Фан Клуб: Интер

Сезона 2023/2024

• Вкупно гласачи
    58
  • Гласањето е завршено на .

TheIks

Fork & spoon operator
Член од
1 октомври 2007
Мислења
712
Поени од реакции
469
Дечки у ваква сушна сезона да не се напише статија на сајтот за трофејот на примавера, незнам... :icon_mrgr:

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.619
Поени од реакции
59.432
Член од
14 ноември 2009
Мислења
17.318
Поени од реакции
15.571
Дечки у ваква сушна сезона да не се напише статија на сајтот за трофејот на примавера, незнам... :icon_mrgr:
Get used to it :D
--- надополнето: 11 јуни 2012 во 16:29 ---
И ако може некој од економистиве + Бене да ми објасни зошто ги даваме децата во ко-сопственост? Пошто мене ми изгледа дека жив зијан сме од тоа. Зошто едноставно не ги праќаме на позајмица, сите до еден. Па кој го биде, да го земеме, кој не да се продаде за нешто ситно.

Тука ги исклучувам оние кои биле сопственост на други клубови па сме им откупиле половина.
Логиката е едноставна... Никој не би ти играл млад играч со вредност од 500.000 за да му ја качи цената на 3.000.000 и ништо да не добие, освен 3-4 гола во текот на сезоната и добри игри.
Пример, Џенова и така и така ќе беше на средина на табела во Италија и со Дестро и без Дестро, зашто би го пуштале Дестро кога можат да играат играч од нивната школа иако помалку талентиран од Дестро. Или сега Сиена со Дестро, иако даде 12 гола, пак ќе избореа опстанок, зашто ако не беше он, друг ќе беше со 5-6 гола(или 20...).

Значи, ние не им даваме готов играч па и они дури да му ја плаќаат платата(пример Пандев), туку им даваме дрво неизделкано.

Интер нема пари, затоа најчесто се решава на вакви чекори, не знам кои би им биле другите опции, а втор тим нема каде би играле. Е сега идиотски е тоа што го даваме и вториот дел од договорот и го процнеуваме играчот малку, али некогаш ќе добиеш, некогаш ќе изгубиш. Дестро го шитнавме за 4,5 милиони(а покажа дека знае да игра додека беше во Џенова, мене ми се допадна на тие неколку утакмици што доби шанса, даде и гол, голема сума али затоа сега под 10 нема шанси да се земе).

Io Sono Interista

Член од
21 декември 2007
Мислења
28.619
Поени од реакции
59.432
И клубовите добиваат нешто, добиваат играч за без пари, а се сомневам дека имаат ист со приближен квалитет инаку би го форсирале. Сепак јасно е дека некогаш мораш да го дадеш пола пола, ама да купиш свој играч за 10 милиони, тоа е веќе наука.

Член од
14 ноември 2009
Мислења
17.318
Поени од реакции
15.571
И клубовите добиваат нешто, добиваат играч за без пари, а се сомневам дека имаат ист со приближен квалитет инаку би го форсирале. Сепак јасно е дека некогаш мораш да го дадеш пола пола, ама да купиш свој играч за 10 милиони, тоа е веќе наука.
Па ти реков, со помал талент ќе го форсираат, или ќе купат отпад како Бљамбљани, ама играч нема да ти направат за беспари... Еве, што добија пример Болоња од Крхин? Ништо... Затоа и они земаат ризик на себе, зашто може да заглават со играч кој не се покажал, и ниту на нив им треба, ниту Интер ќе си го откупи вториот дел... (после со наддавање иде, а веќе бил кај нив и фаќал место на друг играч)
Од друга страна, Алибек не го играат во Белгија, иако и дечкото малце забегал со паметот, бало тип да ти бил... Калдирола не го играа во Холандија...
Ова се двајца играчи кои не биле на ко-сопственост...

Ѓорче 1932

тој сум...
Член од
17 февруари 2009
Мислења
13.564
Поени од реакции
11.576
И подобро што не може да се коментира,Панче Малдини најредовен беше за коментирање.

Io Sono Interista

Член од
21 декември 2007
Мислења
28.619
Поени од реакции
59.432
Фулам, Њукасл... не можеме да се носиме финансиски. Поголем проблем е што не го користиме реномето и не знаеме што сакаме. Ако веќе го продаваме Маикон, Бранка требаше да биде во Мадрид а не во САД да го гледа Лукас (уствари кого заебаваат, за Гаго беа отидени :pos:)

Ама како и да е...

Io Sono Interista

Член од
21 декември 2007
Мислења
28.619
Поени од реакции
59.432
Комшиките им го продаваат Тиаго Силва на ПСЖ... :tapp:
--- надополнето: 11 јуни 2012 во 17:44 ---
Уствари не знам што ги ругам... барем ќе се наполнат со пари и ќе купат саглам играчи, ние продаваме ситно, купуваме поситно...

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
29.969
Поени од реакции
45.252
Леле леле, Фулам ни го украле Дијара, сериозно .... :pos:
Муабетов нема смисла, не ни испратија некаква понуда до Дијара па овие да им го украле, не Се што се пишува по медиумите е точно, со 100 фудбалери се поврзаа, од нив 3-4 ќе дојдат, кои, ќе видиме, останатите ... '' ќе ни ги украдат '' ко Мело и Диего што ги украдоа, играчи кои Интер никад не сакале да ги купат, што нам ни беше познато откако потпишаа за други клубови.

Самиот факт што Дијара има голема плата, а му нудеа и поголема од онаа на Реал, значи 5м евра по сезона, е доволен за да укапираш дека Интер нема да го ангажираат.

Ѓорче 1932

тој сум...
Член од
17 февруари 2009
Мислења
13.564
Поени од реакции
11.576
Како и да е,децата што играат фудбал низ плажите во Бразил се слободни и во секое време може да се потпише со нив.(y)

Kajgana Shop

На врв Bottom