Евро 2012 - група Б (Германија и Португалија во 1/4 финале)

• Креатор на темата Mario Gómez
  • Време на започнување

Кои две репрезентации ќе одат во 1/4 финалето?

• Германија

Гласови: 102 87,2%
  • Холандија

Гласови: 89 76,1%
  • Данска

Гласови: 9 7,7%
  • Португалија

Гласови: 24 20,5%

• Вкупно гласачи
    117
  • Гласањето е завршено на .

Staufer

Драган Богдановски
Член од
17 јануари 2008
Мислења
16.542
Поени од реакции
22.208

Uli Hoeneß

Präsident
Член од
6 август 2010
Мислења
14.340
Поени од реакции
26.275
одбранава со Хумелс бе..немој да ме јебеш, арно Ноер е тука да спасуе
Ти не си нормален очигледно што зборуваш и тоа фан на Баерн го кажува :facepalm: , да беше некој друг ќе разберев :rolleyes: па Хумелс беше најдобар во овој натпревар, искрено Лам најслабо играше

ElNinho

Мадридиста!
Член од
17 јули 2009
Мислења
20.965
Поени од реакции
57.716
јесте Хумелс, ама и Ноер треба да се спомене, jajца цитрони, прав шваба! :cuc:

Член од
8 јуни 2011
Мислења
2.502
Поени од реакции
2.805
Мислев дека Португалциве и Данциве ќе бидат спотери у групава али се сменија работиве и моево размислување тотално.
Со сигурност тврдам дека Постугалија ќе иде во следна рунда иако на крај заслужија нерешено бидејќи Германија прикажа нетипична игра за нив со премногу респект кој Германците незнам кога го имале према некоја селекција. Морам да споменам само едно. Коентрао мајсторе ти си играчиште. Борбен, пробивен, ептен мерак ми направи со играта денес. Црнецот не беше концентриран кога највише требаше ама ќе видите дека среќата ќе им се врати на следните утакмици. Иначе не сум фан на Португалциве на Еврово да не ме сватите погрешно.
Холандија е на мое изненадување тешка дупка до утре сабајле да играа немаше гол да им дадат на Данците. Одрбаната им е катастрофа незнам што виделе кај оној Влар од Феенорд или тоа црното што им играше по страна од ПСВ искрено. Снајдер не беше лош рака на срце, Робен имаше премногу желба ама залудно, РВП не го видов цела утакмица. На утакмица против Данска против која мораш да одиш на 3 бода Ван Марвијк почнува со Де Јонг и Ван Бомел у средина и двајцата класични деструктивци.Данциве си ја завршија работата. Лево се камења тој Симон Поулсен у 3та лига кај нас неможе да игра, Ромедал под очекувањата али штопери имаат ВРВ !!
Кјаер и Агер делуваат страшно човече ме изненадија доста позитивно денес. Ќе ги видиме со Португалија Данциве следната ама мислам дека толку им е силата искрено. Мислам дека Холанѓаниве ќе испаднат од групава ...иако не ми се верува дека ова го пишувам ама така ми доаѓа.

Член од
9 март 2011
Мислења
1.944
Поени од реакции
905
Slabo favoritite slabo_Ostanuva da vidime i utre Spanija kako ke izigra,inace so ova igra ne gledam kako Germanija ili Holandija imaat sansi za sampioni....

Член од
27 јуни 2008
Мислења
9.024
Поени од реакции
5.947
Швабиве денес максимално ме разочараа и се надевам дека од наредното коло ќе почнат да играат друг фудбал.Реално гледано денес собраа 3 бода зошто среќата беше на нивна страна инаку пораз не им бегаше.
Португалвицве ме изненадија со играта и со ваков пристап можат лесно да се најдат во наредната фаза.Денес немаа среќа во неколку ситуации но во некои и самите си беа криви заради лошата завршница на Роналдо и Варела.
--- надополнето: 10 јуни 2012 во 01:35 ---
Швабиве денес максимално ме разочараа и се надевам дека од наредното коло ќе почнат да играат друг фудбал.Реално гледано денес собраа 3 бода зошто среќата беше на нивна страна инаку пораз не им бегаше.
Португалвицве ме изненадија со играта и со ваков пристап можат лесно да се најдат во наредната фаза.Денес немаа среќа во неколку ситуации но во некои и самите си беа криви заради лошата завршница на Роналдо и Варела.

