Совети, прашања и oстанато во врска со автомобили

Dzish

unlike any other...
Член од
15 февруари 2007
Мислења
13.994
Поени од реакции
2.689
Ne ja nemam probano. Po ova ,,napara,, nekako mi e strav da ja probam na kola a ne znam koja dijagnostika ce ja ima na izvaena da se testira zatoa sto sakam da ja proveram elektronikata na istata. Taa mi e najsomnitelna. Ako bese mehanikata vo prasajne smetam deka ce imase nekoj predhodni ,,simptomi,, (nenormalna rabota i sl.) :cautious:
Најверојатно тука ти е проблемот, пошто викаш дека турбината е ок и дека си ја пробал на друго возило работи.

мада мене шо ми се има случвано, електрониката знае да заебава на загреан мотор. На ладен да е ок, така да ако има некој некаде можност да ја тестира, треба да ја остај едно 30-40 минути да поврти па да видиш резултати.

Член од
30 мај 2012
Мислења
10
Поени од реакции
0
Друже џам е и затоа не ми се дава, кога би ја давал 2500 би и барал, рачунај 250-300 евра се само сензорите што треба да ги смениш (а сигурно не се сменети на некој па да ја продава така)
може на некој му се многу ама затоа има и по 1800-2000 евра корси еден куп
Епа добро то океј ама затоа ако има некој дефект ке ја барам за поефтино иначе не би ја земал сигурно :)

Член од
22 мај 2010
Мислења
630
Поени од реакции
109
некој да препорача добро млеко за шал табла ?

Член од
26 јануари 2009
Мислења
1.663
Поени од реакции
213
arexon ima ubavo mleko za sal tabla ne e sjajno a ja pravi ko nova da izgleda

Член од
4 мај 2007
Мислења
598
Поени од реакции
208
Има некој запознаен со нисан моторите ? Поточно 2.2 дизел( мислам Di ознака носи). Има 110 и 90 коња. Мене ме интересира посилниот, односно 110 коња. Потрошња, некоја маана итн. Секој совет е добредојден :)

Gunner_L

Lord , Lord Bendtner
Член од
7 април 2009
Мислења
922
Поени од реакции
500
Сакам да прашам имам форд фокус 2006 тдци 1.8 дизел и сакам да го замнеам дали тоа го прават салоните како МИ-ДА или некои други и дали доколку се покаже и најмал проблем не прават замени ?

DarkoG

Better then ever before.
Член од
19 август 2008
Мислења
701
Поени од реакции
81
колку ќе кошта царина од Бугарија половен golf 1.9 tdi 1999 година 90ks ili 115ks . поздрав

Член од
6 јануари 2008
Мислења
1.907
Поени од реакции
726
Да прашам јас дали се санира ова и ако се санира,како?Мислев дека нема да се шири толку брзо ама со дождовиве се побрзо се шири...

Dzish

unlike any other...
Член од
15 февруари 2007
Мислења
13.994
Поени од реакции
2.689
колку ќе кошта царина од Бугарија половен golf 1.9 tdi 1999 година 90ks ili 115ks . поздрав
Никој не е овде цариник да ти пресмета... за тоа треба да одиш на шпедиција, да отворат швахе каталогот и ќе ти кажат. И не поставувај едно прашање на 905 места.

Да прашам јас дали се санира ова и ако се санира,како?Мислев дека нема да се шири толку брзо ама со дождовиве се побрзо се шири...
Истружи го убо со челична четка, влези малце и во здравата боја... да излези голо железо треба. После се зема една течност (заборајв како се викаше, ја има по авто-лакерските продавници) за одстранување `рѓа, мачкаш со неа, после то една рака прајмер (евентуално миниум). Мада така ќе напрајш заштитена флека која ќе биди во бојата на прајмерот (најчесто црвен, црн или сив).

Дечки има некој В-тец мотор?
Има, Хонда.

Член од
22 мај 2010
Мислења
630
Поени од реакции
109
некој да препорача средство за чистење на тапацир али од искуство :)

Torte Mobile

Модератор
Член од
29 ноември 2007
Мислења
7.099
Поени од реакции
1.887
Од искуство ... влажни марамици :) многу добро чистат помали нечистотии, да ти капне нешто и слично :) ... проверено

Член од
22 мај 2010
Мислења
630
Поени од реакции
109
Од искуство ... влажни марамици :) многу добро чистат помали нечистотии, да ти капне нешто и слично :) ... проверено
е ова не е баш за марамици и поголема нечистотија е така да треба средство некое да светне :)

Dzish

unlike any other...
Член од
15 февруари 2007
Мислења
13.994
Поени од реакции
2.689
Кој тапацир ќе го чистиш? На покривот?

Ако не ти бркаат работа марамици, тогаш Cilit Bang

Kajgana Shop

На врв Bottom