Фан Клуб: Реал Мадрид

Кирца

Монк
Член од
7 април 2008
Мислења
7.051
Поени од реакции
2.289
Шо си има врска ако сакаат и на месечината нека играат, ние секако на ТВ ќе си гледаме.
Ама ние..а што е со нивните навивачи во Шпанија.Ваљда една утакмица ќе е во Кина што е пак полошо.Со две утакмици најреално ќе е.

Riken

the power of imagination makes us infinite
Член од
9 декември 2008
Мислења
12.901
Поени од реакции
30.824
Ама ние..а што е со нивните навивачи во Шпанија.Ваљда една утакмица ќе е во Кина што е пак полошо.Со две утакмици најреално ќе е.
Реал има навивачи секаде, проблем е ако на пример играат Реал-Бетис, 70% ќе навиваат за Реал 20% неутрални и 10% за Бетис. Навивачите во Шпанија имаат можност што се вика кога сакаат да го гледаат Реал а што е со останатите што не се од Шпанија, според мене ова добра идеја и ќе ја наполни касата на Шпанската федерација а навивачите ќе имаат можност да ги видат своите идоли како, Роналдо, Меси, Озил, Иниеста итн нормално ако се погодат овие да играат или барем некој од нив. Немој да кажеш дека не би сакал да дојдат на Филип 2 да играат, за да не се навредат навивачите од Шпанија.

Кирца

Монк
Член од
7 април 2008
Мислења
7.051
Поени од реакции
2.289
Реал има навивачи секаде, проблем е ако на пример играат Реал-Бетис, 70% ќе навиваат за Реал 20% неутрални и 10% за Бетис. Навивачите во Шпанија имаат можност што се вика кога сакаат да го гледаат Реал а што е со останатите што не се од Шпанија, според мене ова добра идеја и ќе ја наполни касата на Шпанската федерација а навивачите ќе имаат можност да ги видат своите идоли како, Роналдо, Меси, Озил, Иниеста итн нормално ако се погодат овие да играат или барем некој од нив. Немој да кажеш дека не би сакал да дојдат на Филип 2 да играат, за да не се навредат навивачите од Шпанија.
Далеку од тоа дека би ми сметало да играат на Градски ама муабетот не ми беше за тоа дали ќе се навредат навивачите или не.Домашен терен е домашен терен сепак.Не е иста страсноста на тие навивачи со домашните сепак.
Ревијален натпревар во Кина да али суперкуп дефинитивно не.Нема да е тоа тоа..

• Ми се допаѓа
Reactions: Xak

Xak

Член од
23 декември 2007
Мислења
2.610
Поени од реакции
464
Шо си има врска ако сакаат и на месечината нека играат, ние секако на ТВ ќе си гледаме.
Да ама некако ко да го губи дражот кога ШПАНСКИ супер куп се игра некаде пичке си материне, исто ко со италијанскиот. Супер е за пари и за промоција ама мене лично ми го губи дражот.

Член од
8 април 2007
Мислења
16.034
Поени од реакции
9.126
Па зар малку утакмици играат по Кина/Америка и остали земје преку лето? Доста им е пријателска, ова е невидена глупост со Супер Купов. Али јебига, фудбалот веќе не е спорт, туку еден обичен бизнис, за жал...

VENOM

تعيش حياتك بالطريقة التي
Член од
5 октомври 2008
Мислења
1.664
Поени од реакции
535
Идејата можеби и не е лоша да се мисли малку и на тие фанови а и гледаноста да биде поголема, а за тоа дека 40 милиони значат нешто за федерацијата некако мизерно ми изгледа :D
Со ова можеби ќе се дојде и до идеја за некој си Светски Куп :cautious:

Drettica

Graxhanin of Severstan
Член од
24 ноември 2008
Мислења
12.625
Поени од реакции
14.933
Финалето на купот нека се игра у Бразил а 2те ел класика од лигата у Австралија.:свиркам:

ElNinho

Мадридиста!
Член од
17 јули 2009
Мислења
20.965
Поени од реакции
57.716
Scouts from 20 clubs attented the clash between Castilla and Mirandes, including some high-profile teams from England, Italy and Spain.

ајмо јефтино самогласке ајмо !!! :icon_lol:

Хоселу бил најпосакуван, се споменува дека и Венгер бил загреан за него. :cautious: Не смеат да ја распродадат лесно оваа генерација штом веќе влегоја во Сегунда, не смеат...

Член од
21 септември 2008
Мислења
14.615
Поени од реакции
14.488

BATISTUTA 9

Fiorentina-Partizan-Real
Член од
17 мај 2008
Мислења
2.085
Поени од реакции
266
http://www.elconfidencial.com/deportes/liga-bbva/2012/06/01/mourinho-insiste-en-javi-martinez-y-florentino-perez-busca-como-negociar-con-el-athletic-99128/

Мурињо инсистира да се донесе Хави Мартинез, Перез бара начин како да го "шмекне" Хозе Урутиа, претседателот на Билбао.. Како што пишува тука, ќе биде добро ако го земеме за 45 милиони..
се ок е... добар фудбалер е, ама каде би играл ?! штопер?! дмф ?! ако се земе за штопер рамос ќе мора десно или полоша варијанта пепе на клупа...
ако игра дмф лас, сахин, кедира еден од нив сигурно си оди... а за играч стварно квалитетен е али според мене не е потребен чисто пример како Бејл(го спомнав само да дадам пример)
нам само ни треба десно бекче и евентуално плус Дидие... не за друго на не настане примерот со барселона од оваа година со фабрегас, тотално непотребен ама го донесоа па после мењааа формации и им отиде титулата... :icon_mrgr:

Kajgana Shop

На врв Bottom