Ме мрзи скриншотови. И ете, се деси пак. Со слаба екипа освоив се. Реал Овиедо шампиони во Примера, Куп и ЛШ во иста сезона! Примера ја одбранив титулата, овој пат убедливо пред Р. Мадрид. Во Купот ми се паѓаа слаби екипи цело време и во финалето ги згазив Билбао со 6-0. ЛШ од кога ги поминав Астон Вила во осминафинале, во четврт финале едвај ги поминав Р. Мадрид, за потоа во полуфинале исто едвај со Порто па влегов ви финале со Тотенхем, кои ги победив 3-1, во прилично лесен натпревар. Тимот ми е:
GK Keylor Navas (Костарикански голман, доста солиден и константен)
RB Aldo Corzo (Перуанец. Дечково е преефтин и еден од подобрите десни бекови а ефтини)
CB Victor Ruiz (Шпанец од Валенсија, се развива во одличен бек)
CB Villoria (Реген од мојата школа, потенцијал за најдобар бек во светот)
LB Nene (Реген од Бразил, исто потенцијал за најдобар во свет)
DMC Recio (Шпанец од Малага, солиден на која било позиција во средината)
MCR Xavi (Старово магаре и на 34 години си гази)
MCL Jurado (Оној од Шалке е овој, го прогласија во најдобриот тим на сезоната)
STR Nangis (Французинов сите го знаете. На позајмица ми е од Челзи али се надевам ќе го откупам летото)
STC Alberto Bueno (Младинска школа на Реал, играше во слаби екипи, го земав и стана најдобар стрелец во Примера и сега на 28 години ќе дебитира за Шпанија)
STL Kruno Ivancic (Хрватот од Д. Загреб, како што очекував коа го земав на 18 години, стана еден од најдобрите)
Летото го очекував Сисоко од Франција, оној секад што е потенцијален најдобар, како слободен играч кој ќе го замени стариот Чави. Имам многу млади добри играчи и не очекувам други трансфери.
Со Македонија влегов на ЕП и сум во група со Романија, Турција и ...не ми текнува али солидна екипа. 22 место на ранг листа а бев и 19то. Тимот е, скоро горе-доле, како и на сите до сеа што играа со Македонија.
Голмани - Богатинов, Гачевски, Наумовски;
одбрана - Георгиевски, Мојсов, Шиков, Г. Попов, Тодоровски, Станков, Блареген некој, Лазарески;
средина - Зени Хусмани, Бесарт Ибраими, Спирковски, Савиќ, Деспотовски, Алими;
напад - Пандев, Тричковски, Трајковски, Ѓурчевиќ, Тимов, Алексов.