- Член од
- 8 јуни 2012
- Мислења
- 67
- Поени од реакции
- 20
180 minuti (3 h)И англиски полагањето ќе трае 4 часа?
okolu 30tina prashanja se
180 minuti (3 h)И англиски полагањето ќе трае 4 часа?
тоа значи дека формулите ќе бидат наведени кај задачата(ако оцени таа комисијата дека треба), а не ти би можел да си ги имаш сите покрај тебе..Дозволено е да се користат формули колку што разбрав...Провери си на matura.gov.mk во Програмата за математика...пишува на 11 страница
Да бе од 10 ама мораш порано да отидеш од 9 ипол мисламИначе во Вторник ( 12.06.2012 ) исто од 10 саат полагаме ?
Jas sepak mislam deka ke bidat 4h kako makedonski...180 minuti (3 h)
okolu 30tina prashanja se
Не дека напишав и претходно ама ајде...Во 2010 немаше точен наслов есејот. Беше напишано следново ( на англиски секако) Доколку си во можност што би испратил од Македонија на интернационална изложба/саем да ја претставува.Наведи 3 аргументи зошто го избираш тоа.Last thing that made me laugh беше лани главната, а за другите незнам.
Мора интерно, се драпа командо
Англиски искрено нема за што да се спрема. Јас полагам во Вторник и верувај ми ќе биде лесно.Ај кажете англиски само за formal/informal letters ли ќе се спремате? За есеј што има да се спрема?
Ќе има објавено нов список.а инаку исти список ке биде исти училници исти деца или ке има објавено список утре ?
Јас кажав за лани која беше темата оти ми дадоја ливче на кое требало да се пиши составот, а во 2010 кажав, незнам како билоНе дека напишав и претходно ама ајде...Во 2010 немаше точен наслов есејот. Беше напишано следново ( на англиски секако) Доколку си во можност што би испратил од Македонија на интернационална изложба/саем да ја претставува.Наведи 3 аргументи зошто го избираш тоа.
Како што беше по македонски така и по математика.Кога излегува дипломата? И нека каже некој постар како е било на математика т.е. кои криминални дејности може да се прават
Не можам да најдам, линк?Дозволено е да се користат формули колку што разбрав...Провери си на matura.gov.mk во Програмата за математика...пишува на 11 страница