Memento Mori
Yeah science, bitch!
- Член од
- 24 август 2009
- Мислења
- 1.132
- Поени од реакции
- 1.562
У пичку матер
трема имам од сеа -.-
трема имам од сеа -.-
Мислам дека повеќе од 15 бода е тој текстот за романтизмотМислам дека 15 бода носи есејот што БИ ТРЕБАЛО да биди за романтизам.
Вкупниот број поени е негде околу 70 така да тоа со 87 не важи...Што поише ќутуци има годинава толку поголема шанса да ја спуштат скалата..у 2010 петка била над 97% а у 2011 над 91,92%. Така да све зависи до генерацијата каква е и до колку ќе се спушта границата..Есејот носи 13 поени. Ако него не го напишаш а сите други прашања ти се точни зарем со 87 поени ќе добиеш 3?
Не ми се верува. Кај нас професорката рече дека без есеј можеме и 4 да искараме.
А ако критериумот на оценување биде низок, тогаш уште подобро.
Инаку нешто се зборе дека слободната тема ќе биде Екологијата и нејзините пороци, е сега колку е точна информацијата не знам...![]()
А што си се уплашила толку,ќе те тепаат дома со стап од дрен ?Преку глава ми е од оваа матурава. Никогаш сум немала вакво чуство
А чекајте шо ќе има граматика?! ако има некој глупо стилки фигури, или ако падни па некој како пердуф лесни прашања од типот кој е глагол во реченицата...до сега имам решено 4-5 матури и лесно ми изгледа, ама нема да ни дадат од лани...или пак што ако има каде е настанот во делото " ... " или пак за песните, или акцетот...
лелелеееееееееееее
а како слаг на тортава
Англиски вежбам текстови да пишувам и се тоа океј...
ама пак можи таква генерција ќе бидиме и дадат пример тжок текст или текст со тежок вокабулар
и така јас си се нервирам![]()
Не, но сепак...А што си се уплашила толку,ќе те тепаат дома со стап од дрен ?![]()
Јас па никогаш не сум бил поопуштен, незнам зошто. Ни трема имам ни глава ме болиПреку глава ми е од оваа матурава. Никогаш сум немала вакво чуство
А чекајте шо ќе има граматика?! ако има некој глупо стилки фигури, или ако падни па некој како пердуф лесни прашања од типот кој е глагол во реченицата...до сега имам решено 4-5 матури и лесно ми изгледа, ама нема да ни дадат од лани...или пак што ако има каде е настанот во делото " ... " или пак за песните, или акцетот...
лелелеееееееееееее
а како слаг на тортава
Англиски вежбам текстови да пишувам и се тоа океј...
ама пак можи таква генерција ќе бидиме и дадат пример тжок текст или текст со тежок вокабулар
и така јас си се нервирам![]()
Jac пак разбрав пред 1 месец дека ке се скрати матурата на еден екстерен и еден интерен.Како што слушав ја на вести пред 2-3 месеци другата година ќе се полагаат повеќе екстерни предмети и ќе се полага во мај, незнам од каде ти се тебе овие информации.
Браво за тебе ! дај кажи како можи да си опуштен кога знаеш дека од матурата ти зависи твоја иднинаЈас па никогаш не сум бил поопуштен, незнам зошто. Ни трема имам ни глава ме боли![]()
Добро кој ве лажел дека темата за романтизам дава повеќе бодови ?Зошто да прам мајтап?!
И јас ќе полагам сабота матура, знам
Ќе има 2 теми за есеј
едната ете е романтизам, другата не знам
ама повеќе бодови носи таа романтизам
![]()