Матура

Кико Д.

ULTRAS - way of life
Член од
26 јануари 2010
Мислења
11.435
Поени од реакции
9.676
Браво за тебе ! дај кажи како можи да си опуштен кога знаеш дека од матурата ти зависи твоја иднина
Па види вака, кога ги одбиравме предметите за полагање таму на крајот на првото полугодие една професорка ни трубеше цело време дека за на ТФБ за информатика се бара математика екстерно и англиски интерен и јас така одбрав. Е сега, во конкурсот кој излегол (го немам видено јас) истата таа професорка ни рече дека за таа струка на тфб се бара англиски екстерен и информатика интерен. Така да, мали ми се шансите да влезам во државна квота ако е точно ова шо ни го кажа таа.
И да, прилично сум сигурен дека многу полесно и подобар резултат ќе извадам ако сум опуштен и без трема, отколку ако премногу се замарам и не спијам ноќе само заради то.

iww

Член од
30 мај 2012
Мислења
15
Поени од реакции
4
350-500 e za romantizam
значи чим е толку за романтизам мора да е и за слободната тема толку оти гледав во минатите години до 350 збора затоа прашав:D

/МIRЧ3_МкД\

Временски патник
Член од
7 март 2012
Мислења
380
Поени од реакции
102
Браво за тебе ! дај кажи како можи да си опуштен кога знаеш дека од матурата ти зависи твоја иднина
de kazi na koj faks planiras da se zapisuvas...i ne se sekiraj ne e ova presudno za idninata kako so mislis, i poslabo da izvadis od toa so ocekuvas nemaj galje , duri posle ke sfatish deka ova bilo samo najlesniot del od toa so doprva treba da dojde. Taka barem jas gledam na ova

Кико Д.

ULTRAS - way of life
Член од
26 јануари 2010
Мислења
11.435
Поени од реакции
9.676
Плус не е најбитна матурата за запишвање на факс. 60% успехот, 40% матурата. Мислам дека вака одеа процентите.

Едит: Можи некој да ми кажи што е Трактат?

Memento Mori

Yeah science, bitch!
Член од
24 август 2009
Мислења
1.132
Поени од реакции
1.562
Неќам да мислам утре што ќе се дешава на форуми..секој што мисли ќе пишува и ќе се трескаат глупости за без пари...

iww

Член од
30 мај 2012
Мислења
15
Поени од реакции
4
Плус не е најбитна матурата за запишвање на факс. 60% успехот, 40% матурата. Мислам дека вака одеа процентите.

Трактат претставува систематична анализа на извесна тема ова го најдов на википедија но во книгата не го сретнав никаде :)

Член од
23 март 2011
Мислења
626
Поени од реакции
323
Дај олабавете се....доколку се замарате и трескате од земја сигурно ќе кикснете....
мене ми е кажано откако ќе ни дадат тоа тестот прво да се седне и да се прочитаат текстовите ама убаво да се читаат за да сфатиш што е и како е....сите години по ред 3-4 вежби се на логика(Пр: Дарко вози кола- Што вози Дарко) така да би требало да сфатите што се бара
втора работа,не си мислете дека ова е тест незнам за што....бидете смирени одморени и најважно не искачајте одма у стил „прв го решив“ ...зашто после тоа може гадно да се каете....
и да,не ги учете прашањата од претходните години на памет !!!!!!!!!!!!! само читајте ги зашто ви гарантирам дека тие нема да бидат оваа година
толку од мене па со среќа нека ни е,па ќе се фалиме после кој со што и како положил:P:P:P:P:P

Член од
10 февруари 2008
Мислења
845
Поени од реакции
447
Неќам да мислам утре што ќе се дешава на форуми..секој што мисли ќе пишува и ќе се трескаат глупости за без пари...
Уште од сега почнаа со тресење глупости за есејот.
Ќе има две теми една слободна и една за романтизам(ова не е тајна, го пишува на matura.gov.mk). И двете носат исто поени.

Член од
22 јуни 2008
Мислења
457
Поени од реакции
52
Колку сте смешни. Премногу сте потресени.Земете научете, и не се секирајте што ќе има а што не. После матура ќе се чудите зошто безврска сте паничеле.

Memento Mori

Yeah science, bitch!
Член од
24 август 2009
Мислења
1.132
Поени од реакции
1.562
Едно прашање пошо иам земено 3 интерни предмети ( пред да почнете да мислите дека сум некој geek да ви кажам дека ми ги требаат за у странство :D :) дали при упис на факултет треба резултатие од сите 3 да ги однесам или може само 2та најдобри. Благодариме

Член од
22 јуни 2008
Мислења
457
Поени од реакции
52
Едно прашање пошо иам земено 3 интерни предмети ( пред да почнете да мислите дека сум некој geek да ви кажам дека ми ги требаат за у странство :D :) дали при упис на факултет треба резултатие од сите 3 да ги однесам или може само 2та најдобри. Благодариме
Зошто не провериш на факултетот ? Или пиши им меил.

Член од
14 ноември 2010
Мислења
708
Поени од реакции
140

Краток полемичен текст.

Член од
17 април 2012
Мислења
38
Поени од реакции
24
Дали некој може да ми објасни како би требало да изгледа преодна реченица од воведен кон главен дел од есејот?

Kajgana Shop

На врв Bottom