Графички карти

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
гта4 има големи побарувања јас и со 9800gt (1гб) не играм на макс. Сепак и процесорот е важен.
Таман за 2000 ден. ќе земе ЅВЕР процесор и ЅВЕР графичка и плус ќе му останат за солиден 22" LCD монитор :)

Член од
8 февруари 2007
Мислења
2.931
Поени од реакции
251
Дечки сакам да зиам нова графичка ! Како идат цениве ако зеам ке зеам асална 2 гига јас би дал до 2000 ден.:pipi:
Оф Топик: ако може и цените за ЛЦД Монитор и асален Компјутер пошо на овоа Ѓубрево со 482 Мега Графичка ке ми се сјебат нервиве ни Кабал Онлајн Неможам да играм!
:helou: Сакам одговор:back:

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Дечки сакам да зиам нова графичка ! Како идат цениве ако зеам ке зеам асална 2 гига јас би дал до 2000 ден.:pipi:
Оф Топик: ако може и цените за ЛЦД Монитор и асален Компјутер пошо на овоа Ѓубрево со 482 Мега Графичка ке ми се сјебат нервиве ни Кабал Онлајн Неможам да играм!
Мнооооогу погрешно си сватил, чим графичките ги збориш во MB (Mega Bytes)

А за 2000 асална, малку тешко...

LCD монитори од 7000 нагоре, зависи каков сакаш, колкав и такви работи...

Xak

Член од
23 декември 2007
Мислења
2.610
Поени од реакции
464
Асална, а воедно 2000 денари не постои. Секоја асална е над 7000. Ко што ти кажа Корун, рамот на графичката не ја одредуваат јачината, тој е така ставен за да се летаат тие што не се разбираат.

Член од
28 јули 2008
Мислења
10.785
Поени од реакции
3.522
За таа цена не можеш многу да најдеш. Обично графичките секогаш се поскапи од останатите делови. Еве Galaxy PCX GeForce 9800GT 1GB DDR3 HDTV/2DVI CM моментално се наоѓа за 7000 ден, од различни производители не само Galaxy.
Е сеа Galaxy PCX GeForce GTX260+ Core216 896MDDR3 448bit веќе е над 14.000.
За тие пари можеш макс да земеш Galaxy PCX GeForce 9400GT 1GB DDR2 128bit HDTV/DVI.
Ова е од Анхоч, но цените се тука некаде и во останатите продавници.

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.746
Поени од реакции
18.496
Најмалце 9600ГТ или 4670

Член од
8 февруари 2007
Мислења
2.931
Поени од реакции
251
Епа тогаш ке ви стаам јас скрин шут од мојот дхдиаг па вие видете !:helou:
и кажете ми дали да ја мењам

Xak

Член од
23 декември 2007
Мислења
2.610
Поени од реакции
464
Епа тогаш ке ви стаам јас скрин шут од мојот дхдиаг па вие видете !:helou:
и кажете ми дали да ја мењам

На овој дел од DxDiag ти покажува за рамот и за процесорот, делот за графичката спаѓа под Display горе. Али со оглед на машинава што ја имаш ако мислиш да менуваш нешто, не фрлај пари на компоненти и смени го цел компјутер.

Mr.47

Juve Fan
Член од
29 јули 2008
Мислења
10.048
Поени од реакции
6.074
Луѓе, препорачајте некоја графичка 6-8к да биде некаде цената по можност.
толку ми се трошат, поише не би дал, па макар и милиони да иам.

Моментално има 9400ГТ-1гб, ама и помина времето.

Член од
8 февруари 2007
Мислења
2.931
Поени од реакции
251
епа еве уше една слика од дисплеј шо рече Хак мислам

Attachments

С

Спенсер

Гостин
аууу...ти имаш интегрирана картичка бе...за нишо не ја бива неа..мораш да ја мењаш,али па цело пц не ти чини,најискрено...

Xak

Член од
23 декември 2007
Мислења
2.610
Поени од реакции
464
Ко што ти кажа Шедоу, графичката ти е интегрирана што значи користи за да ти даде слика на мониторот. Повеќе ти се исплати да собереш кеш да земеш се на ново него да вложуваш во компоненти зошто мислам дека матичната ти е АГП, а рамот ќе да ти е ддр1. Така да не фрлај пари, собери и купи си нова машина ако имаш потреба.

Член од
20 јануари 2009
Мислења
3.159
Поени од реакции
375
Не се многу разбирам во графички па кажете ми,добра ли е мојата имам
NVIDIA GeForce 7300

С

Спенсер

Гостин
Не се многу разбирам во графички па кажете ми,добра ли е мојата имам
NVIDIA GeForce 7300
аууу...и јас имам иста...256 ддр2...нишо, стара е ,мнооогууу...само постари игри може да играш...слаба е...

шо ти е тоа интегрирана :pos2:
интегрирана значи прикачена на матичната,колку слика на монитор да покаже, и солитаре карти да можеш...и кантерче се на LOW можеби ке може...

Kajgana Shop

На врв Bottom