Roland Garros 2012

Кој ќе го освои Ролан Гарос 2012?

• Рафаел Надал

Гласови: 40 48,2%
  • Новак Ѓоковиќ

Гласови: 25 30,1%
  • Роџер Федерер

Гласови: 20 24,1%
  • Енди Мареј

Гласови: 2 2,4%
  • Томаш Бердих

Гласови: 3 3,6%
  • Давид Ферер

Гласови: 1 1,2%
  • Марија Шарапова

Гласови: 13 15,7%
  • Серена Вилијамс

Гласови: 7 8,4%
  • На Ли

Гласови: 2 2,4%
  • Викторија Азаренка

Гласови: 8 9,6%
  • некој друг кај мажите

Гласови: 1 1,2%
  • некој друг кај жените

Гласови: 3 3,6%

• Вкупно гласачи
    83
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
29.962
Поени од реакции
45.198
Д
Не, ќе останат да гледат цинизам на терен ?
:tapp:
Aj ne ja upropastuvaj temava so vakvi bedni stavovi koi nemaat nikakva poenta, ziti sve, miren si e ovoj del od forumov, ne povlekuvaj vakvi glupi diskusii, pogotovo ne posle vakov tenis, sport koj ocigledno slabo go pratis, nego ti bode u oci nacionalnosta ... ocigledno, kasnis bajagi za sitenja, cisto informativno, skoro godina dena, zasto covekov e veke del od velikanite na ovoj sport i ostava bajgi beleg pozadi nego, a 25 godini ima.

Nole po neznam koj pat pokaza zasto e broj 1 vo Svetot, koj karakter covece posle mec topkite, kako izigra leleej :cuc: , ova samo golemi igraci vo tenisot go mozat, Fedeks, Rafa a konecno i Nole vo poslednive godina ipol, ako nekoj ima somnezi za tipov kako i zasto e broj 1, denes do nekade nestata bi trebalo da mu se kade-kade pojasni, a celosno razjasneti koga ke go osvoi konecno i ovoj turnir i ke stane kral i na zemjena podloga, nesto za koe tesko deka ke bide slucaj sezonava iako bev poln so optimizam pred startot na turnitov.

Kako i da e, polufinale, lani vo daleku podobra forma tuka padna, se nadevam sezonava toa nema da e slucaj, za finaleto, who knows, denes dobi bajagi veter vo grb, eventualna pobeda protiv eden Fedeks dopolnitelno ke go motivira.

Car, i po mecot aplaudirase i za Sepi i sega za Tsonga, toa e toa, dzentlmenstvo, zatoa poston citiran od pogore bolje brisete go, da ne true na temava.

Член од
30 ноември 2007
Мислења
7.453
Поени од реакции
5.862
Да, циник кој кажува на прес-конференција дека имаше среќа што победи и дека противникот бил подобар.
Зарем не е циничен човекот , по суратот се гледа?

Зарем не е најомразен тенисер у свет. (исклучи ги србите и голем дел од македонците).

Syn

Член од
23 декември 2007
Мислења
29.962
Поени од реакции
45.198
Македонски фан клуб на Новак Ѓоковиќ

about an hour ago
Новак го губи вториот сет со 7:5 и изедначува на 1:1 во сетови, Ноле имаше брејк предност, но Цонга го врати и ја искористи третата сет топка со огромна помош од публиката!
- Највеќе ме нервира безобразната домашна француска публика...

Не знам што има тука безобразно, што навиваат Цонга:unsure:
Пола од овие групи се на Панче Малдини, ништо чудно и оваа да е негова, кој знае што човек е ... знае.

Инаку за публиката се знае каков удел може да има врз еден тенисер ама не можеш да им замериш на французиве, сакаат нивни човек да освои и тоа е тоа, на Вимболдон тој проблем не постои, само таму се ок, на другиве места е тиња, поготово во Америка, таму се најбезобразни.

Figaro

la vita e bella
Член од
2 март 2009
Мислења
648
Поени од реакции
410
Така и на Вимблдон, АО, УС Опен си одат, нели ? :)
Хаха, као прво на АО(австралијанец),Вимблдон(британец), а на УС Опен (американец) тешко дека некој стигнал далеку последниве 5 и повеќе години па да ти кажам :)

Syn

Член од
23 декември 2007
Мислења
29.962
Поени од реакции
45.198
Зарем не е најомразен тенисер у свет. (исклучи ги србите и голем дел од македонците).
Се гледа колку пратиш тенис, боље ќути си, најискрено, земи едуцирај се, разгледај по јутуб како ги примаат неговите победи луѓе кои немаат допирна точка со балканов, или познати личности низ светов. Тенис е ова, само незнам зашто тебе ти објаснувам, лимитиран си премногу за да го разбереш ова што ти се говори на темава. Џабе е, модератор има, нека избрише вакви глупи дискусии што ги начнуваш, џабе килобајти зафаќаат на форумов.

Член од
14 март 2010
Мислења
16.921
Поени од реакции
16.193
Хаха, као прво на АО(австралијанец),Вимблдон(британец), а на УС Опен (американец) тешко дека некој стигнал далеку последниве 5 и повеќе години па да ти кажам :)
Eпа тука е разликата, тие на сред меч не би заминале за некој сосем трет тенисер, а камо ли за некој од нивната земја. :)
Баш кога му требаше поддршка, се испразнија трибините.

Figaro

la vita e bella
Член од
2 март 2009
Мислења
648
Поени од реакции
410
Eпа тука е разликата, тие на сред меч не би заминале за некој сосем трет тенисер, а камо ли за некој од нивната земја. :)
Баш кога му требаше поддршка, се испразнија трибините.
Нека се случи да игра нивни тенисер и да биде во ваква ситуација тогаш ќе праиме муабет, а идат на други мечеви да, затоа што нивните сонародници ги нема на терен и нормално си го сакаат спортот не е битно кој игра . Тоа е до човек дали ќе остане да го доглеа мечот кој после тај брејкот јасно беше дека во петиот ќе следи дебакл ;)

Syn

Член од
23 декември 2007
Мислења
29.962
Поени од реакции
45.198
Jaсно беше дека ќе следи дебакл после 4тиот сет.
Ја гледав у Ајриш до тајбрејкот, го шмркна тоа Ноле и станав фино лепо со другариве, више и сметка имавме платено и знаев дома кога ќе дојдам што ќе ме очекуе, никаков сомнеж немав во тоа дека го губи мечов после она што го изигра во 4тиот сет и начинот на кој го доби истиот.
Штета за Цонга али јебига, тоа е разликата помеѓу овие играчи и оние од првата 3ка, јебига, све си има свое ја.

С

сашенко

Гостин
^ Знаеше и Цонга што следува во 5тиот сет, тоа сме го виделе безброј пати од Новак и немаше сомнеж дека ке се врати. Сигурен сум дека ке го помине и Федерер, ништо не покажа Роџер денес до моментот кога Дел Потро можеше да игра нормално. Работата е што во финале најверојатно ке го има Рафа кој до ова коло го има најдобриот старт на турниров во кариерата негова. Надал поминува лесно, убедливо и многу брзо ги игра мечевите а ова му е на Новак веќе 2ри меч по ред во завршницава што го тера над 3 саата. Смешно е да се доведе во прашање неговата физичка подготвеност ама после ваков психички и физчки напор до сега + меч со Федерер што му следува незнам колку Новак би бил спремен да изигра меч на земја против ваков убедлив и самоуверен Надал. Го прават Новак фаворит во финалето ама према ова што му се деси на Новак последниве две кола, незнам колку ке си ја оправда фаворитска улога. Како и да е, тоа ке биде многу, многу потежок меч и физички и психички од овие до сега и се надевам дека нема овие 2 меча да влијаат на подготвеноста на Ноле за финалето пошто многу ке изгуби на квалитет мечот ако Ноле не е 100% подготвен. И да, Новак заслужува титула на Роланд Гарос годинава, и заслужува да ги собере сите 4три по ред, само пречката Надал не верувам дека ке ја помине.

Член од
3 ноември 2009
Мислења
1.543
Поени од реакции
767
Да само што вгодина нема и во Србија да се игра.
Друг ми беше моабетот, нема да се игра, во регионов Србија е "најтениска" нација во изминатите години. Да не одиме офтопик.

И дај ќе ги замолам модераторите да реагираат на кого се дозволуваат да пишува тука. Значи еден член отворено, дрско и безобразно провоцира, без никакво познавање на тенисот и без намера да напише нешто поврзано, туку само едноставно со една единствена цел да испровоцира.

L

Löwe

Гостин
Јас мислам дека со ваква игра на Надал, само ќе си се прошета до 7мата рекордна титула на РГ. Немаат ни Федерер ни Џокович игра со кој би го загрозиле Рафа овде. Едноставно машина е.

RocknRolaa

Rafa Para Siempre
Член од
21 февруари 2010
Мислења
6.869
Поени од реакции
9.740
И да, Новак заслужува титула на Роланд Гарос годинава, и заслужува да ги собере сите 4три по ред, само пречката Надал не верувам дека ке ја помине.
Хммм да беше лани, ајде ќе се согласев, ама годинава? Годинава Новак не го заслужува РГ, погледни му ја играта само и искрено кажи ми дека го заслужува тој пехар. Новак е далеку од фаворит годинава. При онаа игра на Надал, не знам кој би можел да рече дека некој друг освен него ја заслужува оваа титула. Човекот одигра на невидено ниво. Пази, секој грен слем се игра засебно. Новак го одигра АО и го освои. Ама овој, го игра Надал и ќе го освои. Сигурна сум.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom