Јас еве лично да ти кажам никогаш витамини не купувам на нимфата моја,и давам овошје и зеленчук и понекогаш варено јајце.И секако тоа со што си се храни житарки а највеќе обожава сончоглед и просо.А какви витамини да мешам со храната која му ја давам, кои на врсти на витамини да ги купам и да му ги ставам, кои се подобри за тигриците,. ако може да ми каже некој ако знае?
Јас еве лично да ти кажам никогаш витамини не купувам на нимфата моја,и давам овошје и зеленчук и понекогаш варено јајце.И секако тоа со што си се храни житарки а највеќе обожава сончоглед и просо.
Aбе оти едноставно не појдиш до пет шоп? Ќе ти продадат секакви глупости за тигрицата и решен проблем. Кога не можиш да сфатиш од погорниот муабет што се пишува, поарно оди до продавница.ок, а за тигрица има ли некоја врста на витами која е добра за нив
Има има,ама најчесто тие витамини можат да се поскапи и од самата тигрица.Немој со вештачки додатоци,зашо исто како што влијае вештачкото врз луѓето,така и врз нив влијае.Знали морков,јаболка,лубеница,целер,јагода,понекогаш варено јајце и некогаш кора од лебче....од пет шоп можеш да и купиш само стапчиња како сусамски се и по малку да и даваш оти може да наддаде на тежинаок, а за тигрица има ли некоја врста на витами која е добра за нив
Има има,ама најчесто тие витамини можат да се поскапи и од самата тигрица.Немој со вештачки додатоци,зашо исто како што влијае вештачкото врз луѓето,така и врз нив влијае.Знали морков,јаболка,лубеница,целер,јагода,понекогаш варено јајце и некогаш кора од лебче....од пет шоп можеш да и купиш само стапчиња како сусамски се и по малку да и даваш оти може да наддаде на тежина
Aбе оти едноставно не појдиш до пет шоп? Ќе ти продадат секакви глупости за тигрицата и решен проблем. Кога не можиш да сфатиш од погорниот муабет што се пишува, поарно оди до продавница.
ТИ кажа човекот убаво,се храни со мешавина, и повремено се дава овошје и зеленчук на интернет ќе најдиш што јади тигрицата и тоа ќе и даваш.
Ма не бе каква различна храна.иста храна јадат и тие и розенколисите и тигириците оти тие се мали сорти ...беља е александар папагал да му дадеш просо нема да може со голем клун да го изеде.инаку да на тие мисламаха значи тие работи се добр за ниф .А стапчиња мислиш на тоа бар смето ли или... фала многуу
--- надополнето: 26 мај 2012 во 12:31 ---
абе а ти оти не сванеш, тоа се што го кажа тој е се ок, добро е и го сватив ама тој кажува за нинфа а не за тигрица,затоа прашав така после. А тигрица и нинфа се различни врсти на папагали и имаат различни потреби и различна храна јадат, затоа прашувам.
Давај и витамини и даваш ли овошје да јаде и зеленчук?? Ако е многу слаба можеби и од тоа давај и и сончоглед(жив или печен ама да не биде солен)Дај некој нека даде совет...Нешто нимфата ми се понаша чудно. тивок е ептен не писка како сто праесе несака да лета а кога доага кај мене на 1-2 метри летне малку и нема контрола ептен силно слетува како да пага ....
Давај и витамини и даваш ли овошје да јаде и зеленчук?? Ако е многу слаба можеби и од тоа давај и и сончоглед(жив или печен ама да не биде солен)
Ааа штом се коштри ондак е на промајаа....не држете ја нимфата на промаја псоебно е лошо највеќе за нимфите да бидат на проветреност! Или пак студено и е...Има стандард просо од тоа со витамините и сончоглед црн у две разлчни хранилки...и му даваме јаболко,марула,портокал си јаде све...Исто така ми е чудно што се прави како топче,си ги дува перејата каде и да застане ...
100 % е од времето исто и кај мене се понаша. А јади, пие и се останато.Дај некој нека даде совет...Нешто нимфата ми се понаша чудно. тивок е ептен не писка како сто праесе несака да лета а кога доага кај мене на 1-2 метри летне малку и нема контрола ептен силно слетува како да пага ....
Има една болест “сушица“ ја викаат врапчарите и слични симптоми има а можи и друго да е. Ќе си земиш друг, не жали го.Имав 3 папагали, едниот умре од незнам што; значи едно 15-20 дена цело време спиеше како да се тресеше и едно сабајле го најдов превртен уште беше жив не мрдаше ич и после некое време умре, врска неам од што умре
Ги имам 2, доста ми се 2--- надополнето: 30 мај 2012 во 19:00 ---
Има една болест “сушица“ ја викаат врапчарите и слични симптоми има а можи и друго да е. Ќе си земиш друг, не жали го.
Брее блазе си ти и јас имав две ама едниот врани го нападнаа сред тераса....Ги имам 2, доста ми се 2