Која серија повеќе ја сакате и зошто? (Fear the Walking Dead vs. The Walking Dead: World Beyond)

Вашиот фаворит?

• Вкупно гласачи
    8

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.683
Поени од реакции
34.186
Секој со грам вкус ќе гласи True Blood. Оти е оригинална и.. кул.
Vampire Diaries почнува како Twilight, после се поправа, за на крај да го дрват со глупости.
Во реалноста не би требало ни да се споредуваат, ама ова е интернет и сите сме по малце ретардирани, затоа VD ќе победи.

True Blood ме пишај мене.

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.649
Поени од реакции
59.607
Секој со грам вкус ќе гласи True Blood. Оти е оригинална и.. кул.
Vampire Diaries почнува како Twilight, после се поправа, за на крај да го дрват со глупости.
Во реалноста не би требало ни да се споредуваат, ама ова е интернет и сите сме по малце ретардирани, затоа VD ќе победи.

True Blood ме пишај мене.
До сега кога тепаше убаво ти беше, сега... :)

Шала. Очигледно е зошто се споредени. Инаку првата не ми е гледана, а втората ја почнав ама премногу мани и најдов и ја баталив. Ме убедуваа некое време да ја продолжам ама не... ја почнав поради Вампирите, очекував нешто сосема друго. Значи, нема гласање за мене, но мислам дека има доволно луѓе што ги следат серииве за да има интересен дуел.

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.683
Поени од реакции
34.186
До сега кога тепаше убаво ти беше, сега... :)

Шала. Очигледно е зошто се споредени. Инаку првата не ми е гледана, а втората ја почнав ама премногу мани и најдов и ја баталив. Ме убедуваа некое време да ја продолжам ама не... ја почнав поради Вампирите, очекував нешто сосема друго. Значи, нема гласање за мене, но мислам дека има доволно луѓе што ги следат серииве за да има интересен дуел.
Постирај го линков во двете теми, инаку одамна си ги мериме ние, фановите, која е подобра. Пиши ја и RockenRolla под мене.

Тrue Blood и јас незнам како почнав да ја гледам, најверојатно рандом, во период кога немаше ништо. На почетокот дури ми беше комична.
Посебно акцентот.. ама тоа понатаму и дава шмек. Оригиналност. Тој дел од Америка, наместо сите модели од L.A во Vampire Diaries.
True Blood имаш и доста хорор сцени, онака хаце хорор сцени и доста интересни ликови, добро развиени, плус доста фантазија.
Vampire Diaries е буквално Twilight како серија, убави ликови, ефтини заплети.. ама еве, редовно ја гледам. :(

Толку е далеку според мене VD за победа, што еве, понекогаш ми е срам да кажам дека гледам VD. :icon_lol:

RocknRolaa

Rafa Para Siempre
Член од
21 февруари 2010
Мислења
6.869
Поени од реакции
9.740
Гласам за Суќе, разбира се.:icon_mrgr:
На почетокот страшно ми одеше на нерви, море уште ми иде, само што после се појави Ерик и животот повторно доби смисла.:rolleyes:

Ова не е серија за помлади дечки, има премногу експлицитни сцени и тука е се во водство Дневниците зашто публиката им е далеку поголема. Едноставно оделе на таргет група која е поширока. Овие од HBO онака ама баш ги боли кој ќе им ја гледа серијата, си ја прават за ќеф и затоа производот им е подобар.

True Blood има за мене далеку подобра приказна. И двете серии се базираат на книги, ама оваа Ериковата не е развлечена во 24 епизоди со единствена цела да ја прикаже младата како се шалта од едниот младич на другиот. За разлика од Дневниците, оваа со Ерик си има многу поинаква замисла, има и тука една женцка и двајца младичи, ама има и борба на вампирите за рамноправност со луѓето, политика а у. Башка има хумор бре. Досетките на Пем и Ерик се одлични, чат пат и Суќе знае да одвали нешто.

И баш ми е драго што конечно ќе почне таа 5 та сезона. Се изначекав.:pipi:

bowl

.
Член од
30 јануари 2007
Мислења
8.344
Поени од реакции
1.307
Ох сукиии

Ја неам ни гледано таа другата, гласам за геј секс.

Член од
7 април 2012
Мислења
1.130
Поени од реакции
1.510

Гласам за True Blood.​
Двете се адаптации на книги, но светот на True Blood ми е некако поблизок до вистинскиот. А и целиот фантазиски свет во True Blood е подобар отколку во VD.​

SEASON 5 IS HERE! :D

Anne.

~
Член од
4 декември 2009
Мислења
4.629
Поени од реакции
10.284
Уф, тешка одлука, бидејќи сум фан и на двете серии.

И двете серии имаа одлични први две сезони, паднаа на квалитет во трета, ТБ се подобри четврта, очекувам и со ВД исто да се случи. И на двете првите неколку епизоди се мислев дали да ги продолжам-ВД ради тоа што не нудеа ништо ново, а ТБ поради Суки (ептен беше смотана на почеток), зборењето и изгледот на вампирите (забите ко од пазар да им ги купиле).

