1.Зошто ги извртуваш работите?Баш некако обратно е од праксата.Никој од нив не рече така.На крај, барем пола од таа репрезентација се деца на Пелистер или името го стекнале таму,заслужила таа публика понекогаш потсетување од нив во знак на почит.Не ми е јасно како можете вие од битола да си ја присвојувате репрезентацијата и да не дозволувате од други градови да доаѓаат и да гледаат и навиваат. Не можете ли толку да сватите дека македонија има само една нова сала која по строгите европски стандарди ги исполнува условите. Зашто не направите притсок кај вашиот градоначалник да ви ја реновира салата како што се реновираше во ниш, па тогаш и јас ќе речема дека не е фер само во скопје да се игра. А вака немате адут со кој можете да го споредите скопје со битола. Знам дека на другите градови ги боли тоа што само скопје се гради, и јас сум поборник и во другите градови да се изградат спортски објекти како базени и спортски сали за ракоемт и кошарка ама не знам зашто тоа не се прави.
Отсекогаш сум се залагал поради најубавото езеро охридско и капацитето на хотелите и аердормот што го има тој град да се изгради таму некој стадион од 18.000 гледачи или некоја поубава сала од 5 до 6 илјади гледачи и таму да игра репрезентацијата. Или во велес тоа да с енаправи, куманово итн. Ама се додека е ваква моемнталната ситуација ќе се игра во скопје, а репрезентацијата не припаѓа само на скопје, и зато треба да доаѓаат и од други градови да ја полнат салата.
Ниту навивачка атмосфера правите....А што па се Скопјани криви што федерацијата одлучува да се игра овде.Ниту притисок правиме ниту ништо.Тие на кој им се гледа би купиле карти и за во други градови без проблем.
До сега сум бил на скоро сите натпревари во Скопје ( веќе не одам додека Шундовски не лета ) и она вчера со Австрија беше и доста полно според тукашни стандарди.
Али морам да кажам ова со позериве кои идат само да бидат видени е комплетна глупост.И на ракомет и на кошарка кога и да има поголем меч во БТ прво карти нема нигде второ и да најдеш карти да ти се одмили кога ќе влезеш.Повеќе се сликаат и се шетаат отколку што гледаат нешто.
Ристо пенов градоначалник на скопје ја изгради. Тоа што не ја доврши е што го изгласаа трифун костовски кој не знам од кои причини не ја доврши изградбата, а владата беше приморана да ја заврши поради организација на европското првенство ракоемт жени.1.Зошто ги извртуваш работите?Баш некако обратно е од праксата.Никој од нив не рече така.На крај, барем пола од таа репрезентација се деца на Пелистер или името го стекнале таму,заслужила таа публика понекогаш потсетување од нив во знак на почит.
2.Потсети се на ЕП 2008!
3.БТ кој ја изгради?Општина Карпош или Влада на РМ?
4.Публика ГЛАДНА за спорт, во најголем дел гласна, за разлика од (особено последниве неколку пати) во БТ.
5.Сала да (и ова е дискутабилно за Охрид), за стадион никако, макар условите се супер за проширување на моменталниот, дури не изградиле згради околу него.
6.Ако можат од други места да одат до Скопје, зошто да не можат до Битола?
Се исплашија од евентуален дуел со нас и намерно изгубиле од Швајцарија Во нашава група мислам дека одлучувачки ќе биде мечот во гости со Португалија и исто така ќе биде битен и распоредов на натпреварите, нема да биде чудно ако одиграат "пријателски" натпревари Шпанија и Португалија доколку на Португалија и треба некој бод за да не стигне(под претпоставка да се бориме со нив за 2 место).Не ми е јасно зошто никогаш не ни се паѓаат јужните браќа
Vtoriot natprevar se igra v sabota na 16 juni so pocetok vo 20:25 casot..direkten prenos najavuvaat od MTV1, a mozebi poradi Evropskoto prvenstvo, toj prenos da bide realiziran i na Sobraniskiot Kanal...Ги губиме од Шпанија двете,со Португалија тепаме дома губиме на гости,со Швајцарија тепаме или нерешено дома,нерешено или губиме на гости.
Група не поминуваме.Нашата репзентација во ракомет е единствената која почнува со припреми 2 дена пред натпревари со 2 дена припреми и его да се напуни базен не се иде нигде.
Патем кога се игра со Австрија вториот натпревар? Таму Австријците раце и нозе ќе кршат и нема ништо да им се суди 5 те разлика не значат апсолутно ништо,а ако не се пласираме и на светско тогаш ни по 100 нема да им идат на натпреварите на репзентација.
Пенов ја почна, ама ги испружи нозете подолго од чергата и остана така.Костовски испадна попаметен па побара да ја префрлат сопственоста на владата, е дури тогаш тргна работата со БТ.И самиот викаш дека владата беше приморана.Ако не беше ЕП и влегувањето на Влада на РМ како инвеститор, ни Пенов ни Костовски ќе ја довршеа.Ристо пенов градоначалник на скопје ја изгради. Тоа што не ја доврши е што го изгласаа трифун костовски кој не знам од кои причини не ја доврши изградбата, а владата беше приморана да ја заврши поради организација на европското првенство ракоемт жени.
Така да општините од својот буџет треба да си одвојат за реновирање на салата во битола или другите градови. Но дали им е тоа приоритет со нив треба да разговарате.
Пошто има предквалификации и секогаш испаѓаат. Не уложуваат тие многу во ракомет како во баскетот каде беа исто трупови живи пред 20-25 години...Не ми е јасно зошто никогаш не ни се паѓаат јужните браќа