Матура

Seniorita

џм..
Член од
11 април 2011
Мислења
1.344
Поени од реакции
681
Аааахх сум го утнал тоа :/
текна ми, напишав причинска-зависносложена ..
не се пукај ти одма, ќе ти се појават 3ца со 3 различни одговори :D а мош само твојо да е точен :P

Кико Д.

ULTRAS - way of life
Член од
26 јануари 2010
Мислења
11.435
Поени од реакции
9.676
пс: ај да напраеме сума-сумару кој на шо се сеќава, и шо е заокружувал?

ја помнам овоа:

1. Имаше одговор " За Македонцките работи "
2. Датата беше 2ри Август, 1944
3. Зашо се земени централните говори? - оти биле најзначајни (тоа од тексто го земав)
4. Што претставува душата на еден народ? - верата и јазикот
5. Тоа со надополнувањето: Благој _____ ја погледна, ______ се заврти да ја виде сликата, и на двете е НИТУ -НИТУ
6. За кој век у Русија зборе авторо? 19ти век
7. Зборовите ректорат и декан се - интернационализм
8. Кој е раскажувач? - Јон
9. Каде со одвива дејството? - на фронтот

тоа ми текнува :/ дополнете ..
Јас во меана напишав :ROFLMAO:
А за Благоја напишав НЕ - НО
licno-predmetna napisav i bi trebalo da mi e greska :D

a tamu imase nesto za predmet , sonce , srceto se spomnuvase sto napisavte ? jas srceto
срцето
Во текстот никаде не пишуваше позабавено :D и јас го заокружив туку-така :D
--- надополнето: 9 јуни 2012 во 16:11 ---
Во текстот никаде не пишуваше позабавено :D и јас го заокружив туку-така :D
и јас туку - така

Кико Д.

ULTRAS - way of life
Член од
26 јануари 2010
Мислења
11.435
Поени од реакции
9.676
неможе да е меана, затоа шо пишуваше нешто: помина преку сите војници ..

:)
Да ама имаше и нешто како секој сака да кажи се за својата фамилија, затреперуваа усните, се здрвуваше јазикот. Не ми се верва дека на фронтот дека некој сака да кажи се за својата фамилија. Ама како и да е :)

М

Мартин`

Гостин
неможе да е меана, затоа шо пишуваше нешто: помина преку сите војници ..

:)
На фронтот изгледа беше тоа под Б .а имаше и некое друго за главното (првото дејство) дека е во селото

Epics™

Академски граѓанин
Член од
29 септември 2011
Мислења
1.590
Поени од реакции
3.891
Да ама имаше и нешто како секој сака да кажи се за својата фамилија, затреперуваа усните, се здрвуваше јазикот. Не ми се верва дека на фронтот дека некој сака да кажи се за својата фамилија. Ама како и да е :)
Па баш на фронтот секој сака да каже за своето семејство. Бидејќи ако си ја читал нкигата потоа умираат.

Seniorita

џм..
Член од
11 април 2011
Мислења
1.344
Поени од реакции
681
6/7 не е лошо, инаку ова со Благој онака некоја глупост напишав колку да не стои празно.. ако ви текне уште некое прашање пишувајте тука да видам одприлика како стојам со точни/грешни одговори. Да знам одприлика што оценка да очекувам.

Исто и пејсажна ми е точно значи 7/8 инаку за тоа прашања за езерото (незнам кое дело беше ме мрзи да гледам сега) нели имаше за авторот нешто 1. да умре кај езерото 2. да се радува и што му значело среќа итн.. ги памти некој тие ?
тоа .. затоа шо викаше нешто " одставете ме овде да легнам " бла бла :D

*eLeNa*

мјаѕ.ιgℓєѕιαѕ ^^
Член од
6 март 2008
Мислења
98
Поени од реакции
16
јас мислам дека е показна, односно ти кажува дека ТОЈ направил нешто, значи ти го покажува човекот.. можи грешам не знам :D
Лична заменка беше. :) Јас, ти, тој/таа/тоа... ние, вие, тие се лични заменки. Показни се оној, овој, онаа... бла бла :)

Член од
24 август 2011
Мислења
12
Поени од реакции
1
A dali za albatros, osven sto kako odgovor nekoj napisale "estetika na grdoto" dali moze i ssplin-melanholija, zdodevnost" da bide odgovor?

Член од
7 јуни 2012
Мислења
87
Поени од реакции
52
турското кафе - тема на денот :coffee:

Кико Д.

ULTRAS - way of life
Член од
26 јануари 2010
Мислења
11.435
Поени од реакции
9.676
Ај сега да се насочиме кон вторник и математиката :)

М

Мартин`

Гостин
тоа .. затоа шо викаше нешто " одставете ме овде да легнам " бла бла :D
Епа тоа значи грешка ми е, зошто јас напишав дека се радувал дека бил среќен поради тоа што се нашол кај езерото повторно од кое кога бил млад имал убави спомени. Не ми беше логично дека некој би сакал да умре, инаку Болдер - симболизам така ?

Инаку за Злосторство и казна сега ми текна уште едно, веројатно е одговорот дека отишол да се збогува, а за тоа другото што напишавте дека е 1) несовесен убиец 2) трагичен и не ми текнува што друго беше.. јас пишав несовесен зошто во делото ако добро памтам за да ја убие сестрата на лихварката ја заборава вратата отклучена што значи дека е несовесен или не ? :)

Член од
23 декември 2011
Мислења
13
Поени од реакции
2
Со напишан есеј 330 збора ке ми дадат 0 бодови !?

Kajgana Shop

На врв Bottom