Факултет за Информатички Науки и Компјутерско Инженерство - ФИНКИ

Член од
4 февруари 2009
Мислења
7.733
Поени од реакции
7.549
Ги ставаат некаде на интернет резултатите од испитите?

Член од
27 ноември 2008
Мислења
1.433
Поени од реакции
341
ги ставаат на мудл и стигаат на мејл

Член од
25 октомври 2011
Мислења
663
Поени од реакции
719
Во ред, каде?
На курсес ги поставуваат. Мислам дека веќе не смеат да ги објават на страната на факултетот за да ги видат сите.
--- надополнето: 4 јуни 2012 во 18:20 ---
Инаку незнам што направиле ама пред 1 недела почнаа да стигунуваат и известувањата од Калкулус 2, сеа стигнаа со резултати 200+ немаат потпис :facepalm:

/МIRЧ3_МкД\

Временски патник
Член од
7 март 2012
Мислења
380
Поени од реакции
102
Imam edno prasanje vo vrska so primenite kandidati. Posebno vo smerot MT koga razgleduvav imase deca vo drzavna kvota so okolu 70-60 bodovi i posle niv pak so 80, a i vo privatna kvota imase so 80 . E sea ne mi e jasno kako vlegle ovie so 70-60 , imalo slobodni mesta , pa posle niv se zapisale i ovie so 80 ili.. ? :D

I dali moze da se zapises na eden smer , primer KNI , a posle da se prefrlish na IKI iako site mesta se popolneti i imas pomalku bodovi od posledniot i da se prosiri klasot na 56 lugje ?

Г

Грејвдигер

Гостин
Imam edno prasanje vo vrska so primenite kandidati. Posebno vo smerot MT koga razgleduvav imase deca vo drzavna kvota so okolu 70-60 bodovi i posle niv pak so 80, a i vo privatna kvota imase so 80 . E sea ne mi e jasno kako vlegle ovie so 70-60 , imalo slobodni mesta , pa posle niv se zapisale i ovie so 80 ili.. ? :D

I dali moze da se zapises na eden smer , primer KNI , a posle da se prefrlish na IKI iako site mesta se popolneti i imas pomalku bodovi od posledniot i da se prosiri klasot na 56 lugje ?
Најверојатно на листата се упишаните од сите уписни рокови. Може некој во прв да биде примен во државна со 60 поени, а некој што се има упишано во втор со 80 е под него.

Мислам не... ако беше така сите ќе се упишаа било каде, па после ќе се префрлуваа кој кај најде. :)

Шкорпион

Corvus oculum corvi non eruit?
Член од
16 октомври 2009
Мислења
7.349
Поени од реакции
7.606
Може некој што веќе студира на факултетов да ми каже како оди со вонредни студии? Имам пријател кој сака да запише вонредно.

Jane

Кајганџија
Член од
5 февруари 2006
Мислења
3.394
Поени од реакции
114
Може некој што веќе студира на факултетов да ми каже како оди со вонредни студии? Имам пријател кој сака да запише вонредно.
Мислам дека не постои редовни/вонредни студии, него постојат само едни, а ти ако сакаш работи, ако не само студиите терај си ги. Барем така било до лани на ФЕИТ, не верувам да е и овде сменето тоа.
--- надополнето: 12 јуни 2012 во 21:17 ---
Мислам дека не постои редовни/вонредни студии, него постојат само едни, а ти ако сакаш работи, ако не само студиите терај си ги. Барем така било до лани на ФЕИТ, не верувам да е и овде сменето тоа.

/МIRЧ3_МкД\

Временски патник
Член од
7 март 2012
Мислења
380
Поени од реакции
102
Inace koi studentski domovi se najblizu do prostoriite na FINKI ?

citam deka Kuzman i Goce se , ama dali primaat brucosi ?

Шкорпион

Член од
16 октомври 2009
Мислења
7.349
Поени од реакции
7.606
--- надополнето: 12 јуни 2012 во 21:17 ---

Како е можно тоа? Па кај секој факултет има режим на редовност, освен ако стуудиите не се вонредни. Не разбирам како може да биде и едно и друго.

Пријателот не може да посетува настава, сака само испитите да ги положи кога ќе дојде време, и да добие диплома - затоа прашав дали има вонредна настава.

statusQuO

Модератор
Член од
18 јуни 2008
Мислења
13.038
Поени од реакции
7.617
Како е можно тоа? Па кај секој факултет има режим на редовност, освен ако стуудиите не се вонредни. Не разбирам како може да биде и едно и друго.

Пријателот не може да посетува настава, сака само испитите да ги положи кога ќе дојде време, и да добие диплома - затоа прашав дали има вонредна настава.
Нема вонредни студенти.
Задолжително е присуството само на лабараториски вежби (еднаш неделно, скоро секој предмет има лаб. вежби).

Шкорпион

Член од
16 октомври 2009
Мислења
7.349
Поени од реакции
7.606
Нема вонредни студенти.
Задолжително е присуството само на лабараториски вежби (еднаш неделно, скоро секој предмет има лаб. вежби).
Фала, ове веќе е одговор од помош. Подобро објаснето.

Ако лабораториските вежби се после 5, супер, ако не - изгледа нема да бидне ништо. Според распредот ќе треба да види.

statusQuO

Модератор
Член од
18 јуни 2008
Мислења
13.038
Поени од реакции
7.617
Фала, ове веќе е одговор од помош. Подобро објаснето.

Ако лабораториските вежби се после 5, супер, ако не - изгледа нема да бидне ништо. Според распредот ќе треба да види.
Има секакви, и пред 5 и после пет. Некои и да се пред 5 ќе може да ги замени за друга група од после 5.
Али некогаш не постои група од после 5 т.е. сите се одсабајле.
Мислам дека по договор со професорот би требало да може да му биде овозможено извршување на сите лабараториски во еден термин за да не иде по сто пати (језда ќе окапе неколку саата). Али се е тоа релативно.

Kajgana Shop

На врв Bottom