Football Manager 2012 - Општа дискусија

Член од
5 август 2008
Мислења
6.015
Поени од реакции
5.336
До каде си? Ме интересира дали можеш да играш со нив ЛШ?
Сеа со нив сум трета сезона во прва сезона завршив 7 место со исти бодови со тотехнем кои беа 6то само имаа боље гол разлика и отидоа во лига европа. Во втора сезона завршив 6ти имав претареано ужасен старт дур ја најдов добитната формација инаку ќе завршев може и погоре и освои плус Карлинг куп и играм лига европа. Сега ја почнав 3та сезона 2015/2016 сезона сум предтоа 2 години со Хадерсифлд играв за тоа сум до тука. За ЛШ треба да градиш тим 2-3 сеозни пошто клубот е во долгови цело време имаш мал буџет за траснфери 18м само и неможеш да зимаш некои јаки играчи. Ја начекав неколку добри ги земан како слободни а некој ги купував. Па сеа оваа сезона склопив добар тим и очекувам да завшам меќу први 4 па ќе видиме што ќе биде :)

N

Nicky Santoro

Гостин
Абе на позицијава каде што ми играше Вилсон (ДЦ-лево) сеа го играм Толои.
Добро е подесена формацијава и кога има корнери Вилсон се протураше голови давање, е сеа Толои исто често останува сам на прва статива али не оди на топка некако бега топкава дали пред ил изад него.Прво што ми паѓа на памет е Позиционирање оценката и гледам таа е дури и подобра за 1-2 од Вилсон.Во Џампинг и Хединг исто е тука некаде може и малце подобар.Која оценка е толку битна? Детерминејшн? или ? кој е проблемов стварно нз

Член од
2 јули 2010
Мислења
5.910
Поени од реакции
7.480
Малце заглавив со учењево,но покрај се во мојата колекција во Челзи се додаде и Супер Купот:D
Абрамович е воодушевен од мене:D

Член од
5 август 2008
Мислења
6.015
Поени од реакции
5.336
^ 18 milioni ti se malce???
Па за секој играч што сакам да го купам ми бараат енеормни суми.. над 10м.. некој не сакаат ни да дојдат.. Некој ги начекувам на слободни трансфери.. А за тим што сакам да го сколап за ЛШ ми с емалце зашто другиве екипи ќе ме здробат!

Член од
23 јануари 2012
Мислења
885
Поени од реакции
912
Па за секој играч што сакам да го купам ми бараат енеормни суми.. над 10м.. некој не сакаат ни да дојдат.. Некој ги начекувам на слободни трансфери.. А за тим што сакам да го сколап за ЛШ ми с емалце зашто другиве екипи ќе ме здробат!
Пробај да купуваш на рати, но немој да претераш па да банкротираш после ;)

Член од
5 август 2008
Мислења
6.015
Поени од реакции
5.336
Пробај да купуваш на рати, но немој да претераш па да банкротираш после ;)
Епа тоа и пазам пошто со Свонси од старт на сезона сум во минус.. и сеа ми останаа дури 12 мил за траснфери несакав сите да ги трошам!

Ѓорче 1932

тој сум...
Член од
17 февруари 2009
Мислења
13.564
Поени од реакции
11.576
Почнав нов сејв со Вест Хем,на полусезона ревју,посакајте ми среќа :P

N

Nicky Santoro

Гостин
Играва ненормално се здосадува после 3-4 сезони

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.412
Поени од реакции
85.364
Стварно не знам што и се дешава на играва.
Ај никој не ми објасни зошто Game could not be loaded. ама некако сама од себе се направи :). Сега ја пуштив изиграв некое време и тамам да се угасам правам Save game И.......Game could not be saved
:mad: :mad: :mad: :mad: :mad: :mad:

N

Nicky Santoro

Гостин
Ако не бараш предизвици нормално дека здосадува...се зависи од тебе.
Е ајде какви предизвици? Земам џенова , прва сезона 3то место.
Втора сезонапрво место а лш стигнав дури до полуфинале.Некако не ми е реално искрено..
3тата сезона исто полуфинале лш и шампион на италија.4тава година газам се пред себе