Пеце

Пелистер-Битола
Член од
16 септември 2009
Мислења
4.339
Поени од реакции
5.370
Холандија :facepalm:
Игра без врска, игра на памет :tapp:
Една од репрезентациите ми е која мислам дека ќе стигни до 1/2 финале, со денешната игра не покажа ништо...
Се надевам дека ќе се попрат со Германија и Португалија...

Германија денес на среќа победија...
Португалија имаше повеќе шанси од нив а и подобра игра покажа но немаја среќа...

Член од
5 февруари 2009
Мислења
7.568
Поени од реакции
4.231
Германија денес не изигра којзнае колку добро ама победија во шампионски стил ,во следните натпревари очекувам да се подобри играта да играат како што сите очекуваме од нив и во наредните натпревари би сакал Геце или Ројс да добијат шанса на местото на Подолски кој беше доста слаб денеска . Денес Хумелс му докажа на Лев дека местото му е во првиот состав на Германија пред Метерзакер секоја чест играчиште е само така нека продолжи.

M

Mario Gómez

Гостин
Da be na site ve razocarala Germanija, se naviknavte sekoj natprevar da davaat po 3-4 gola. Jas ocekuvav slab start, iskreno Jogi e vo teshka situacija. Prvo so igracite na Baern koi uste ne se sozemeni od porazot, se gleda toa. Podgotovki pocnaa najkasno od site. Najmlad tim na prvenstvoto imaat, denes Lahm beshe najstar igrac na terenot so 28 godini. Sekogas imaat slab start na prvenstvata. Vtoro Kroos imashe podobra sezona od Svajnstajger, mora da igra. Rojs treba da igra na mestoto na Podolski drvoto. Muller cela vtora sezona na klupa sedi.

Ne gledav povekje od 20 minuti od natprevarot, no gledav hajlajts posle. Iskreno ocekuvam od Hummels da se pokaze, odlicen tandem se so Badstuber, moze ke pravat greshki poso se mladi i nemaat igrano zaedno no toa e tandemot za idninata. Iskreno mnogu go mrazam Hummels, no e najkompletniot centralen defanzivec, brz e, ima strashen pas i visok skok.

A za drugiot natprevar, ocekuvano. Holandija ne e favorit pa shto saka neka e. Koga vi vikav za Dancite deka se mokjni retko koj se soglasuvashe so mene. Igrata na lalinjata zavisi od formata na Robben a posebno na Snajder a taa e mizerna momentalno. Plus Afelaj povreden beshe.

Invader

I am not in danger, I am the danger!
Член од
17 ноември 2008
Мислења
18.021
Поени од реакции
22.929
Фала Боби[Мкд] што објасни место мене. Искрено ме мрзеше да пишувам.
Против Португалија играа и тоа прва утакмица. Не играа против Сан Марино фор гад сејк.

ЧЕНТО

Претседник
Член од
27 јануари 2007
Мислења
8.239
Поени од реакции
4.839
Да бе ко што Шпанија на светското во ДОМИНАНТЕН стил тепаше против Португалија и Парагвај така и Германија денес....

Се научивте на убав фудбал....Епа искрено кој го јебе убавиот фудбал,денес беа битни 3те бода и ги добија....И на првентствово битна е титулата,такада можете сите да олабавите....Убав фудбал нема,се бројат само титулите....:нинџ:

Tоni

ILLYRIAN
Член од
26 февруари 2009
Мислења
13.639
Поени од реакции
10.237
Абе никој не примети дека Роналдо на полувреме ја смени фризурата :pos:

Kajgana Shop

На врв Bottom