Телеком ADSL и OPTIC интернет - генерална дискусија (новости, прашања, проблеми)

• Креатор на темата vmx
  • Време на започнување
Член од
2 октомври 2009
Мислења
958
Поени од реакции
238
И така , читајќи ја темава наидов на твојов пост , и си реков ај и јас да пробам да ја добијам брзината која треба да ја имам , и ... го ресетирав рутерот . И сега , цел ден си немам интернет ( рутерот сам од себе ништо не повлече ) , од техничка поддршка никој не се јавува и си викам што ми требаше оваа глупост :oops:
Уште да знаев како се сетира рутер добро ќе беше :place:
П.С. Среќа комшијата што има отворена мрежа па ...
i ja istoto go napraviv , pa mi se blokira modemot, se javiv i mi rekoa da go odnesam odma na servisot nivni kaj t-home kaj plostadot odma da mi go napraat zasto ke cekam nekoklku dena

Stallion

Папион __ •°
Член од
13 септември 2010
Мислења
1.149
Поени од реакции
908
Знае ли некој што е финтата со техничката поддршка деновиве ? Им вртам веќе 3 дена на тој бројот 0800 12345 и никој не крева, ме ставаат на чекање и никому ништо, чекав и повеќе од 10 минути џабе..
Имам некој прекин на сигналот DSL кабелот и 3 дена останав без телефон, интернет и maxtvто, а од таму е проблемот.
Откако го стаив 3 max пакетов пред 2 месеца не видов раат, прво го немаа подесено шо ти ја знам таму телефонот за дојдовни повици, не ѕвонеше а можеше да се бара, се јавив пријавив, го исклучија скроз, па ми стигна порака на мобилен као демек решен бил проблемот, муда решен, ништо, им се јавив после уште неколку пати па пратија стручно лице демек да провери што е проблемот, мислејќи дека е нешто кај мене во поврзувањето, па виде дека е се правилно поврзано, им сврти таму во службата и него го одјебаа чекаше некаде половина час, за потоа за две минути го решат проблемот од таму.
Другата недела ми стигна и другиот ресивер, и еве и до ден денес не ми пуштиле сигнал за него, се јавував пак, и брзо ме одјебуваа као демек требало време да се реализира, ќе се јавеле... да, еве уште ги чекам да се јават. Ептен сум разочаран од односот, крајно непрофесионално, згрешив што го ставив пакетот.

head

ЧОВЕКОТ СО МАЛО ТЕЛО
Член од
15 септември 2005
Мислења
1.404
Поени од реакции
590
i ja istoto go napraviv , pa mi se blokira modemot, se javiv i mi rekoa da go odnesam odma na servisot nivni kaj t-home kaj plostadot odma da mi go napraat zasto ke cekam nekoklku dena
Го решив проблемот :D
Кај мене модемот си е ОК , рутерот го имав ресетирано и "влегов" во него , внесов User name и password .... save changes ... и се си се врати во нормала :D
Фала им на дечките од техничка поддршка

Член од
2 октомври 2009
Мислења
958
Поени од реакции
238
pa i 300 giga da ne e malku, za minatiot mesec potrosiv 60 giga, za mene e dosta i 300 giga
--- надополнето: 3 јуни 2012 во 10:47 ---
pa i 300 giga da ne e malku, za minatiot mesec potrosiv 60 giga, za mene e dosta i 300 giga

edin4o

Продуцент
Член од
4 април 2010
Мислења
1.419
Поени од реакции
461
знае ли некој дали е подобар звукот на телефонијата преку Max Optic пакетите, или ист е ко преку бакар?

head

ЧОВЕКОТ СО МАЛО ТЕЛО
Член од
15 септември 2005
Мислења
1.404
Поени од реакции
590
знае ли некој дали е подобар звукот на телефонијата преку Max Optic пакетите, или ист е ко преку бакар?
Помилозвучен е гласот на оние со кои зборуваш доколку си на оптика ;)

Член од
20 февруари 2009
Мислења
103
Поени од реакции
73
Пред недела дена им се јавив да дојдат да ми стават Макс Тв и неограничен интернет рекоа или петок и сабота ако не понеделник еве ги нема. што е работава ?

Член од
7 јануари 2008
Мислења
5.366
Поени од реакции
804
Пред недела дена им се јавив да дојдат да ми стават Макс Тв и неограничен интернет рекоа или петок и сабота ако не понеделник еве ги нема. што е работава ?
За миграција во 3мах ќе се изначекаш, јас чекав 16 дена само да ми го активираат пакетот (опремата беше наместена од претходно затоа што користев ист таков пакет).

Член од
29 јули 2005
Мислења
2.973
Поени од реакции
178
За миграција во 3мах ќе се изначекаш, јас чекав 16 дена само да ми го активираат пакетот (опремата беше наместена од претходно затоа што користев ист таков пакет).
16 дена? Јас чекам од 3макс оптик 20мбпс на 3максоптик 50мбпс веќе 15 дена. Може и јас утре ќе се усреќам :pos:

P

Princ

Гостин
Ужасно спори стануваат во последно време. Слушам масовно отпуштаат од работа и немаат многу вработени. Крш. Веројатно затоа чекаш. Мене 2 недели требаше да ми го отстранат проблемот со "телефонскиот број не постои".
Аман бе, до толку? Да знаев жими оваквово што ќе потпишев договор денес за миграција од 2Max на 3Max. Го земав уредот, го поврзав, и имам ваков знак на телевизорот.

Член од
28 јули 2008
Мислења
10.785
Поени од реакции
3.522
Многу барања им стојат нереализирани а сите мигрираат што е за очекувања ради поволностите и квалитетот на услугата. Такада овој период е критичен ама кај и да е треба да се убрзаат барањата. И во главно гужвите се за бакар за 3 макс пакетите, кај другите услуги не би требало многу да се чека за реализација а и брзо реагираат околу техничките проблеми. За оптика посебна им е службата и многу побрзо реализираат со оглед да и мрежното покривање е многу помало.

edin4o

Продуцент
Член од
4 април 2010
Мислења
1.419
Поени од реакции
461
Многу барања им стојат нереализирани а сите мигрираат што е за очекувања ради поволностите и квалитетот на услугата. Такада овој период е критичен ама кај и да е треба да се убрзаат барањата. И во главно гужвите се за бакар за 3 макс пакетите, кај другите услуги не би требало многу да се чека за реализација а и брзо реагираат околу техничките проблеми. За оптика посебна им е службата и многу побрзо реализираат со оглед да и мрежното покривање е многу помало.
Да, за оптика на еден мој другар у моја зград за 2 дена го префрлија на тој пакетот што е 1800 месечно...

Член од
7 јануари 2008
Мислења
5.366
Поени од реакции
804
Аман бе, до толку? Да знаев жими оваквово што ќе потпишев договор денес за миграција од 2Max на 3Max. Го земав уредот, го поврзав, и имам ваков знак на телевизорот.
Да ти кажам право, се исплатеше чекањето :)
Еве неколку резултати од денес:

Изгледа имаат утнато нешто, па добивам огромни брзини за download (споредено со оние за upload-от), инаку треба да биде 50/50 (оптика).

Член од
20 февруари 2009
Мислења
103
Поени од реакции
73
:eek: 15 16 дена ние земавме 3 Макс старт пакетот зарем и за ресиверот да го донесат наместат се чека толку?

Kajgana Shop

На врв Bottom