Roland Garros 2012

• Креатор на темата Креатор на темата The King of Clay
  • Време на започнување Време на започнување

Кој ќе го освои Ролан Гарос 2012?

• Рафаел Надал

Гласови: 40 48,2%
  • Новак Ѓоковиќ

Гласови: 25 30,1%
  • Роџер Федерер

Гласови: 20 24,1%
  • Енди Мареј

Гласови: 2 2,4%
  • Томаш Бердих

Гласови: 3 3,6%
  • Давид Ферер

Гласови: 1 1,2%
  • Марија Шарапова

Гласови: 13 15,7%
  • Серена Вилијамс

Гласови: 7 8,4%
  • На Ли

Гласови: 2 2,4%
  • Викторија Азаренка

Гласови: 8 9,6%
  • некој друг кај мажите

Гласови: 1 1,2%
  • некој друг кај жените

Гласови: 3 3,6%

• Вкупно гласачи
    83
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Сега ми е јасно зашто беше 1.30 за победа на Надал и само 2.50 за победа од 3-0 .

Слабо , неслабо , пак имаше 10тина зверски поени . "Oмилена" фраза на темава ми е , Играчот А не е толку добар , колку што играчот Б прави грешки . Епа нека ја тргнат мрежата и линиите нека ги избришат. Не знам што очекувате. Играта на земја многу често зависи од тоа кој ќе има поголеми нерви во долгите поени , кој ќе потегне за винер во правиот момент .

Psyside,

И US Open е доста добар турнир но нема покрив. Таму се чини дека дождот повеќе прави проблеми, кога ќе заврне трае 10 дена. Пред 2-3 години немаше тенис 2-3 дена ако се сеќаваш, Надал и Гонзалез кога играа. Е сеа во право си, не ставаат ни рефлектори кои не се воопшто скапи за еден ваков турнир.

AvCcxb8CEAA7KMn.jpg:large

Јака слика :D

rolandgarros/ напиша:
Players about to walk back out onto court. Think we'll see the completion of this #RG12 men's final without another rain delay?

Пуштајте Евроспорт, 3 минути заргевање за Рафа и Ноле.

Ајдеееееее

Приметивте на 3-2 резултат за Надал во прв сет, при еден добар поен на Ноле, на репетицијата кога го дадоа Надал како гледа кон Новак и изговара нешто? Да знаевте шпански колку што знаете српски, сега ќе имаше минимум пет страни испишано за тоа... Сигурно Надал е рекол "Браво Ноле, заслужено си No.1" :sneaky:

Скрши рекет, се извини три пати, призна поен кој судијата не го призна... Продолжете дека е сељак, плачко, серко, мочко...

ма дааа...

Јас разбирам шпански колку што разбирам српски, па ништо страшно не беше. :) И Ноле имаше испади, Надал барем у фаца му изговори не ко Ноле накај публиката... :icon_lol:

Не го правете светец со сила Новак, ко што и он самиот пробува да се прави, оти не е. Не е ниту Надал. Тоа со поенот беше многу нормална работа, очекував дека ќе дозволи да се признае.

Psyside мене ми е омилен тенисот кој се игра на РГ, ваљда заради Надал. :D Али тоа дека Французиве се најутепани организатори, нема збор.

Вимболдон е класата. :)

Ајдеееееее 2-0, изгледа и не му дојде баш добро одморов на Ноле. Може полека да си се префрлиме на фудбалот...:D

ма дааа...

Јас разбирам шпански колку што разбирам српски, па ништо страшно не беше. :) И Ноле имаше испади, Надал барем у фаца му изговори не ко Ноле накај публиката... :icon_lol:

Што рекол Рафа? Не го забележав моментов, баш ме интересира што е муабетов?

После спасената брејк топка на Рафа во третиот сет, тешко дека би можел Ноле да направи било што тука.

Еве го одличниот пасинг шот на Рафа за 2-0 во сетови.

Што рекол Рафа? Не го забележав моментов, баш ме интересира што е муабетов?

ја видов дека рече: „Син паљабрас, ходер“ - шо би значело, „без зборови, по ѓаволите“ у блага верзија или „без зборови, ебаго“ у прилепска верзија. :pos:

Абе не се глупирај стручен, не стручен. Игра тенисер кој му ја претставува земјата и е патем број 1 и ќе навива за него, ќе се радува на секој поен па и грешка на Надал. Најди ми стрим со Шпански коментатор да видиме како коментира тој сигурно е мртов-ладен кога Надал ќе освои поен.
Чути си и гледај како губи србинов .. се скинав од смеење кога ги прави тие тажни и смешни гримаси не може еден сервис асолен да испрати !

ХАХАХАХХАХАА Ноле. "Па све врача у пичку матер. ":pos:
--- надополнето: 10 јуни 2012 во 18:01 ---
Ете го и брејкот :)

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom