Матура

Epics™

Академски граѓанин
Член од
29 септември 2011
Мислења
1.590
Поени од реакции
3.891
Што ако на тестот нема заокружено ништо туку одговорите се на листот што ни го даваа?
Се важи или се поништува?

Без сеир,ако некој знае нека одговори.
Најозбилно мислам дека ако ги имаш затемнето на тој црвениот лист би требало да ти ги признаат.
Бидејќи врз тој лист се става клучот и се гледа што ти е точно, а што не.
Барем нас така ни кажа тој што не чуваше.

В.А. Дрен - Економско.

/МIRЧ3_МкД\

Временски патник
Член од
7 март 2012
Мислења
380
Поени од реакции
102
пејсажна ..
ok , fala na site :D , deka 8-9 prasanja mi izlegoa greska i vikam uste ova fali da sum go zgresil pa da se ubijam :D :D

i pa ke prasam , znae nekoj kolku se site mozni poeni od celiot ispit ?

М

Мартин`

Гостин
пс: ај да напраеме сума-сумару кој на шо се сеќава, и шо е заокружувал?

ја помнам овоа:

1. Имаше одговор " За Македонцките работи "
2. Датата беше 2ри Август, 1944
3. Зашо се земени централните говори? - оти биле најзначајни (тоа од тексто го земав)
+ најисториски ценети така нешто а и оти биле подалеку од Бугарски и Српски влијанија малце поопширно ми е тоа
4. Што претставува душата на еден народ? - верата и јазикот
5. Тоа со надополнувањето: Благој _____ ја погледна, ______ се заврти да ја виде сликата, и на двете е НИТУ -НИТУ
6. За кој век у Русија зборе авторо? 19ти век
7. Зборовите ректорат и декан се - интернационализм

тоа ми текнува :/ дополнете ..
6/7 не е лошо, инаку ова со Благој онака некоја глупост напишав колку да не стои празно.. ако ви текне уште некое прашање пишувајте тука да видам одприлика како стојам со точни/грешни одговори. Да знам одприлика што оценка да очекувам.

Исто и пејсажна ми е точно значи 7/8 инаку за тоа прашања за езерото (незнам кое дело беше ме мрзи да гледам сега) нели имаше за авторот нешто 1. да умре кај езерото 2. да се радува и што му значело среќа итн.. ги памти некој тие ?

Член од
7 јуни 2012
Мислења
87
Поени од реакции
52
пс: ај да напраеме сума-сумару кој на шо се сеќава, и шо е заокружувал?

ја помнам овоа:

1. Имаше одговор " За Македонцките работи "
2. Датата беше 2ри Август, 1944
3. Зашо се земени централните говори? - оти биле најзначајни (тоа од тексто го земав)
4. Што претставува душата на еден народ? - верата и јазикот
5. Тоа со надополнувањето: Благој _____ ја погледна, ______ се заврти да ја виде сликата, и на двете е НИТУ -НИТУ
6. За кој век у Русија зборе авторо? 19ти век
7. Зборовите ректорат и декан се - интернационализм

тоа ми текнува :/ дополнете ..
јас на тоа со Благоја пишав Не ; Ниту :вонзем:

Член од
20 ноември 2010
Мислења
738
Поени од реакции
749
Ако има некој што нема да положи матура.. треба скрос да е..
Значи самиот професор ни викаше да препишуваме, и си шетавме од клупа на клупа да напишиме то што немаме. Има една бубалица, и како и падна криво, демек сите со 4 и 5 ќе положеле, и му се развика на професорот, а професоров само и намигна и ние сите си продолживме да препишуваме од кај незе. :) А и дел од прашањата беа.. за ретардирани, посебно тоа со Турското кафе, Атлантида и Светот во 2050 год. Кога ги читав тие се замислив да не сум во училиште за лица со посебни потреби. :X3:

Seniorita

џм..
Член од
11 април 2011
Мислења
1.344
Поени од реакции
681
6/7 не е лошо, инаку ова со Благој онака некоја глупост напишав колку да не стои празно.. ако ви текне уште некое прашање пишувајте тука да видам одприлика како стојам со точни/грешни одговори. Да знам одприлика што оценка да очекувам.
7/7 се .. :) сеа не се сеќавам за шо се збореше, ама глава сечам дека е НИТУ-НИТУ

јас на тоа со Благоја пишав Не ; Ниту :вонзем:
истото шо цитирав погоре :D

Seniorita

џм..
Член од
11 април 2011
Мислења
1.344
Поени од реакции
681
Ако има некој што нема да положи матура.. треба скрос да е..
Значи самиот професор ни викаше да препишуваме, и си шетавме од клупа на клупа да напишиме то што немаме. Има една бубалица, и како и падна криво, демек сите со 4 и 5 ќе положеле, и му се развика на професорот, а професоров само и намигна и ние сите си продолживме да препишуваме од кај незе. :) А и дел од прашањата беа.. за ретардирани, посебно тоа со Турското кафе, Атлантида и Светот во 2050 год. Кога ги читав тие се замислив да не сум во училиште за лица со посебни потреби. :X3:
и ние исто препишувавме, ама типо рече: ако има над 3 исти теста ( скроз, од збор до збор ) поништува се цела матура на групата шо сте биле ( ја бев 3та група, и тоа секако за нашта само се однасаше ) е сеа, колку е точно појма неам ..
--- надополнето: 9 јуни 2012 во 15:55 ---
мислиш ќе ми дадат половина поен?! :cautious:
леле нз, ама не верувам, оти секое прашање носеше по 1 поен .. :S

едит: устави, мош ќе ти дадат пола :) коа ќе се замислам, се ми се чине дека имаше по 1 бод за секое прашање, ама по 2 коцки за поени ( на едната пишеше 1, на другата 2 ) (y)

Член од
20 ноември 2010
Мислења
738
Поени од реакции
749
и ние исто препишувавме, ама типо рече: ако има над 3 исти теста ( скроз, од збор до збор ) поништува се цела матура на групата шо сте биле ( ја бев 3та група, и тоа секако за нашта само се однасаше ) е сеа, колку е точно појма неам ..
Ние сите иста група бевме. И сите од кај една препишувавме, а професоров ни рече нема гајле, сите ќе положите. :)

Член од
20 ноември 2010
Мислења
738
Поени од реакции
749
А и само еден тест беше, исти за сите. Како што знам.

Kajgana Shop

На врв Bottom