М
Мартин`
Гостин
Е супер, оти ме фаќа криза без благо на моменти ми иде по цела чоколада да изедам па да си најдам заменаЧаша јагоди има околу 40 калории и тон антиоксиданси. Пријатно јадење.
Е супер, оти ме фаќа криза без благо на моменти ми иде по цела чоколада да изедам па да си најдам заменаЧаша јагоди има околу 40 калории и тон антиоксиданси. Пријатно јадење.
Ама кога ќе ставиш шеќер...ке излезат повеќеЧаша јагоди има околу 40 калории и тон антиоксиданси. Пријатно јадење.
ќе ги јаде со малтексАма кога ќе ставиш шеќер...ке излезат повеќе
Мене така ми се убави, не им ставам шеќер. Се` е до личен вкус.Ама кога ќе ставиш шеќер...ке излезат повеќе
Ако мислиш за малтродекстринот, и тој има калории.ќе ги јаде со малтекс
Колку од вас користат сенф у исхраната и знаат за неговото значење во бодибилдингот ? Не е огромно значење , али по малце помага. Еве еден текст за него :
За Стеф , он е по бројките , нутритивна вредност на сенфот :
http://nutritiondata.self.com/facts/spices-and-herbs/215/2
Еден текст за сенфот :
http://nutritiondata.self.com/facts/spices-and-herbs/215/2
Во едно испитување на FASEB, научниците откриле дека сенфот содржи ХОМОБРАСИНОЛИД кој претставува природен стероид. Овој стероид реагира исто како и синтетичките анаболни стероиди, но за разлика од нив, скоро и да нема несакани последици.
http://www.gladijatori.com/vitalia-малтекс-екстрат-од-јачменов-слад_p353.htmlАко мислиш за малтродекстринот, и тој има калории.
Не реков дека има големи ефекти и секако е покорисно од мајонезОсвен ако не си стаорец, зошто студиите биле вршени врз стаорци, тогаш освен како додаток за вкус, не очекувај стероидини ефектни од сенфот
Зависи од колку калории ти требаат.По колку треба да се внесува од компир/ориз ?
јас претерувам мислам дека со нив...увек ги јадам у комбинација со месо,али по многу јадам...над 300 грама увек...некад и повеќе од тоа...?
Вечерата обемна , доручокот 2 јабуки ..:S Fail од почеток обратно треба да е. Сабајле као стануваш ти треба највеќе храна , пред спање ти треба најмалку.Доручек: овошје (најчесто јаболки, 1 до 2 максимум)
Ручек: ориз (150 грама) со салата, шпагети (150 грама) со сирење (50 грама), печена риба (скуша) со салата или некоја манџа (компир, грав, зелка) без леб.
Вечера: овесни снегулки и корн флекс со кисело млеко (или ако ми се јаде ептен, 2 јајца со 100 грама урда)
И дневно пијам по едно нескафе со млекце
Има надеж диетава? целта ми е да ослабам, наравно.
Пресметав, треба да внесувам дневно по 1800 калории за да ослабам, а со оваа храна едвај по 1000 ми искачаат.
пс.Незнам како ке издржам без благо
И тоа де значи навечер ако ми се јаде, да јадам овошје? океј, фалаВечерата обемна , доручокот 2 јабуки ..:S Fail од почеток обратно треба да е. Сабајле као стануваш ти треба највеќе храна , пред спање ти треба најмалку.
И наместо диета , да пробаш со трчање за слабеење ? Ја лично мразам диети ..
Зеленчук и овошје. Ја лично накај 21:00 јадам урда заради казеинот , и накај 23:30 2 моркова , зелка , краставица и цвекло.И тоа де значи навечер ако ми се јаде, да јадам овошје? океј, фала
Сосема небитно, долгорочно ова нема да направи разлика ако е во калориски дефицит.Вечерата обемна , доручокот 2 јабуки ..:S Fail од почеток обратно треба да е. Сабајле као стануваш ти треба највеќе храна , пред спање ти треба најмалку.
И наместо диета , да пробаш со трчање за слабеење ? Ја лично мразам диети ..