Исхрана - првиот клучен фактор за постигнувањето на атлетско тело

• Креатор на темата Креатор на темата Myers
  • Време на започнување Време на започнување
Чаша јагоди има околу 40 калории и тон антиоксиданси. Пријатно јадење. :)

Е супер, оти ме фаќа криза без благо на моменти ми иде по цела чоколада да изедам па да си најдам замена :icon_lol:

По колку треба да се внесува од компир/ориз ?

јас претерувам мислам дека со нив...увек ги јадам у комбинација со месо,али по многу јадам...над 300 грама увек...некад и повеќе од тоа...?

Колку од вас користат сенф у исхраната и знаат за неговото значење во бодибилдингот ? Не е огромно значење , али по малце помага. Еве еден текст за него :

За Стеф , он е по бројките , нутритивна вредност на сенфот :
http://nutritiondata.self.com/facts/spices-and-herbs/215/2

Еден текст за сенфот :
http://nutritiondata.self.com/facts/spices-and-herbs/215/2
Во едно испитување на FASEB, научниците откриле дека сенфот содржи ХОМОБРАСИНОЛИД кој претставува природен стероид. Овој стероид реагира исто како и синтетичките анаболни стероиди, но за разлика од нив, скоро и да нема несакани последици.

Освен ако не си стаорец, зошто студиите биле вршени врз стаорци, тогаш освен како додаток за вкус, не очекувај стероидини ефектни од сенфот :D

Освен ако не си стаорец, зошто студиите биле вршени врз стаорци, тогаш освен како додаток за вкус, не очекувај стероидини ефектни од сенфот :D

Не реков дека има големи ефекти :) и секако е покорисно од мајонез :D

Иначе интересен текст : http://www.hardbodysuccessblog.com/my_weblog/2011/11/build-body-mass-does-mustard-build-muscle.html

И да скоро секоја слична студија ( ко оваа ) се прави на заморчиња и други животни пред да биде тестирана врз човек :)

По колку треба да се внесува од компир/ориз ?

јас претерувам мислам дека со нив...увек ги јадам у комбинација со месо,али по многу јадам...над 300 грама увек...некад и повеќе од тоа...?
Зависи од колку калории ти требаат.
Немој ти сеа со вакво нубско прашање :D

Доручек: овошје (најчесто јаболки, 1 до 2 максимум)

Ручек: ориз (150 грама) со салата, шпагети (150 грама) со сирење (50 грама), печена риба (скуша) со салата или некоја манџа (компир, грав, зелка) без леб.

Вечера: овесни снегулки и корн флекс со кисело млеко (или ако ми се јаде ептен, 2 јајца со 100 грама урда)

И дневно пијам по едно нескафе со млекце :)

Има надеж диетава? :) целта ми е да ослабам, наравно.
Пресметав, треба да внесувам дневно по 1800 калории за да ослабам, а со оваа храна едвај по 1000 ми искачаат.

пс.Незнам како ке издржам без благо :D

Доручек: овошје (најчесто јаболки, 1 до 2 максимум)

Ручек: ориз (150 грама) со салата, шпагети (150 грама) со сирење (50 грама), печена риба (скуша) со салата или некоја манџа (компир, грав, зелка) без леб.

Вечера: овесни снегулки и корн флекс со кисело млеко (или ако ми се јаде ептен, 2 јајца со 100 грама урда)

И дневно пијам по едно нескафе со млекце :)

Има надеж диетава? :) целта ми е да ослабам, наравно.
Пресметав, треба да внесувам дневно по 1800 калории за да ослабам, а со оваа храна едвај по 1000 ми искачаат.

пс.Незнам како ке издржам без благо :D

Вечерата обемна , доручокот 2 јабуки ..:S Fail од почеток :) обратно треба да е. Сабајле као стануваш ти треба највеќе храна , пред спање ти треба најмалку.
И наместо диета , да пробаш со трчање за слабеење ? Ја лично мразам диети ..

Вечерата обемна , доручокот 2 јабуки ..:S Fail од почеток :) обратно треба да е. Сабајле као стануваш ти треба највеќе храна , пред спање ти треба најмалку.
И тоа де :) значи навечер ако ми се јаде, да јадам овошје? океј, фала :)

И тоа де :) значи навечер ако ми се јаде, да јадам овошје? океј, фала :)

Зеленчук и овошје. Ја лично накај 21:00 јадам урда заради казеинот , и накај 23:30 2 моркова , зелка , краставица и цвекло.

Сосема небитно, долгорочно ова нема да направи разлика ако е во калориски дефицит.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom