.Ги ставаат некаде на интернет резултатите од испитите?
Во ред, каде?Кај нас од ПМФ што се префрливме ги има сите резултати на интернет.
На курсес ги поставуваат. Мислам дека веќе не смеат да ги објават на страната на факултетот за да ги видат сите.Во ред, каде?
Најверојатно на листата се упишаните од сите уписни рокови. Може некој во прв да биде примен во државна со 60 поени, а некој што се има упишано во втор со 80 е под него.Imam edno prasanje vo vrska so primenite kandidati. Posebno vo smerot MT koga razgleduvav imase deca vo drzavna kvota so okolu 70-60 bodovi i posle niv pak so 80, a i vo privatna kvota imase so 80 . E sea ne mi e jasno kako vlegle ovie so 70-60 , imalo slobodni mesta , pa posle niv se zapisale i ovie so 80 ili.. ?
I dali moze da se zapises na eden smer , primer KNI , a posle da se prefrlish na IKI iako site mesta se popolneti i imas pomalku bodovi od posledniot i da se prosiri klasot na 56 lugje ?
Мислам дека не постои редовни/вонредни студии, него постојат само едни, а ти ако сакаш работи, ако не само студиите терај си ги. Барем така било до лани на ФЕИТ, не верувам да е и овде сменето тоа.Може некој што веќе студира на факултетов да ми каже како оди со вонредни студии? Имам пријател кој сака да запише вонредно.
Мислам дека не постои редовни/вонредни студии, него постојат само едни, а ти ако сакаш работи, ако не само студиите терај си ги. Барем така било до лани на ФЕИТ, не верувам да е и овде сменето тоа.Може некој што веќе студира на факултетов да ми каже како оди со вонредни студии? Имам пријател кој сака да запише вонредно.
Гоце и Кузман. Гоце е поблизу мислам...Inace koi studentski domovi se najblizu do prostoriite na FINKI ?
Како е можно тоа? Па кај секој факултет има режим на редовност, освен ако стуудиите не се вонредни. Не разбирам како може да биде и едно и друго.Мислам дека не постои редовни/вонредни студии, него постојат само едни, а ти ако сакаш работи, ако не само студиите терај си ги. Барем така било до лани на ФЕИТ, не верувам да е и овде сменето тоа.
--- надополнето: 12 јуни 2012 во 21:17 ---
Мислам дека не постои редовни/вонредни студии, него постојат само едни, а ти ако сакаш работи, ако не само студиите терај си ги. Барем така било до лани на ФЕИТ, не верувам да е и овде сменето тоа.
Нема вонредни студенти.Како е можно тоа? Па кај секој факултет има режим на редовност, освен ако стуудиите не се вонредни. Не разбирам како може да биде и едно и друго.
Пријателот не може да посетува настава, сака само испитите да ги положи кога ќе дојде време, и да добие диплома - затоа прашав дали има вонредна настава.
Фала, ове веќе е одговор од помош. Подобро објаснето.Нема вонредни студенти.
Задолжително е присуството само на лабараториски вежби (еднаш неделно, скоро секој предмет има лаб. вежби).
Има секакви, и пред 5 и после пет. Некои и да се пред 5 ќе може да ги замени за друга група од после 5.Фала, ове веќе е одговор од помош. Подобро објаснето.
Ако лабораториските вежби се после 5, супер, ако не - изгледа нема да бидне ништо. Според распредот ќе треба да види.