Креационизам наспроти еволуционизам

Donald Sikert

Jane Vitington
Член од
28 ноември 2008
Мислења
8.283
Поени од реакции
5.614
Пошто ме мрзи да читам, дали е посочениот експеримент како поддршка на абиогенезата?
Треба да биде као подршка. ТОа е познатиот Милеров експеримент од 50 тите години на минатиот век.

п.с според мене благе везе нема:P

DBack

gloveless
Член од
19 декември 2007
Мислења
5.372
Поени од реакции
2.556
Toj e.

...a ja sum u Krug ;)

Атеист

Дежурен Шаман
Член од
2 февруари 2010
Мислења
7.682
Поени од реакции
4.921
Треба да биде као подршка. ТОа е познатиот Милеров експеримент од 50 тите години на минатиот век.

Tnx

И моето мислење е тоа но... who knows....
Toj e.

...a ja sum u Krug ;)
Кој кој? :D Кој бе тоа?

А не викаш а пеер???? Сам љуштиш пиво а?

Член од
9 ноември 2007
Мислења
9.327
Поени од реакции
1.334
Чорбаџија напиша:
Панспермијата не е трета опција, туку само префрлање на проблемот од едно место на друго........... тогаш сигурно (100% веројатност) бил создаден од Создател.​
Oooo бедо.... го префрла проблемот на друго место.... жими таквото...
Панспермијата од корен ви ја руши (негира) религијата... докажувањето на вонземско потекло на животот на земјата или човештвото, вашите книги би ги свела на просечни бајки, плод на нечија имагинација...
Не го префрла проблемот на друго место, во светите книги нема ни најмала трага за некакво си постоење на други места и други видови: зелени, црвени, хемоглобински, бакарнооксидни, метаморфични и..и ..итн... туку вешти сте вие, ќе извадите некое апдејтувано толкување на некој запис... ќе ги сместите Адам и Ева на некоја планета во Пегазус галаксијата демек тоа било рајот а кога се заебале со јаболкото дека биле тука доле на Земјата протерани...

DBack

gloveless
Член од
19 декември 2007
Мислења
5.372
Поени од реакции
2.556

Ima. Primitiven, no osnovite gi ilustrira dovolno prakticno.

Donald Sikert

Jane Vitington
Член од
28 ноември 2008
Мислења
8.283
Поени од реакции
5.614
Oooo бедо.... го префрла проблемот на друго место.... жими таквото...
Панспермијата од корен ви ја руши религијата... докажувањето на вонземско потекло на животот на земјата или човештвото вашите книги ги сведува на просечни бајки, плод на нечија имагинација...
Не го префрла проблемот на друго место, во светите книги нема ни најмала трага за некакво си постоење на други места и други видови: зелени, црвени, хемоглобински, бакарнооксидни, метаморфични и..и ..итн... туку вешти сте вие, ќе извадите некое апдејтувано толкување на некој запис... ќе ги сместите Адам и Ева на некоја планета во Пегазус галаксијата демек тоа било рајот а кога се заебале со јаболкото дека биле тука доле на Земјата протерани...
Ја би рекол па обратно. Треба да се клањаат на панспермијата и вонземска интилигенциј и нивна интервенција, оти единствено тоа остана да биде метафорично гледано:P откако боговите си заминаа најпрво од планините како Олимп, па потоа од небесата некаде надвор од земјата, а во последно време и надвор од универзумов.

DBack

gloveless
Член од
19 декември 2007
Мислења
5.372
Поени од реакции
2.556
Tnx

И моето мислење е тоа но... who knows....

Кој кој? :D Кој бе тоа?

А не викаш а пеер???? Сам љуштиш пиво а?
Sam sum, be! Samo cekam pizza od Dzhordzho... Breee, shto e teshko za transkripcija...

Donald Sikert

Jane Vitington
Член од
28 ноември 2008
Мислења
8.283
Поени од реакции
5.614

Атеист

Дежурен Шаман
Член од
2 февруари 2010
Мислења
7.682
Поени од реакции
4.921
Sam sum, be! Samo cekam pizza od Dzhordzho... Breee, shto e teshko za transkripcija...
Срам те било, и ти си ни другар некој. Еве и Мики ќе се налути, јас дури 2 минути ќе ти се лутам :P

С

Само Човек

Гостин
Jooo, greoto, pa ti ni silogizam ne znaesh da srochish, a se zamajavash deka mozes da diskutirash...

Ja ne sum kazzhal glupost od tipot 'Bog e vo dofat na setilata'. Ti kazha. I zatoa pak kje ti se smeeme.

Aj sea probaj da go izmerish, pomirisash ili vidish bog.
кажи ми колку е тежок универзумот и ете толку е тежок бог. Бог(универзумот)
смеј се но сеуште несваќаш НЕЛИ, треба мудрост за тоа.

Kajgana Shop

На врв Bottom