TheTrooper
Психијатриски случај
- Член од
- 27 април 2009
- Мислења
- 6.832
- Поени од реакции
- 6.386
Лани за Шкендија значи бил у одбојка,ете уште еден Балист на форумовЗа Струмица најверојатно, па не гледаш ли дека кој е нај јак за тој навива
Лани за Шкендија значи бил у одбојка,ете уште еден Балист на форумовЗа Струмица најверојатно, па не гледаш ли дека кој е нај јак за тој навива
Не јади говна.Лани за Шкендија значи бил у одбојка,ете уште еден Балист на форумов
Not cool man, not cool.Не бе фудбал од секогаш сум бил и ќе бидам за Вардар.
Ракомет порано за Пелистер сега за Металург
Е јбг неможеш против корените.Not cool man, not cool.
како ме насмеа алал да ти епровинцијалка една
Малце ми е смешно ова образложение од управата... поради тоа што Вардар е АД. Зарем сите странски клубови чекаат лиценци од УЕФА. Нешто овде смрди, ќе бидат ова фрлени пари во бунар, подобро да се играше една сезона во Втора лига, па преку купот да се излезеше во Европа.http://www.idividi.com.mk/sport/fudbal/774120/index.html
"Поради тоа што Вардар е единствениот домашен клуб кој веќе се трансформираше согласно новите законски одредби во акционерско друштво, постапката за лиценцирање за нас се одвива под посебни услови. Доставивме нова документација која ја бараше УЕФА па сега Вардар лиценцата за европски настап треба да ја добие директно од европската куќа на фудбалот. Но, и според првичните информации и согласно досегашната комуникација со одговорните лица, не верувам дека ќе има проблем да се добие соодветната дозвола за европски настап", вели Шишковски.
Од раководството на Вардар нагласуваат дека крајниот рок за официјална потврда на клубовите кои ќе бидат дел од европската сцена ова лето е 10 јуни, а до тогаш веруваат дека и новиот македонски шампион ќе ја добие соодветната позиција пред ждрепката за 2. квалификациско коло во Лигата на шампионите.
Сите клубови одамна се АД, ние само што се трансформиравме.Малце ми е смешно ова образложение од управата... поради тоа што Вардар е АД. Зарем сите странски клубови чекаат лиценци од УЕФА. Нешто овде смрди, ќе бидат ова фрлени пари во бунар, подобро да се играше една сезона во Втора лига, па преку купот да се излезеше во Европа.
мислам дека ние сме првиот спортски клуб во Македонија кој се трансвормираше во АДСите клубови одамна се АД, ние само што се трансформиравме.
Ти одговори Драчевомислам дека ние сме првиот спортски клуб во Македонија кој се трансвормираше во АД
Ти оставив линк поназад, ако не те мрзи читај. Иначе да, само зашто имал правно преструктуирање(од АД, до спојувања и делење на клубови) има посебна процедура директно до УЕФА(ова го пишуваше исто во линк, дека првостепена комисија е УЕФА, али не го пишав дека до вчера се збореше од ФФМ се чека и малце ми дојде нелогично, али со последново објаснувањето се потврдува).Малце ми е смешно ова образложение од управата... поради тоа што Вардар е АД. Зарем сите странски клубови чекаат лиценци од УЕФА. Нешто овде смрди, ќе бидат ова фрлени пари во бунар, подобро да се играше една сезона во Втора лига, па преку купот да се излезеше во Европа.