Незнаев дека имам сестра близнак.Пробувам да се сменам себе си од еден аспект али не ми успева...
Значи се работи за мојата импулсивност, брзоплетост, нетрпеливост, па и ароганција...
Да можам да го вратам времето назад многу работи ќе променам.....Луѓе што не ме познаваат доволно доаѓаат до заклучок дека сум агресивна, арогантна, самобендисана...
И морам да додадам дека контроверзноста е моето второ ЈАС...Значи или не се поднесувам со некој и водам војни со него или скрос обратното - пријателство, почит, разбирање...Од екстрем во екстрем...За мене може некој да каже или најдобро или најлошо, средина нема, рамнодушни нема... Или ме има за пријател, безрезервен или за државен непријател бр 1, кој при прва прилика ќе го срамнам со земја...
А прва не се закачам никогаш...Едноставно некои имбецили се способни ѓаволот да го извадат од тебе и да ти проработи истиот и да немаш милост...
Јбг не сум како оние, ТИВКА ВОДА БРЕГ РОНИ, трај-прај, ќути, бутај и на крај ќе го добие тоа што го сака а душата и е гнила и бедна...
И немојте сеа да ми кажете дека со своите постапки сум иницирала вака да биде, дрн дрн дрн...
Поготово со женски особи, ама ИЧ не ми иде дружбата...Многу поцврсто пријателство градам со машки, али и тука има проблем...Или тој некој ќе глуми дека само како другар ме гледа или ќе реши да биде искрен и ќе ми признае дека на мене гледа како на девојка...
Ете со вакви срања цел живот се соочувам и ме следат како проклетници некои...
И во врска со скромноста...Не можам да бидам скромна...НЕ СУМ СКРОМНА, затоа што целиот склоп на моите особини и квалитети не ми го дозволува тоа...Да глумам ли треба скромност? Едноставно не е возможно...Да не се лажеме - скромноста е карактеристика на просечните и подпросечните луѓе, а јас не спаѓам во тие две категории...Или некој глуми само скромност и е крајно проѕирен во тоа...
И знам сега си мислите јас нарцис ова она, егоист...
Инаку свесна сум за негативните карактерни црти и си ги признавам и се трудам неккао да ги сменам, али залудно...
Тоа е...
Ист сум и несакам да се променам ! Си стојам зад своите ставови и ги срамнувам оние кои не ми одговараат! А тие што ги почитувам,навистина ги почитувам! Ако го смениш овој став,луѓето ќе почнат да те газат,,,Пробувам да се сменам себе си од еден аспект али не ми успева...
Значи се работи за мојата импулсивност, брзоплетост, нетрпеливост, па и ароганција...
Ваквите особини ми носат само штета во животот, го знам тоа, свесна сум али изгледа така сум кодирана и нема да се променам никогаш...Посебно импулсивноста и брозплетоста ми пречат...Многу...
Да можам да го вратам времето назад многу работи ќе променам.....Луѓе што не ме познаваат доволно доаѓаат до заклучок дека сум агресивна, арогантна, самобендисана...
И морам да додадам дека контроверзноста е моето второ ЈАС...Значи или не се поднесувам со некој и водам војни со него или скрос обратното - пријателство, почит, разбирање...Од екстрем во екстрем...За мене може некој да каже или најдобро или најлошо, средина нема, рамнодушни нема... Или ме има за пријател, безрезервен или за државен непријател бр 1, кој при прва прилика ќе го срамнам со земја...
А прва не се закачам никогаш...Едноставно некои имбецили се способни ѓаволот да го извадат од тебе и да ти проработи истиот и да немаш милост...
Јбг не сум како оние, ТИВКА ВОДА БРЕГ РОНИ, трај-прај, ќути, бутај и на крај ќе го добие тоа што го сака а душата и е гнила и бедна...
И немојте сеа да ми кажете дека со своите постапки сум иницирала вака да биде, дрн дрн дрн...
Поготово со женски особи, ама ИЧ не ми иде дружбата...Многу поцврсто пријателство градам со машки, али и тука има проблем...Или тој некој ќе глуми дека само како другар ме гледа или ќе реши да биде искрен и ќе ми признае дека на мене гледа како на девојка...
Ете со вакви срања цел живот се соочувам и ме следат како проклетници некои...
И во врска со скромноста...Не можам да бидам скромна...НЕ СУМ СКРОМНА, затоа што целиот склоп на моите особини и квалитети не ми го дозволува тоа...Да глумам ли треба скромност? Едноставно не е возможно...Да не се лажеме - скромноста е карактеристика на просечните и подпросечните луѓе, а јас не спаѓам во тие две категории...Или некој глуми само скромност и е крајно проѕирен во тоа...
И знам сега си мислите јас нарцис ова она, егоист...
Инаку свесна сум за негативните карактерни црти и си ги признавам и се трудам неккао да ги сменам, али залудно...
Тоа е...
Не мислам туку знам дека не може да те гази некој. Тоа е илузија, која можеби ствара екстаза на некој начин во потсвеста..... Па зема да се фалиш по форумов.Како мислиш??
Ајде вака да ги разделиме рабоптите. Човекот е машина нели. Е сега само да те прашам дали машината може да се надогради, не не може нели. По самото тоа таа машина е совршена . Е сега друг е проблемот дали функционира совршено . Со учење како функционора машината ќе почнеме да ја користиме совршено. Често луќето го барааат мирот надвор од нив или надвор од машината , а незнаат дека таа функција ја има машината, со тоа не ја користат совршено...Covekot e samo "mashina" i kako takov nevozmozno e da postigne nekoj vnatreshen napredok.Istite problemi shto gi ima pred 2000 g gi ima i denes, postignal nekoj napredok vo tehnolohijata, megutoa na duhoven plan e na isto livelo. Probemite shto gi imal vo toa vreme se prisutni i den denes. Ushte e vo potraga na srekata, na "mir" vo dushata, na sostojba na smirenost,na toa kako da zaspie bez da go macat mislite od sekojdnevnite problemi, itn, itn.....
Najtezok cekor e toj shto toj sam na sebe ne saka da si priznae deka e "mashina",pa zatoa i ne pravi nikakvi cekori vo odnos na toa, da se zapoznae samiot sebe, da vidi kako funkcionira ovaa "mashina". a so toa i da pocne so promenite.
Znam deka ova e dosta tezok udar i za moite prijateli shto praktikuvaat yoga i meditacija, i za tie shto go citaat i osho i di melo i patanjali i krishnamurti i krouli i buda i isus i mohamed, pa i za ateistite....zatoa shto spored niv covekot e sovrshen takov kakov shto e, i nema potreba za nikakva vnatreshna evolucija .....so pocit
Prirodata go sozdala covekot takov kako sto e.Ајде вака да ги разделиме рабоптите. Човекот е машина нели. Е сега само да те прашам дали машината може да се надогради, не не може нели. По самото тоа таа машина е совршена . Е сега друг е проблемот дали функционира совршено . Со учење како функционора машината ќе почнеме да ја користиме совршено. Често луќето го барааат мирот надвор од нив или надвор од машината , а незнаат дека таа функција ја има машината, со тоа не ја користат совршено...