Seniorita
џм..
- Член од
- 11 април 2011
- Мислења
- 1.344
- Поени од реакции
- 681
текна ми, напишав причинска-зависносложена ..Аааахх сум го утнал тоа :/
не се пукај ти одма, ќе ти се појават 3ца со 3 различни одговори а мош само твојо да е точен
текна ми, напишав причинска-зависносложена ..Аааахх сум го утнал тоа :/
Јас во меана напишавпс: ај да напраеме сума-сумару кој на шо се сеќава, и шо е заокружувал?
ја помнам овоа:
1. Имаше одговор " За Македонцките работи "
2. Датата беше 2ри Август, 1944
3. Зашо се земени централните говори? - оти биле најзначајни (тоа од тексто го земав)
4. Што претставува душата на еден народ? - верата и јазикот
5. Тоа со надополнувањето: Благој _____ ја погледна, ______ се заврти да ја виде сликата, и на двете е НИТУ -НИТУ
6. За кој век у Русија зборе авторо? 19ти век
7. Зборовите ректорат и декан се - интернационализм
8. Кој е раскажувач? - Јон
9. Каде со одвива дејството? - на фронтот
тоа ми текнува :/ дополнете ..
срцетоlicno-predmetna napisav i bi trebalo da mi e greska
a tamu imase nesto za predmet , sonce , srceto se spomnuvase sto napisavte ? jas srceto
и јас туку - такаВо текстот никаде не пишуваше позабавено и јас го заокружив туку-така
--- надополнето: 9 јуни 2012 во 16:11 ---
Во текстот никаде не пишуваше позабавено и јас го заокружив туку-така
неможе да е меана, затоа шо пишуваше нешто: помина преку сите војници ..Јас во меана напишав
Да ама имаше и нешто како секој сака да кажи се за својата фамилија, затреперуваа усните, се здрвуваше јазикот. Не ми се верва дека на фронтот дека некој сака да кажи се за својата фамилија. Ама како и да енеможе да е меана, затоа шо пишуваше нешто: помина преку сите војници ..
На фронтот изгледа беше тоа под Б .а имаше и некое друго за главното (првото дејство) дека е во селотонеможе да е меана, затоа шо пишуваше нешто: помина преку сите војници ..
Па баш на фронтот секој сака да каже за своето семејство. Бидејќи ако си ја читал нкигата потоа умираат.Да ама имаше и нешто како секој сака да кажи се за својата фамилија, затреперуваа усните, се здрвуваше јазикот. Не ми се верва дека на фронтот дека некој сака да кажи се за својата фамилија. Ама како и да е
exactlyПа баш на фронтот секој сака да каже за своето семејство. Бидејќи ако си ја читал нкигата потоа умираат.
Ај па ти 1 бод, кај бил кај не билПа баш на фронтот секој сака да каже за своето семејство. Бидејќи ако си ја читал нкигата потоа умираат.
тоа .. затоа шо викаше нешто " одставете ме овде да легнам " бла бла6/7 не е лошо, инаку ова со Благој онака некоја глупост напишав колку да не стои празно.. ако ви текне уште некое прашање пишувајте тука да видам одприлика како стојам со точни/грешни одговори. Да знам одприлика што оценка да очекувам.
Исто и пејсажна ми е точно значи 7/8 инаку за тоа прашања за езерото (незнам кое дело беше ме мрзи да гледам сега) нели имаше за авторот нешто 1. да умре кај езерото 2. да се радува и што му значело среќа итн.. ги памти некој тие ?
Лична заменка беше. Јас, ти, тој/таа/тоа... ние, вие, тие се лични заменки. Показни се оној, овој, онаа... бла блајас мислам дека е показна, односно ти кажува дека ТОЈ направил нешто, значи ти го покажува човекот.. можи грешам не знам
Епа тоа значи грешка ми е, зошто јас напишав дека се радувал дека бил среќен поради тоа што се нашол кај езерото повторно од кое кога бил млад имал убави спомени. Не ми беше логично дека некој би сакал да умре, инаку Болдер - симболизам така ?тоа .. затоа шо викаше нешто " одставете ме овде да легнам " бла бла