Член од
23 јануари 2012
Мислења
885
Поени од реакции
912
Е ајде какви предизвици? Земам џенова , прва сезона 3то место.
Втора сезонапрво место а лш стигнав дури до полуфинале.Некако не ми е реално искрено..
3тата сезона исто полуфинале лш и шампион на италија.4тава година газам се пред себе
сакаш предизвик? :sneaky:
земи некој третолигашки тим од шпанија и во тимот направи само шпанци да има и освои ја лигата на шампионите,лигата и купот во иста сезона.
повели очекувам одговор дали е прифатен предизвикот :cool:

N

Nicky Santoro

Гостин
сакаш предизвик? :sneaky:
земи некој третолигашки тим од шпанија и во тимот направи само шпанци да има и освои ја лигата на шампионите,лигата и купот во иста сезона.
повели очекувам одговор дали е прифатен предизвикот :cool:
Брат, не е работава за предизвиците...ако е за тоа ќе земам тим во англија Саут 6та лига и ќе го правам истото што го велиш.по 10-15 сезони сигурно ќе освојам се што може да се освои.Само интересно ќе биде кога играш 10 сезони напразно ? тоа интересно ќе ти биде? кога ќе те толчат кој ќе стигне? некако постарите верзии пред 2010 како попривлечни да беа незнам зошто

Zaphod Beeblebrox

Поранешен покул Божино
Член од
7 јуни 2008
Мислења
16.676
Поени од реакции
21.233
Ме мрзи скриншотови. И ете, се деси пак. Со слаба екипа освоив се. Реал Овиедо шампиони во Примера, Куп и ЛШ во иста сезона! Примера ја одбранив титулата, овој пат убедливо пред Р. Мадрид. Во Купот ми се паѓаа слаби екипи цело време и во финалето ги згазив Билбао со 6-0. ЛШ од кога ги поминав Астон Вила во осминафинале, во четврт финале едвај ги поминав Р. Мадрид, за потоа во полуфинале исто едвај со Порто па влегов ви финале со Тотенхем, кои ги победив 3-1, во прилично лесен натпревар. Тимот ми е:

GK Keylor Navas (Костарикански голман, доста солиден и константен)

RB Aldo Corzo (Перуанец. Дечково е преефтин и еден од подобрите десни бекови а ефтини)
CB Victor Ruiz (Шпанец од Валенсија, се развива во одличен бек)
CB Villoria (Реген од мојата школа, потенцијал за најдобар бек во светот)
LB Nene (Реген од Бразил, исто потенцијал за најдобар во свет)

DMC Recio (Шпанец од Малага, солиден на која било позиција во средината)
MCR Xavi (Старово магаре и на 34 години си гази)
MCL Jurado (Оној од Шалке е овој, го прогласија во најдобриот тим на сезоната)

STR Nangis (Французинов сите го знаете. На позајмица ми е од Челзи али се надевам ќе го откупам летото)
STC Alberto Bueno (Младинска школа на Реал, играше во слаби екипи, го земав и стана најдобар стрелец во Примера и сега на 28 години ќе дебитира за Шпанија)
STL Kruno Ivancic (Хрватот од Д. Загреб, како што очекував коа го земав на 18 години, стана еден од најдобрите)

Летото го очекував Сисоко од Франција, оној секад што е потенцијален најдобар, како слободен играч кој ќе го замени стариот Чави. Имам многу млади добри играчи и не очекувам други трансфери.

Со Македонија влегов на ЕП и сум во група со Романија, Турција и ...не ми текнува али солидна екипа. 22 место на ранг листа а бев и 19то. Тимот е, скоро горе-доле, како и на сите до сеа што играа со Македонија.

Голмани - Богатинов, Гачевски, Наумовски;
одбрана - Георгиевски, Мојсов, Шиков, Г. Попов, Тодоровски, Станков, Блареген некој, Лазарески;
средина - Зени Хусмани, Бесарт Ибраими, Спирковски, Савиќ, Деспотовски, Алими;
напад - Пандев, Тричковски, Трајковски, Ѓурчевиќ, Тимов, Алексов.

Kajgana Shop

На врв Bottom