E3 2012 - Гејмерскиот циркус може да почне

• Креатор на темата Креатор на темата Jedah
  • Време на започнување Време на започнување
Нинтедно беа убедливо најдобри. Прикажаа игри кои се без убивање, не се за средношколци или за dude-bro.

yep, игри за седумгодишни.

Денешните седумгодишни имаат РЅ или XBOX или iPad/iPhone, nintendo целат на најмладете, баш на дечињата и семејната забава што според мене е полн погодок, одлично си ја вршат работата.

Home Entertainment баш како што треба :)

Nintendo katastrofa...Mnogu slab lineup Wii U mu se postraa.
Eve vi nekoj informacii koj ne gi cuvte na preskonferencijata

-Ako se igra nekoja igra na 2 Gamepad-a FPS pravi drop na 30fps ili imas opcija dali eden od uredite ke strimuva full rezolucija a drugiot osakatena
-Polnenjeto na baterijata na Wii-U gamepadot trae 2-2.5 sati...i istata trae 3-5 sati !!!!

Overall
MS - 3
Sony- 4
Ubisoft - 5
Nintendo - 1
EA - 3
Konami - 4

E3 2012 - Mediocre (3)

Sepak pretstavija kup igri koj izgledaat fenomenalno...
Site sto pistea PS4 i Xbox 720 serem im se u usta. Ovaa generacija ima ogroooomen potencijal i ke fura uste 2 godini ko nisto

Site sto pistea PS4 i Xbox 720 serem im se u usta. Ovaa generacija ima ogroooomen potencijal i ke fura uste 2 godini ko nisto

Друже па што збориш кога Watch Dogs и Star Wars 1313 беа рендерирани на high-end PC.
Две од трите игри со најдобра графика (третата е Last of Us) се рендерирани на next-gen веќе, а според тоа дека другите наслови не се ништо посебно (новата Most Wanted?!), време е за нова генерација - едноставно студијава плачат за тоа, да можат да развијат нови техники, нови енџини, нова графика и можности....
--- надополнето: 5 јуни 2012 во 21:16 ---
Нинтедно беа убедливо најдобри. Прикажаа игри кои се без убивање, не се за средношколци или за dude-bro.
Чудно ми е што Корун ти ставил лајк, а омилени франчизи му се Mortal Kombat, AC серијалот и Diablo...

Што се десило меѓу вас двајца?:eek:

Watch Dogs не е за next-gen конзоли.

Watch Dogs не е за next-gen конзоли.

Знам дека не е, поентата ми е дека ги рендерираат на PC зашто на конзола се ограничени и ќе го нема WOW ефектот.

И Valve ќе бидат

video-game-memes-valves-e-presentation2.gif

GTA V ? Некој нешто?

Чудно ми е што Корун ти ставил лајк, а омилени франчизи му се Mortal Kombat, AC серијалот и Diablo...

Што се десило меѓу вас двајца?:eek:

Новиот бран доаѓа и носи љубов за сите. ^.^

Најинтерсното е што успеа да влези на релативно конзервативно шоу како Е3.

Друже па што збориш кога Watch Dogs и Star Wars 1313 беа рендерирани на high-end PC.
Две од трите игри со најдобра графика (третата е Last of Us) се рендерирани на next-gen веќе, а според тоа дека другите наслови не се ништо посебно (новата Most Wanted?!), време е за нова генерација - едноставно студијава плачат за тоа, да можат да развијат нови техники, нови енџини, нова графика и можности....
A sto vrska ima toa sto bea prikazani na PC-a koga sekako site naslovi ke gi docekame da segasnive konzoli. Ne veruvam deka nesto ke premine za sledna generacija. Poentata mi e taa deka seuste ima mok vo konzolive da isteraat grafika koja do sega ne e pretstavena.
Ja vide i "Beyond" kako ona detalno izgleda Bukvalno im se gledaat porine na liceno. PS3 moze i ke go renderira ona. Tomb Raider e ludnica vo kvalitet na tekturi i shaderi...Neverovatno osvetluvanje Ona paganjeno so padobranon best looking shit ever.
A Ako zborime za toa kako PC e superioren pa fala bogu sekoja igra sto izlaga na PC e posuperiorna za razlika od taa na konzoli.... GTA IV, Skyrim, Crysis 2...sve se toa igri koj mozes da gi poteras za 4-5 pati podobro od console verzijata. Sto ne znaci deka Watch Dogs ili Star Wars 1313 na Xbox 360 ke izgledaat ala tetris vo sporedba so PC verziite.

Sto tolku ste zapnale za novi ta novi konzoli...Sto mozat da donesat novite konzoli osven pojaka grafika...Mislite ke se smeni nesto drasticno vo gameplay...
Edino mozda ke bidat sposobni za podobra fizika..Ke otpdne onaj zastaren Havok engine i ke uvedat nekoj uber realisticen feel koj ke prkosi i na Physix i na sve ostalo sto dosega e izlezeno....

Ne iskoci be steam boxot od valve.. :icon_lol:

GTA V ? Некој нешто?

Официјално ништо. Неофицијално го спомнаа пак октомври(во шпекулации) за release date, го имало во CV на уште некој момак како што го имаше истото и друг пред месец дена.

Не ја гледав прес конференцијата на Нинтендо, али од тоа што го видов вчера, Е3 е дефинитивно Copy Paste Show. Сите прикажани FPS-a се ист шит. Ми се допаѓа тоа што го прават Quantic Dream со Beyond, мада не покажаа гејмплеј али највероватно ќе биде нешто како Heavy Rain. Битно, технолошки напредна е играта.

Last of Us беше дефинитивно WIN. Алал да им е на дечките од Naughty Dog.

И на крај, mind = blown од Watch Dogs. Безразлика дали на PC или конзола, како идеја е топ со одлична реализација.

Criterion почнаа да работат на NFS, и ете ја претворија во Burnout... meh

Ova izgleda Next Gen

A ne Watch Dogs i SW 1313 koj mozat komotno da se furaat na X360 i PS3

Unreal 4 ima seriozen konkurent, Luminous engine !!!!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom