A1 Net Lite безжичен Интернет - генерална дискусија

Член од
27 декември 2008
Мислења
1.635
Поени од реакции
786
Некој со нетов и телефонот од ОНЕ да не има проблем Север, Чаир , Бутел ?

Apple

It's good to be good
Член од
11 октомври 2009
Мислења
3.094
Поени од реакции
1.372
Еве мој совет да речеме.За стабилноста немојте многу да се секирате бидејќи целата инфраструктура е на Македонски Телеком.Така да што и да не работи тие го поправаат.А бидејќи Т-Хоме е најдобар од сите, тоа е гаранција дека секогаш ќе имате стабилна врска која и во случај на прекини ќе биде сервисирана како треба.Е сега некаде сигналот е подобар некаде полош но обично секогаш реагираат.На телефон подршката на Оне е лоша(ретко сум начекал да ми се јават) но на фејсбук профилот одговараат за 5мин во порака.

Член од
6 јануари 2008
Мислења
1.901
Поени од реакции
722
Некој со нетов и телефонот од ОНЕ да не има проблем Север, Чаир , Бутел ?
Јас се јавив,технички проблеми само Чаир и околината и сега средено е се.И онака во последни 2-3 недели не им беше нешто интернетот па се надевам го средија.

Член од
20 март 2008
Мислења
377
Поени од реакции
280
Абе што се случи со мобилниот интернет т.н. интернет на стикче :)? Нели го зголемија трансферот, ама рекоа дека тоа е промотивно, и после одреден период ќе се вратат старите трнасфери. Има некој инфо?
Мислам дека уште трае тоа...
За секој случај провери си на страната на ONE.

Член од
21 ноември 2011
Мислења
1.537
Поени од реакции
899
Ima problem so netov? sporo raboti...t.e presporo...?

Член од
6 јануари 2008
Мислења
1.901
Поени од реакции
722

Зајче

Бело, и тоа!
Член од
13 септември 2008
Мислења
3.439
Поени од реакции
3.945
Сабајле беше катастрофа интернетов, сега е супер.

Член од
14 март 2010
Мислења
16.941
Поени од реакции
16.256
Арен е нетот, барем кај мене, само уште неможам да го решам проблемот, секој ден во 17.03 часот точно мора да напраам дисконект и повторно конект.
Се јавувам во уан, и му кажувам проблемот, па вика тоа ти е на 12 часа се рестартира , нешто ми објаснуваше, а повеќе од 2 години сум немал таква случка, а овој ми кажуе басни..
И на крај ми вика, ако имаш проблем јави се.:pos: .. демек овој го решив.:facepalm:

Член од
21 ноември 2011
Мислења
1.537
Поени од реакции
899
Арен е нетот, барем кај мене, само уште неможам да го решам проблемот, секој ден во 17.03 часот точно мора да напраам дисконект и повторно конект.
Се јавувам во уан, и му кажувам проблемот, па вика тоа ти е на 12 часа се рестартира , нешто ми објаснуваше, а повеќе од 2 години сум немал таква случка, а овој ми кажуе басни..
И на крај ми вика, ако имаш проблем јави се.:pos: .. демек овој го решив.:facepalm:
Sega aren e netot ama nearen bese od snosti posle 01 sato i sabajlevo do nakaj 13 sato...posle neznam ne bev doma ama posle 15 bese normalen :))) A toa deka ti treba reset vo 17 i ne e tolku strasno...nekolku sekundi e toa i posle se e ok :))))

Член од
13 мај 2009
Мислења
687
Поени од реакции
283
Ај да прашам како да поврзам и друг компјутер на рутерот од уан шо ми е TP LINK. Дали ќе мора да купувам и друг LAN кабел за до другиот компјутер бидејќи е неколку соби далеку од рутерот? И колку отприлика чини ваков кабел (доколку е потребен за да го поврзам компјутерот) ?

Член од
21 ноември 2011
Мислења
1.537
Поени од реакции
899
Ај да прашам како да поврзам и друг компјутер на рутерот од уан шо ми е TP LINK. Дали ќе мора да купувам и друг LAN кабел за до другиот компјутер бидејќи е неколку соби далеку од рутерот? И колку отприлика чини ваков кабел (доколку е потребен за да го поврзам компјутерот) ?
Ako ti e podaleku sobata ke ti treba nov kabel a za cena zavisi....od 15-20 den metro nagore e a moze duri i nad 30-40 den metro da e...najdobro da si prasas za tocna cena

Член од
9 март 2012
Мислења
175
Поени од реакции
249
Mozes i preku USB stikce do 40 metri da faka, kosta okolu 500 denari, samo treba pasword i da go instaliras mislam, i ke vrsi rabota.

Kajgana Shop

На врв Bottom