Cydia (Прашања, апликации, твикови, хакови, теми, sources)

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Локација
Скопје
Веб-сајт
www.facebook.com
На оваа тема може да ставате, барате и препорачувате некои ДОБРИ апликации, теми, алатки, твикови...
Ставете ги и вашите омилени Cydia алатки кои ги користите секојдневно и кои мислите дека треба сите да ги пробаат/имаат.

Ако веќе препорачате нешто, напишете краток опис за функоналноста и намената на тоа што го препорачувате и наведете од кој SOURCE може да се најде.

За почеток, да го скршам мразот:

Најдобри и најобемни Cydia Sources:

1) http://cydia.hackulo.us
Препорачливо е овој сорс прв да го ставите и веднаш да инсталирате Installous,
а со тоа автоматски се инсталира и AppSync за да можете да инсталирате и синхронизирате секакви апликации
iS5BVQ8VNaEgy.jpg

2) http://repo.insanelyi.com
Овој сорс е еден од моите омилени, во него има СЕ за СЕ (апликации, игри, алатки,
твикови, хакови, трикови....), редовно е надградуван, ако има нешто ново, веднаш
го има тука, и за мене најважната опција што повеќето сорсови ја немаат: За се што
сакате да инсталирате, имате RECENT CHANGES каде што пишува што е ново
во таа верзија.
ii269np8V68DB.jpg

3) http://ihacksrepo.com
Слично како кај претходниот сорс, и тука имате СЕ за СЕ :)
ip6zzHjQvmzN5.jpg

4) http://sinfuliphonerepo.com
И овој е сличен како претходните две, со таа разлика што ако нешто нема во
претходните сорсови, обично го има тука, и обратно.
ibjxNG7F3o3uOh.jpg

Еве што јас користам од Cydia:

Activator - сами си подесувате активација на одредени апликации или сетинзи
SBSettings - Мени преку кое на пократок пат се пристапува до одредени функции
Winterboard - Апликација за менување на изгледот на вашиот iDevice
Barrel - Одлични ефекти за вашите икони кога се движите низ вашиот iDevice
Color Keyboard - Разни теми / бои за тастатурата
Copic - Додава мали слики до имињата во именикот и во пораките
CyTask - Не дозволува да се исклучи Cydia ако кликнете на Home копчето
DreamBoard - Служи за целосна измена на изгледот на ајфонот, и за нервирање на Android корисници :)
Flashlight - Ја уклучува лед диодата (доколку ја имате) или го прави екранот бел и со максимална светлина, да ви служи како светло
iFile - Апликација со која можете да пристапите до системските фајлови и фолдери
Move2Unlock - Одлични ефекти за отклучување на вашиот iDevice
NCQuickDismiss - За тие што користат iOS 5, можете веднаш да ги тргнете нотификациите што се појавуваат на врвот на екранот, а не да чекате неколку секунди сами да се тргнат
PowerUp - Додатна опција во Activator преку која лесно и брзо можете да направите Respring/Reboot/Power Off/Safe Mode
ProTube - Алтернативна и многу подобра од стандардната YouTube апликација
Springtomize 2 - iOS 5+ - Многу алатки и трикови сместени во една апликација
Zephyr - Со помош на еден/два прста да пристапите до апликациите што работат во позадина

IntelliScreenX - неможам никако да го купам преку пејпал од сидијата, да не знае некој опција?
Значи не ја сакам кракната апликацијава, едноставно сакам да ја купам :)

Повеќе го користам индталус, преку сидија слабо симнувам, на инсталус ки се подобро средени

Повеќе го користам индталус, преку сидија слабо симнувам, на инсталус ки се подобро средени

Cydia и Installous се КОМПЛЕТНО различни работи со различни функции.

Installous ти е за кракнати апликации т.е. кракнат iTunes
Cydia ти е за алатки, твикови, хакови, теми, модификации

сега не ми работи инсталус 5 за ајпад 3:( има ли некое алтернатива за ајпад 3 ???

сега не ми работи инсталус 5 за ајпад 3:( има ли некое алтернатива за ајпад 3 ???

Installous отиде во неповрат. Инсталирај iPASTORE преку Cydia, сега за сега тоа е најдобра алтернатива.

Installous отиде во неповрат. Инсталирај iPASTORE преку Cydia, сега за сега тоа е најдобра алтернатива.
Фала друже :) и исто така најдов и Zeusmos од сидија си инсталирав ми се чини и таа е добра :)

vo koj cydia source mozam da gi najdam iPastore i zeusmos?

vo koj cydia source mozam da gi najdam iPastore i zeusmos?
Не се сеќавам кое беше соурсот но има поедноставно оди на search и пиши Zeusmos и ќе покаже икона што личи како апликација таа инсталирај патем и Zeusmos почна да губи како инсталус чаре ти останува vShare преку Google пребарај и даунлодирај можеш и директно од ајфон или ајпад.

Sent from my iPad 3 using Tapatalk HD

Незнаев во која тема да пишам па овде.. Дали постои можност да се инсталира нешто на iPhone 4 за да ми ги отвора сите видеа од нет на пример да гледам филм на филмовизија?

Незнаев во која тема да пишам па овде.. Дали постои можност да се инсталира нешто на iPhone 4 за да ми ги отвора сите видеа од нет на пример да гледам филм на филмовизија?

Инсталирај Skyfire прелистувач и пробај преку него.

корун дај направи некој апдејт со твиковиве

Ако најдеш некои корисни, турај. Јас овие најчесто ги користам. Цело време пробувам се што е ново, ама обично не се ништо посебно. Ако има нешто добро, нормално дека ќе пишам, ама треба и вие да дадете предлог да му се сневиди :)

Пробувам да слегнам некоја апликација од вШер,ама слабо оди.
Постојано ми вика source may changed,please try to redownload ?

Пробувам да слегнам некоја апликација од вШер,ама слабо оди.
Постојано ми вика source may changed,please try to redownload ?
Мислам дека серверите се преоптеретени, сите симињаат... за некој ден би требало да се подобри.
И пробај со AppCake

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom