Македонска фудбалска репрезентација

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
30.242
Поени од реакции
46.590
Шо бе, играле овие денес пријателска со Ангола ? :pos:

gooner4life

Arsenal-Maniak
Член од
11 јули 2008
Мислења
7.037
Поени од реакции
1.567
Ете бе го имамо Тричко, супер игра дечкото, Пандев - Илчо - Тричко, попара!

Али мора да му се плати платата на Тошак, а Хари греотицата нема буџет за тоа ...
Добро, да... го имаме!
Но сепак, второто е тоа што е многу ПОБИТНО! што го кажа... токму така, Хари е _ _ _ _ _ што си игра К*рот ...со сите нас, а Тошак е ..едноставно In for the money, and nothing is for the football!

B

Beck's

Гостин
gledam Fazli 10 min igral, kako procenivte deka igral katastrofalno. Ili sakate da se prekrsti vo Slobodan pa da igra dobro. Sto ne dadoa gol drugite renomirani fudbaleri tie 80 min igrani. I da so tie sto gi spomnuvate mesto Fazli za malce vi izbegaa proslite Evropski i Svetski prvenstva:love:

Член од
30 јануари 2008
Мислења
13.953
Поени од реакции
23.466
gledam Fazli 10 min igral, kako procenivte deka igral katastrofalno. Ili sakate da se prekrsti vo Slobodan pa da igra dobro. Sto ne dadoa gol drugite renomirani fudbaleri tie 80 min igrani. I da so tie sto gi spomnuvate mesto Fazli za malce vi izbegaa proslite Evropski i Svetski prvenstva:love:

Господине паметен, ја сум муслиман, не ми смета што Фазли не е Слободан као прво, као второ Фазли не се спои со топката а играше од 53-тата минута не од 80-та, а прошлиот меч со Португалија беше стартер, у меч каде што ни беше одличната репрезентацијата он беше тапа, не се спои со топката, нема осет за позизционирање што МОРА да го има една 9-ка па било тоа и у репрезентацијата на Бангладеш.

Го нема главниот атрибут за неговата позиција, не ме терај да продужим, една велесила као Португалија изигра мизерно против нас играчи од 30-40 милиони изгледаа смешни на теренот, а на сите ебани портали Фазли беше флоп оф д меч.

И Буба сум го глеал у тетово, пошто сум тетовчанец, и не е ништо посебно дечкото, јак е за нашиве простори, и може уште да биде појак ако се развија ка што треба, но уште е предалеку од еден Илчо Наумовски, па и Стевица Ристиќ !!

И Слободан, и Петко, и Јанко и Станко, и Елви, и Енис и Ерџан, или Рахман да се вика, ако игра како што играше во овие два меча Самир Фазли, од авион се гледа дека некој го форсира, затоа нареден пут Get your facts straight па цитирај !

gooner4life

Arsenal-Maniak
Член од
11 јули 2008
Мислења
7.037
Поени од реакции
1.567
Другар, да не изумиме дека Шакири ни е еден од најдобрите играчи воопшто во нашата репрезентација! Но за разлика од другиве... играл со срце за МАКЕДОНИЈА а не со ќеш незнаејќи што прави и за кого.

Плавиот^

London is blue!
Член од
3 октомври 2011
Мислења
930
Поени од реакции
1.462
Господине паметен, ја сум муслиман, не ми смета што Фазли не е Слободан као прво, као второ Фазли не се спои со топката а играше од 53-тата минута не од 80-та, а прошлиот меч со Португалија беше стартер, у меч каде што ни беше одличната репрезентацијата он беше тапа, не се спои со топката, нема осет за позизционирање што МОРА да го има една 9-ка па било тоа и у репрезентацијата на Бангладеш.

Го нема главниот атрибут за неговата позиција, не ме терај да продужим, една велесила као Португалија изигра мизерно против нас играчи од 30-40 милиони изгледаа смешни на теренот, а на сите ебани портали Фазли беше флоп оф д меч.

И Буба сум го глеал у тетово, пошто сум тетовчанец, и не е ништо посебно дечкото, јак е за нашиве простори, и може уште да биде појак ако се развија ка што треба, но уште е предалеку од еден Илчо Наумовски, па и Стевица Ристиќ !!

И Слободан, и Петко, и Јанко и Станко, и Елви, и Енис и Ерџан, или Рахман да се вика, ако игра како што играше во овие два меча Самир Фазли, од авион се гледа дека некој го форсира, затоа нареден пут Get your facts straight па цитирај !
Друже џабе објаснуваш, со инка да им ставаш не иде. Се' се они најдобри, најјаки и незнам уште што нај...

