Roland Garros 2012

Кој ќе го освои Ролан Гарос 2012?

• Рафаел Надал

Гласови: 40 48,2%
  • Новак Ѓоковиќ

Гласови: 25 30,1%
  • Роџер Федерер

Гласови: 20 24,1%
  • Енди Мареј

Гласови: 2 2,4%
  • Томаш Бердих

Гласови: 3 3,6%
  • Давид Ферер

Гласови: 1 1,2%
  • Марија Шарапова

Гласови: 13 15,7%
  • Серена Вилијамс

Гласови: 7 8,4%
  • На Ли

Гласови: 2 2,4%
  • Викторија Азаренка

Гласови: 8 9,6%
  • некој друг кај мажите

Гласови: 1 1,2%
  • некој друг кај жените

Гласови: 3 3,6%

• Вкупно гласачи
    83
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
19 септември 2009
Мислења
5.081
Поени од реакции
4.932
Дали си баш сигурен, ако си гледал само на Eurosport тенис тогаш јас не сум крив. Сум гледал на многу различни јазици, различни коментатори кога играат играчи од нивна националност па се неутрални и реални спрема мечот. И не е голем проблемот да си навиваат за Ѓоковиќ кога ќе игра против Надал или против било кој, но да говори дека е подобар од Надал на земја покрај сите оние порази против Надал........ не знам што да кажам. Нема смисла дискусијава околу оваа тема.

Шарапова 1-0 во сетови и 1-0 во гемови во вториот сет, со брејк. Готова е Италијанката ;)
А ти си гледал ли досега тенис кај што некој тенисер е број 1 во светот, а да е од наши простори, еве замисли да има македонец некој број 1, па тоа нема да се вади од уста на главниот дневник во програма за политика а не во спортски програм, Македонска кошаркашка репрезентација освои 4 место на европско па 1 месец се зборуваше за тоа по сите тв канали, што според мене оправдано!

The King of Clay

Модератор
Член од
28 јануари 2012
Мислења
5.037
Поени од реакции
3.623
А ти си гледал ли досега тенис кај што некој тенисер е број 1 во светот, а да е од наши простори, еве замисли да има македонец некој број 1, па тоа нема да се вади од уста на главниот дневник во програма за политика а не во спортски програм, Македонска кошаркашка репрезентација освои 4 место на европско па 1 месец се зборуваше за тоа по сите тв канали, што според мене оправдано!
Ти изгледа повторно не разбираш. Дали на некои од нашите телевизии се слушна дека Македонија изгуби од Шпанија, но сето тоа беше случајно, ние требаше да си ја тепаме Шпанија лагано со 10-20 разлика и ние бевме подобри. Тое се зборуваше по телевизиите? така?

Или се зборуваше за реалниот успех, т.е. четвртото место, а овие од Еуроспорт Србија зборуваат дека е подобар на земја Ноле од Рафа и го хиперболизираат во секој можен контекст.

Член од
19 септември 2009
Мислења
5.081
Поени од реакции
4.932
Ти изгледа повторно не разбираш. Дали на некои од нашите телевизии се слушна дека Македонија изгуби од Шпанија, но сето тоа беше случајно, ние требаше да си ја тепаме Шпанија лагано со 10-20 разлика и ние бевме подобри. Тое се зборуваше по телевизиите? така?

Или се зборуваше за реалниот успех, т.е. четвртото место, а овие од Еуроспорт Србија зборуваат дека е подобар на земја Ноле од Рафа и го хиперболизираат во секој можен контекст.
За кога како, еве за мене е подобар последна година, пред тоа не беше.
Доказ го плескаше кај стигне и на тврда подлога и на земја, е последен мислам дека тепа Надал во Рим ако не се лажам, и сега ти ми кажуваш овој бил појак, а Ноле го тепаше 7-8 пати по ред на сите подлоги, и мислиш дека Србите ке коментираат на еуроспорт демек Надал бил подобар?

The King of Clay

Модератор
Член од
28 јануари 2012
Мислења
5.037
Поени од реакции
3.623
За кога како, еве за мене е подобар последна година, пред тоа не беше.
Доказ го плескаше кај стигне и на тврда подлога и на земја, е последен мислам дека тепа Надал во Рим ако не се лажам, и сега ти ми кажуваш овој бил појак, а Ноле го тепаше 7-8 пати по ред на сите подлоги, и мислиш дека Србите ке коментираат на еуроспорт демек Надал бил подобар?
Ова е последниот мој пост во врска со оваа дискусија. Рафа минатата година го играше убедливо најслабиот тенис на земја, а Новак најдобриот. Затоа дојде до тоа, сега Рафа личи на онај стариот и си го смети на 2 пати по 2-0. За утре останува да биде 3-0, не се ни од Евроспорт Србија слепи како стои работата.

Иначе, браво за Шарапова. 6-3 6-2 LIKE A BOSS :) :love:

RocknRolaa

Rafa Para Siempre
Член од
21 февруари 2010
Мислења
6.869
Поени од реакции
9.740
Браво Мацо, каков камбек. Позаслужено амин.:)

Член од
19 септември 2009
Мислења
5.081
Поени од реакции
4.932
Ова е последниот мој пост во врска со оваа дискусија. Рафа минатата година го играше убедливо најслабиот тенис на земја, а Новак најдобриот. Затоа дојде до тоа, сега Рафа личи на онај стариот и си го смети на 2 пати по 2-0. За утре останува да биде 3-0, не се ни од Евроспорт Србија слепи како стои работата.

Иначе, браво за Шарапова. 6-3 6-2 LIKE A BOSS :) :love:

Сепак да оставиме да видиме утре кој е најдобар.

