ЕУРО 2012 - навивачки инциденти

Рудници и

ООЗТ Рудници и железарница - Скопје
Член од
9 декември 2009
Мислења
12.162
Поени од реакции
18.203
Имало, али до толку големи срања како што имало на стадионотна Пелистер у 92' , не ќе да е имало такво нешто на територијата на Р.М;)
13.6.1993 според првово видео...Гостите
И домаќините

Ѓорче 1932

тој сум...
Член од
17 февруари 2009
Мислења
13.564
Поени од реакции
11.576
Мал апдејт.
Во Лоџ тепачка-ЛКС против ЦСКА и Виџев,30 на 30 во град,победа однеле ЛКС.
Во Познан,Леховите ги тепаат жабарите и Ирците на секој чекор.
Во Вроцлав еден Рус,навивач на Динамо е прободен во нога во тепачка со Пољаците во градот пред мечот.

• Ми се допаѓа
Reactions: M-1

Mjolnir

Духот на рамковниот договор
Член од
12 декември 2011
Мислења
1.967
Поени од реакции
1.867
Мал апдејт.
Во Лоџ тепачка-ЛКС против ЦСКА и Виџев,30 на 30 во град,победа однеле ЛКС.
Во Познан,Леховите ги тепаат жабарите и Ирците на секој чекор.
Во Вроцлав еден Рус,навивач на Динамо е прободен во нога во тепачка со Пољаците во градот пред мечот.
Како билтен од МВР :)

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.619
Поени од реакции
59.432
Полска - Русија ќе биде супер, посебно кога ќе им шлакнат Русите едно 3 комада...

acetetovo

Македонец!
Член од
1 мај 2007
Мислења
4.002
Поени од реакции
2.375
Навивачите има уште на трибина да се грабнат... :)

Zaphod Beeblebrox

Поранешен покул Божино
Член од
7 јуни 2008
Мислења
16.676
Поени од реакции
21.233
Јас не знам како некој вика "е ова се навивачи". Не се навивачи. Ова се магариња нееволуирани кои немале секс до сеа па си ги празнат фрустрациите со тепање на луѓе кои дошле во нивната земја да си ја гледаат репрезентацијата на ЕП. Тие навивачите од Лех, треба сите да ги измлатат, пичкаиммајчина...

Член од
22 февруари 2009
Мислења
1.065
Поени од реакции
2.975
Навивачите има уште на трибина да се грабнат... :)
Русите може да се степаат на стадион со редарите или полицијата.Пољаците сигурно не,пошто на стадион не иде ниедна добро организирана навивачка група од Полска,сите си оперираат надвор

Член од
28 октомври 2005
Мислења
8.293
Поени од реакции
1.646
Хрвати идат пијани по улица и тепаат пољаци.

Ѓорче 1932

тој сум...
Член од
17 февруари 2009
Мислења
13.564
Поени од реакции
11.576
Јас не знам како некој вика "е ова се навивачи". Не се навивачи. Ова се магариња нееволуирани кои немале секс до сеа па си ги празнат фрустрациите со тепање на луѓе кои дошле во нивната земја да си ја гледаат репрезентацијата на ЕП. Тие навивачите од Лех, треба сите да ги измлатат, пичкаиммајчина...
Многу хулигански групи се отидени на ЕП,Полјаците со нив се пресметуваат,а секако и некогаш има и колатерална штета.
Kaj хрватите има доста хулигани отидено,кај Русите,кај Англичаните иако се шлепаат на стара слава.
Полјаците само шанса си чекаат да измлатат некого.

Дим4е

NZT-48, want some?
Член од
24 октомври 2007
Мислења
7.279
Поени од реакции
8.445
Незнам колку пољаците само си идат по улица.. како што видовме кучиња се цело време се спремни да реагираат и да земат некој реквизит...
Прашање е дали они ќе се појават вака доколку првенството е во Русија или било која земја од позагреаниве....
Добро е ова бе ... цело време има жар ... дали на утакмица дали надвор :icon_mrgr:

Член од
14 април 2010
Мислења
4.695
Поени од реакции
6.058
Незнам колку пољаците само си идат по улица.. како што видовме кучиња се цело време се спремни да реагираат и да земат некој реквизит...
Прашање е дали они ќе се појават вака доколку првенството е во Русија или било која земја од позагреаниве....
Добро е ова бе ... цело време има жар ... дали на утакмица дали надвор :icon_mrgr:
Имаат идено во Русија мислам дека и имаа исто слична ваква акција како хрватите кога џандари им уапсија еден член па си го спасија имаше видео знам само да го побарам

Ѓорче 1932

тој сум...
Член од
17 февруари 2009
Мислења
13.564
Поени од реакции
11.576
6 илјади Англичани пред првенството морале да ги предадат пасошите,а најмалку уште толку имаат предадено пасоши од старт,оние против кој се води некаква кривична постапка врзана за навивање.
Типувам на Русите дека ќе направат најмногу инциденти,Полска им е блиску,а и сите хулигански групи им се на гости во Полска,скоро во најјак состав се.
Но има и такви што не дошле во Полска поради проблеми со визата.
Какви стоки се...

http://i.imgur.com/vtQJv.jpg

http://i.imgur.com/R3V6T.jpg

http://i.imgur.com/okm3a.jpg

A eве и livestream од некој плоштад во Познан

http://oognet.pl/content/details/542

Chains

империја
Член од
15 август 2006
Мислења
761
Поени од реакции
678
Германија 2006та останува најдоброто организирано првенство.

Се со согласувам со мислењето на Io Sono Interista , Треба да се размисли другпат дали е ОК од сигурносен аспект да се организира првенство во држави за кои се знае дека имаат многу активна Ултрас сцена. Но очигледно не размилсуваат, кога се знае дека ќе има СП во Русија.

Мене искрено ми е криво за ваквата слика за Полска, која неколку морони ја прават, а им дава шанса на морони како BBC да прават пропаганда против цела една држава и еден народ. Полска е супер место.

Мора да се гледа од историски аспект за да се сфати аверзијата на Пољаците кон Русија. Најзезнато во Полска е да си Германец или Русин. За Германец од очигледни причини, но кога Црвената армија го "ослободувала" истокот вршела страшни масакри и Сталин повторно ги ставил во функција логорите на Нацистите. За наредните 20тина зад железната завеса, и руски тенкови во варшава и да не зборуваме.

Значи не дека е ова оправдување, но е некакво резонирање на страшната омраза која Пољаците ја чувствуваат кон Русија

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.619
Поени од реакции
59.432
Мора да се гледа од историски аспект за да се сфати аверзијата на Пољаците кон Русија. Најзезнато во Полска е да си Германец или Русин. За Германец од очигледни причини, но кога Црвената армија го "ослободувала" истокот вршела страшни масакри и Сталин повторно ги ставил во функција логорите на Нацистите. За наредните 20тина зад железната завеса, и руски тенкови во варшава и да не зборуваме.

Значи не дека е ова оправдување, но е некакво резонирање на страшната омраза која Пољаците ја чувствуваат кон Русија
Тоа е познато, но што е со нападите врз Ирците и Хрватите? Ова кажува дека не е во прашање само традиционална омраза има нешто сосема друго...

Ѓорче 1932

тој сум...
Член од
17 февруари 2009
Мислења
13.564
Поени од реакции
11.576
Тоа е познато, но што е со нападите врз Ирците и Хрватите? Ова кажува дека не е во прашање само традиционална омраза има нешто сосема друго...
Bad blye boys и Torcida.
a и општо познато е дека Ирците и Хрватите се сакаат како народи,пред утакмицата сите пиеле заедно низ пабови кафани,на плоштадите...

Kajgana Shop

На врв Bottom