B

Beck's

Гостин
Ti bozem me utepa so fakti pa baras takvo nesto od mene. U makedonski sport procitav deka vlegol u igra 80', pa pisav tuka posto procitav deka i deneska go kritikuvate, ama ete pogresile oni a posle niv i ja. Bi ti nasol fakti i za Ilco i za onoj golgeterot na Sileks na vremeto, ali ne se nisto posebni, edniot igra dobro u Avstrija, drugiot u Kina, pa ne go spomna i Ibraimi sto igra dobro u Slovenija. Ali ova ne e nekakvo merilo posto zborime za reprezentativni nastapi, a tuka boga mi uspesite na Ilco i drugiot den denes se pamtat od strana na ljubitelite na fudbalot sirum svetot:cuc:

I da znam deka si od Te, i milo mi e sto imas izgledano natprevar na Shkendija.

Член од
8 април 2007
Мислења
16.034
Поени од реакции
9.126
Абе остајте го па и вие Фазли. Он јес да година дена нема клуб и го бркаат од кај ќе стигне, ама он ипак е играчиште бе! Па вие незнаете у маало што им праел, Марадона го викале...И сега такво играчиште да не игра за репрезентација, а да игра еден мочан Ристиќ што секоја утакмица дава голови во Кореја, или па еден Илчо што секоја година е во тимот на сезоната у Австрија? Па нема логика, не заебавајте и вие...

gooner4life

Arsenal-Maniak
Член од
11 јули 2008
Мислења
7.037
Поени од реакции
1.567
Абе остајте го па и вие Фазли. Он јес да година дена нема клуб и го бркаат од кај ќе стигне, ама он ипак е играчиште бе! Па вие незнаете у маало што им праел, Марадона го викале...И сега такво играчиште да не игра за репрезентација, а да игра еден мочан Ристиќ што секоја утакмица дава голови во Кореја, или па еден Илчо што секоја година е во тимот на сезоната у Австрија? Па нема логика, не заебавајте и вие...
Eх, ете играч кој што го изумив... Ристич!
Одличен беше за клубот негов пред некоја година го следев...
Многу докази има дека сме силни на имиња, силни на статистики нивни, но како тим и како имиња заеднички кои се составени во тој тим... една огромна НУЛА!

Член од
30 јануари 2008
Мислења
13.953
Поени од реакции
23.466
Ti bozem me utepa so fakti pa baras takvo nesto od mene. U makedonski sport procitav deka vlegol u igra 80', pa pisav tuka posto procitav deka i deneska go kritikuvate, ama ete pogresile oni a posle niv i ja. Bi ti nasol fakti i za Ilco i za onoj golgeterot na Sileks na vremeto, ali ne se nisto posebni, edniot igra dobro u Avstrija, drugiot u Kina, pa ne go spomna i Ibraimi sto igra dobro u Slovenija. Ali ova ne e nekakvo merilo posto zborime za reprezentativni nastapi, a tuka boga mi uspesite na Ilco i drugiot den denes se pamtat od strana na ljubitelite na fudbalot sirum svetot:cuc:

I da znam deka si od Te, i milo mi e sto imas izgledano natprevar na Shkendija.

Најди факти, Ристиќ се истура од голои, да у Кореја, ама се истура овој нигде.

Илчо ни е втор стрелец у репрезентација од активните играчи, и игра солидно у Австриска прва лига што за наши услови е светлосни години напред!

Е сеа што немале успеси со нив репрезентациите можеби немале, али репрезентацијата треба да иде напред а не назад со мочковци кои незнаат да се состават со топката и плаќаат за да играт у тим !!

Агим не го спомнав пошто игра крило, зборим стриктно за напаѓачите, Фазли е дупка и никој не може да ме убеди у спротивното, Буба може ќе го биде, ама овој нема ни да го биде !!

Има и други у репрезентација као оној Таири у албанска лига што игра или Спировски кој прв пут го видов дека постои у утакмицата со Португал, и тек после видов дека играл у Борац Чачак, последниот тим у србската лига, но можда нема подобар играч тука Тошак, или можда стварно игра детето, ќе го видимо, а Фазли се форсира повеќе утакмици наназад, 5-ти настап му е ова од кога е дојден Тошак, и го глеам греотицата неспособен, а знаем дека има избор на таа позиција подобар тоа ме ваѓа од такт, зарди тоа се фатив баш за Фазли !!

Член од
14 март 2010
Мислења
16.988
Поени од реакции
16.426
За Илчо коа најдовте да го враќате во репрезентацијата, се виде колку е саатот, и на кое дереџе сме.
Од него колку ќар имаш, толку и зијан.

DracevoTheCity

Чиста Македонија !
Член од
7 ноември 2008
Мислења
8.662
Поени од реакции
9.983
Дали збориме за истиот Илчо што тука беше плукан после секоја утакмица на репрезентација ? :icon_lol:
Али да, он и со лева нога бољи е од овој Фазли. Пофорсиран антиталент не сме имале у репрезентација до сега мислам....

Член од
21 ноември 2007
Мислења
10.765
Поени од реакции
9.552
Па ако Славковски кој во момементов игра заедно со некој келнери и бербери во трета лига во Шведска добиеше олкава шанса сигурно ќе играше подобро:D

Kajgana Shop

На врв Bottom