Член од
23 август 2010
Мислења
39.678
Поени од реакции
115.341
Честитки за Марија. Елеганција, женственост, убавина, доминантност, сето ова зачинето со прва титула на РГ. :love:

Член од
22 април 2005
Мислења
1.338
Поени од реакции
505
Imase kvalitet Sharapova odamna, no ne bese razviena kako teniser, nemase porano stabilnost i cvrstina.sega otkako porasna mozese da go osvoi roland garros.Mislev ke i ostane edna titula sto nikogas nemase da ja osvfoi ama bravo! Devojcevo pokaza sto ti e volja i zelba da uspees. Site drugi Azarenka, tolku precenetata serena williams, ivanovic, jankovic wozniacki i ostala bagra mozat samo da ucat od devojcevo sto ti e zelba za uspeh i pobeda.Sharapova nikogas ne se razmazni i nikogas ne ziveese na stara slava, napravi kambek i vakvi teniski storii sakam.posle hingis, najtalentirata teniserka.BRAVO!
--- надополнето: 9 јуни 2012 во 18:23 ---
A sto se odnesuva na komentatorive srpski na eurosport, odma korpa bi im dal.Da si komentator na srpska televizija pekim, velichaj si svoj do besvest, eurosport e internafcionalna tv, nema vrska so srbija zatoa srpskite komentatori treba da bidat neutralni i realno da sogleduvaat raboti.

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
30.121
Поени од реакции
46.085
Дај бе го употивте максимално за коментаторите, подосадни сте и од таа језата од жена што им коментира., терајте на Mute или стримови, или отворете нова тема со наслов коментаторите на Еуроспорт, или па покренете иницијативи некоја наша телевизија да ги откупи правата за пренос на големите турнири па да уживаме во коментарот на домашната експертиза.

Вчера со Федекс цел меч на Mute го истерав, топ е.
--- надополнето: 9 јуни 2012 во 19:24 ---
Не забораваја дека џокович е најголемата пичка во тенисот кога губи и гледа дека не може да го победи мечот го предава .. сети се кога играше србија против аргентина .. налбандијан го отепа и овој го предаде мечот .. истото се деси и со мареј .. а надал и да е повреден ке го заврши мечот имаше една таква повреда на зглобот колку што се сеќавам на еден меч и не го предаде туку го доигра мечот ..
Видел дека ќе губи и намерно се откажуел поради наводни повреди :tapp:, изгледа некоја недела претходно последниот сет во Америка намерно ги сервираше првите сервиси ко да му се втори, глумел, иако тој трофеј никад го немаше освоено ...
Мислев само дарданот е кадарен вакви нелогичности и глупости да пишува на темава. :facepalm:
Него имаше муабети дека и во Америка глумел, после кога се испостави дека стварно е повреден што и се покажа кога играше за Србија, испаѓа ваков муабет. :pos:
Одлучете се сеа, испаѓа што и да прави Ноле, увек ќе се најде некој што ќе исцепидлачи некој ваков смешен муабет.

Што се однесува за утрешниот меч

No man has won seven French Open titles and no man in 43 years has won four grand slams in a row

Член од
18 јануари 2012
Мислења
619
Поени од реакции
947
Како од понеделник ќе изгледа врвот на атп листата ако...
Ако Новак победи во финале:
1. Новак 13080
2. Федерер 9310
3. Надал 9260

Ако Надал победи во финале:
1. Новак 12280
2. Надал 10060
3. Федерер 9310

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
30.121
Поени од реакции
46.085
На кое ке типуваш утре да биде срушено?
Навивачки, се знае што типувам, ама ќе биде пеколно тешко, штознам, може е и пред еден од најтешките предизвици до сега во кариерата ( од кога стана број 1 и кога го освои Вимболдон, дефинитивно најтежок испит му е овој ), Надал на земја за испишување на историја., т.е. за повторување на она кое се десило пред 43 години ако не се лажам, што е доволен показател колку е тешко да се освојат сите 4 турнири едноподруго ... за у една година па да не зборам, само двајца успеале во тоа.

Нема да ми биде криво и да загуби, 25 е, ќе го освои овој турнир во кариерата во тоа сум убеден и со тоа ќе ги обедини сите титули, прво финале му е ова во Париз, Федерер беше победен со 3-0, нешто слично ко и фановите на Рафа што беа задоволни од Рафа што ја поправи играта иако загуби на Австралија, така и ја сега со Ноле после сите срања што му се издесија последниов период, гледам прогрес во неговата игра, за ова зборев уште од Рим.
Такоџе сум и убеден дека нема да биде така лесно како што сметаат фановите на Надал, сервисот и ритрнот ако му се на ниво ко со Федекс ќе биде доста сјебано за Рафа, до душа сервисот му е доста солиден во последно време, и со Сепи кога тепаше кажа дека ова е еден од оние денови кога ништо не ти оди, али тоа не важи и за сервисот, само од тоа беше задоволен.

Член од
23 јануари 2009
Мислења
10.640
Поени од реакции
2.504
Среќен сум што се враќам баш денеска на големото финале. Да кажам само дека ептен ми е мило што Ноле е во финале и дека тој е единствениот што може да му парира на Рафа на земјава. После пресвртот со Тсонга многу повеќе го поштувам а за играта да, секој натпревар му оди во нагорна линија...
Е сега Надал, како изигра со Ферер:cuc:невозможно. Очекував барем Ферер да биде тој шо ќе му земе сет ама тоа беше фантастично. Ако не се случи нешто непредвидливо човекот денеска ќе пишува историја....7 пати Роланд Гарос.:love:

Се разбира навивачки е...Vamos Rafa!!!

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom