A1 Net Lite безжичен Интернет - генерална дискусија

Член од
21 ноември 2011
Мислења
1.537
Поени од реакции
899
Ako e ruter, togas ima wireles, da bese modem ke mu trebase switcher, zatoa i rekov, da ne pusta 100 kabla vnatre, tolku i USB ke mu kosta.
Pa da...posos poskap e mrezniot kabel...treba matematika da si napravi...ako go kosta 500-600 den podobro e usb da si zeme :)

Член од
22 август 2009
Мислења
214
Поени од реакции
19
Изгледа нетов е слаб бидејќи овие од т-хоум на сите нивни корисници им даваат speedport рутери (тие белите) за да имаат подобар сигнал на телефонската линија, и тие корисници што имаат само фиксен телефон добиваат рутер иако немаат интернет, барем во тетово е така, па можеби има некои проблеми со инсталациите на рутерите,

Член од
20 јануари 2009
Мислења
654
Поени од реакции
535
има некој искуство со приговори и раскинување на договор БЕЗ казнени поени? пошто сега сум во та фаза, да знам на шо да се подготвам...

Kocka

Manchild
Член од
1 август 2006
Мислења
3.531
Поени од реакции
2.752
edniov kompjuter mi ima net drugiov paga celo vreme znaci direktno od ruter mi se povrzani go restartiram ruterot menjam portovi ke odima minuta vreme net i pak snemuva drugiov kompjuter so e frkata?

Zakon4eto

ПОЧЕСЕН ЧЛЕН
Член од
27 август 2011
Мислења
1.377
Поени од реакции
292
Луѓе, колку се чека за да ми пуштат линија за телефон и адсл интернет?
Потпишав договор на 30април, ама сеуште не ми се јавија. :tapp:(n)

Член од
27 декември 2008
Мислења
1.635
Поени од реакции
786
Луѓе, колку се чека за да ми пуштат линија за телефон и адсл интернет?
Потпишав договор на 30април, ама сеуште не ми се јавија. :tapp:(n)
Зависи од телеком колку се тие слободно а знаејки сега со новиве нивни пакети изгледа ке причекаш .Јас чекав повеке од 4 месеци за да ме префрлат од Телеком на ОН НЕТ , братми за само 3 дена доби телефон а интернетот после 2 дена ,инаку ти се имат јавено од ОНЕ да си го земеш модемот ?

Zakon4eto

ПОЧЕСЕН ЧЛЕН
Член од
27 август 2011
Мислења
1.377
Поени од реакции
292
Зависи од телеком колку се тие слободно а знаејки сега со новиве нивни пакети изгледа ке причекаш .Јас чекав повеке од 4 месеци за да ме префрлат од Телеком на ОН НЕТ , братми за само 3 дена доби телефон а интернетот после 2 дена ,инаку ти се имат јавено од ОНЕ да си го земеш модемот ?
Не ми се јавија уште. А бидејќи договорот е потпишан, почнал ли да истекува?

Член од
27 декември 2008
Мислења
1.635
Поени од реакции
786
Не ми се јавија уште. А бидејќи договорот е потпишан, почнал ли да истекува?
ДА
И јависе на 181 прашај до каде е работава или појди до Џон Кенеди дирекно во продажниот салон

Zakon4eto

ПОЧЕСЕН ЧЛЕН
Член од
27 август 2011
Мислења
1.377
Поени од реакции
292
ДА
И јависе на 181 прашај до каде е работава или појди до Џон Кенеди дирекно во продажниот салон
Прво ќе се јавам на 181(боље на 181 да се изначекам него во салон), ваљда ќе ми одговорат од информации. :)

Член од
20 јануари 2009
Мислења
654
Поени од реакции
535
поврзан преку нивниот ТП Линк http://www.speedtest.net/result/1991670251.png

одма после то, се поврзвам на стар модем од Телеком од 2007ма, поврзан на Тенда рутер http://www.speedtest.net/result/1991679020.png

ми ја намалииле брзината оти сум бил далеку од централата, ко јас впланина да живеам, и плаќам 6мб нет, а таму се водам со 4, ради почести дисконектирања.... оне ги обвинват телеком, телеком префрлуват вината на оне, а всушност и 2те страни се исто срање..... дај боже приговорот во АЕК да биди успешен и да не ги видам овие поќе!

Член од
31 мај 2011
Мислења
2.746
Поени од реакции
1.289
* гледам кај мене се поправила - пред месец дена брзината беше околу 3,5,сега е нешто над 5 (y)

Zakon4eto

ПОЧЕСЕН ЧЛЕН
Член од
27 август 2011
Мислења
1.377
Поени од реакции
292
Само ако не ми е брзината 6mbps кога ќе ми го наместат интернетот, ќе ги напраам лом. :sneaky:
Уште чекам за да ми пуштат линија. (n):sleep:

Член од
14 март 2010
Мислења
16.941
Поени од реакции
16.256
Само ако не ми е брзината 6mbps кога ќе ми го наместат интернетот, ќе ги напраам лом. :sneaky:
Уште чекам за да ми пуштат линија. (n):sleep:
Израдувај му се на самото пуштање на нетот, бидејќи стварно бааѓи време те задржале, јас да сум како тебе преку еден ден би одел.
А брзина толку нема да имаш сигурно, ама околу 5.30 ќе ти биде. :)

Иначе му се појавува на некој ерор 691 при конектирање на нетот? ..
Мене еве речиси еден месец ми се појавува тоа, и треба повеќе пати да кликам за да се конектирам, за да се среди проблемот.

Kajgana Shop

На врв Bottom