Атеист
Дежурен Шаман
- Член од
- 2 февруари 2010
- Мислења
- 7.682
- Поени од реакции
- 4.921
Пошто ме мрзи да читам, дали е посочениот експеримент како поддршка на абиогенезата?
Пошто ме мрзи да читам, дали е посочениот експеримент како поддршка на абиогенезата?
Треба да биде као подршка. ТОа е познатиот Милеров експеримент од 50 тите години на минатиот век.Пошто ме мрзи да читам, дали е посочениот експеримент како поддршка на абиогенезата?
TnxТреба да биде као подршка. ТОа е познатиот Милеров експеримент од 50 тите години на минатиот век.
п.с според мене благе везе нема![]()
Кој кој?Toj e.
...a ja sum u Krug![]()
Oooo бедо.... го префрла проблемот на друго место.... жими таквото...Чорбаџија напиша: ↑
Панспермијата не е трета опција, туку само префрлање на проблемот од едно место на друго........... тогаш сигурно (100% веројатност) бил создаден од Создател.
Ima. Primitiven, no osnovite gi ilustrira dovolno prakticno.Треба да биде као подршка. ТОа е познатиот Милеров експеримент од 50 тите години на минатиот век.
п.с според мене благе везе нема![]()
Ја би рекол па обратно. Треба да се клањаат на панспермијата и вонземска интилигенциј и нивна интервенција, оти единствено тоа остана да биде метафорично гледаноOooo бедо.... го префрла проблемот на друго место.... жими таквото...
Панспермијата од корен ви ја руши религијата... докажувањето на вонземско потекло на животот на земјата или човештвото вашите книги ги сведува на просечни бајки, плод на нечија имагинација...
Не го префрла проблемот на друго место, во светите книги нема ни најмала трага за некакво си постоење на други места и други видови: зелени, црвени, хемоглобински, бакарнооксидни, метаморфични и..и ..итн... туку вешти сте вие, ќе извадите некое апдејтувано толкување на некој запис... ќе ги сместите Адам и Ева на некоја планета во Пегазус галаксијата демек тоа било рајот а кога се заебале со јаболкото дека биле тука доле на Земјата протерани...
Sam sum, be! Samo cekam pizza od Dzhordzho... Breee, shto e teshko za transkripcija...Tnx
И моето мислење е тоа но... who knows....
Кој кој?Кој бе тоа?
А не викаш а пеер???? Сам љуштиш пиво а?
Ајде, нека се каже и така. Нема некое посериозно влијание.Ima. Primitiven, no osnovite gi ilustrira dovolno prakticno.
Па да дојдеме и ниеToj e.
...a ja sum u Krug![]()
Срам те било, и ти си ни другар некој. Еве и Мики ќе се налути, јас дури 2 минути ќе ти се лутамSam sum, be! Samo cekam pizza od Dzhordzho... Breee, shto e teshko za transkripcija...
Една голема кригла, ја пере секоја лутина без проблемСрам те било, и ти си ни другар некој. Еве и Мики ќе се налути, јас дури 2 минути ќе ти се лутам![]()
Ima. Taka se pocnuva.Ајде, нека се каже и така. Нема некое посериозно влијание.![]()
Ima. Taka se pocnuva.
...I, Taka se' pocnuva!
Zatoa nekni I RNK napravija, neli.
Јееееее, Мики части пивоЕдна голема кригла, ја пере секоја лутина без проблем![]()
кажи ми колку е тежок универзумот и ете толку е тежок бог. Бог(универзумот)Jooo, greoto, pa ti ni silogizam ne znaesh da srochish, a se zamajavash deka mozes da diskutirash...
Ja ne sum kazzhal glupost od tipot 'Bog e vo dofat na setilata'. Ti kazha. I zatoa pak kje ti se smeeme.
Aj sea probaj da go izmerish, pomirisash ili vidish bog.