Матура

Член од
31 мај 2012
Мислења
228
Поени од реакции
145
Abe , taa pesnata Ezero ( ili Ogledalo ) bese pejsazna ili patriotska ?
пејсажна
а на тие што беја зборовите исто напишани не ми текнува кои беа, како требаше да се пише? оти пишуваше се забележува појавата
Патент беше хомоними(иако не е баш појава)ама сите така напишавме кај нас.

Член од
20 ноември 2010
Мислења
738
Поени од реакции
749
имаше една реченица (тие што полагаа матура сигурно ќе им текне) се спомнуваше зборчето тој, и каква заменка е, вие што заокруживте?

Член од
23 декември 2011
Мислења
13
Поени од реакции
2
а на таа другата страна имаше едно прашање и реченица и прашува каква заменка има во реченицата ? ви текнува ? тука што напишавте ?

Член од
20 ноември 2010
Мислења
738
Поени од реакции
749
и јас се двоумев за лична и показна, прво заокружив показна, после видов кај таа зад мене лична, кај тој зад незе лична, и го пречкртав показна, заокружив лична. секако нема да ми го земат за точно, и точно да е.

5pammeR

Love
Член од
24 август 2008
Мислења
338
Поени од реакции
9
лична не е показна и јас се мислев но лична е бидејќи показна ќе е ако е за предмет а овде стануваше збор за тој се мисли на лице :)

V1kTo.Or

Талкач
Член од
16 август 2011
Мислења
504
Поени од реакции
304
Леле се изнамачив додека го прочитав тоа заебаниот текст од К.П. Мисирков. Ми идеше да станам и да си отидам, најозбилно, незнам али не се читаше тоа чудо.

Тој со правописот негов нигде неиде, после ние неписмени.

МА НЕМОЈ ДА МЕ ЈЕБЕШ БРЕ !
:pos::pos: На ебан дијалект беше а плус каква деконцентрација се ствараше кога некој отстрана ќе ти викнеше за готовите одговори ...

/МIRЧ3_МкД\

Временски патник
Член од
7 март 2012
Мислења
380
Поени од реакции
102
licno-predmetna napisav i bi trebalo da mi e greska :D

a tamu imase nesto za predmet , sonce , srceto se spomnuvase sto napisavte ? jas srceto

Член од
23 декември 2011
Мислења
13
Поени од реакции
2
лична не е показна и јас се мислев но лична е бидејќи показна ќе е ако е за предмет а овде стануваше збор за тој се мисли на лице :)
јас мислам дека е показна, односно ти кажува дека ТОЈ направил нешто, значи ти го покажува човекот.. можи грешам не знам :D

Член од
23 јуни 2008
Мислења
4.002
Поени од реакции
4.245
Мене исто ми е грешка кај естетиката кај Албатрос, да не знае некој таму сигурно што треба да стои? А тоа 1.7 го одговорив само АСНОМ 2.8.1944.

Напишав дека се претворила во грдотија, беден патник.

Исто имам грешка кај наместо Јон го заокружив Дуко од брзање, и таму и на црвениот лист, е сега не се сеќавма дали меана дали фронт заокружив. :D

V1kTo.Or

Талкач
Член од
16 август 2011
Мислења
504
Поени од реакции
304
Ако има некој што нема да положи матура.. треба скрос да е..
Значи самиот професор ни викаше да препишуваме, и си шетавме од клупа на клупа да напишиме то што немаме. Има една бубалица, и како и падна криво, демек сите со 4 и 5 ќе положеле, и му се развика на професорот, а професоров само и намигна и ние сите си продолживме да препишуваме од кај незе. :) А и дел од прашањата беа.. за ретардирани, посебно тоа со Турското кафе, Атлантида и Светот во 2050 год. Кога ги читав тие се замислив да не сум во училиште за лица со посебни потреби. :X3:
Па те тестира по наивност
За што се користело кафето во минатото
а) пиење
б) храна
в) ...
Како се пие познатото туско кафе
а) забавено
б) туку така
в) брзо

Kajgana Shop

На врв Bottom