Да не се повторувам со тие погоре што пишаа ТБ е поозбилна серија, вампирите се борат за рамноправност, атмосферата во Бон Темпс е помрачна од онаа на Мистик Фолс. Ама... ТБ го нема Дејмон.

Тоа е она што ме тера да се двоумам за кого да гласам. Дејмон е толку комплексен лик, шармантен и суров, со предобра смисла за хумор... вистински вампир. Ја краде секоја сцена со својата појава и и‘ дава посебен шмек на ВД.
Еднаш мислам дека пишав негде колку добро би изгледал заедно со Пем од ТБ.

Пошто у крајна линија се сведе на Damon vs. True Blood мојот глас иде за True Blood оти сметам дека еден лик (колку и да е добар) не е доволен да ме убеди да гласам за цела серија.

Eddard Stark

Lord Snow
Член од
25 ноември 2009
Мислења
1.220
Поени од реакции
2.540
Конечно лесен избор.
True Blood - Затоа што.....затоа што е на HBO, duh. Усполнета е со интересни ликови, далеку подобра приказна, локација, по мистична ми е некако, остава голем простор за фантазирање.
VD ја почнав од старт, и ја пратев првата сезона за на крај да се чудам како успеав да ја догледам цела. Од тоа што се сеќавам, некако истото дејствие се повторуваше во секоја епизода, нешто се случува во градот (проаѓа комета, карневал, прослава поради x причини) и се појавува нов вампир за на крај од епизодата да биде убиен. Можеби грешам ама ете тоа ми останало во меморија. Плус, фактот што е наменета за тинејџ популацијата (although at the time I was one of them).
Знам еднаш и со Anne. се расправавме, и викав дека нема шанси многу машки да ја гледаат оваа серија, за на крај да испадне дека грешам, и тоа многу. Гледам и она ја избрала True Blood така да гарант победуваме :D

Verdict

Galadriel
Член од
21 мај 2012
Мислења
2.197
Поени од реакции
2.114
True Blood, оваа другава не ја знам а ни сакам да ја знам.

Луси

extreme
Член од
17 септември 2008
Мислења
6.871
Поени од реакции
20.444
И јас сум за Тру блад... неможам нит да ги равњам со тие вампирските дневници (ака твајлат аман!), Суки како и Кејт од Андерворлд ми се едни од ретките фимејл глумици кои навистина ги обожавам ептем!
Лонг лив Вампајерс :)

Член од
13 март 2011
Мислења
2.281
Поени од реакции
2.001
True Blood, од причина шо ВД разочара у последнава сезона. Видоа гледаност и ајде ќе го дрвиме со 7 сезони

Член од
23 ноември 2011
Мислења
14.322
Поени од реакции
32.864
Ептен сум изненаден, колку што приметив сите досега гласале за ТБ, иако темата за ТБ на форумов има 10 пати помалку мислења од таа за ВД. Каде се сите оние што пишуваа на таа тема да кажат нешто тука. Јас мислев дека тој факт е доволен да се смета ВД за погледана (од публиката на форумот).

Јас како и во случајот со Саутпарк и Симпсонс, едната серија ја немам ич гледано (ТБ), да ја имав гледано може ќе бев пообјективен, вака мене ВД ми е интересна серија, не е нешто ептен нај, си има недостатоци, последната сезона не беше баш на ниво ама сепак ми е интересна. Точно е дека повеќе е наменета за тин публика но ете и вакви како мене во со 20 и кусур ја гледаат. Баш еднаш правев муабет со некој ми викаше како ја гледаш таа серија е за деца. Е па не знам како нешто ме влече за неа. Може еден ден ќе ја изгледам и другава.

Како што спомна Anne погоре, Дејмон е лик заради кој што не можеш барем малце да не ја засакаш серијата.

Така да мојот глас оди за симпатичното бугарче и нејзините дечковци, да беше поизедначено може немаше ни јас да се определам, додека не ги изледав и двете, ама вака нека има ВД еден глас, макар и само јас да бидам од сите на форумот.

Член од
13 март 2011
Мислења
2.281
Поени од реакции
2.001
Ептен сум изненаден, колку што приметив сите досега гласале за ТБ, иако темата за ТБ на форумов има 10 пати помалку мислења од таа за ВД. Каде се сите оние што пишуваа на таа тема да кажат нешто тука. Јас мислев дека тој факт е доволен да се смета ВД за погледана (од публиката на форумот).
Па можеби и ВД е погледана од ТБ на форумов.. ама тоа не ја прави поубава :D
ВД е повеќе популарна од ТБ, незнам зошто. Можеби токму поради тоа што е повеќе тин.

Член од
23 ноември 2011
Мислења
14.322
Поени од реакции
32.864
Па можеби и ВД е погледана од ТБ на форумов.. ама тоа не ја прави поубава :D
ВД е повеќе популарна од ТБ, незнам зошто. Можеби токму поради тоа што е повеќе тин.
Е па тоа мене не ми е јасно ако е погледана на форумот, кај се тие што ја гледаат да кажат нешто позитивно за неа :)

Kajgana Shop

На врв Bottom