Македонско фудбалско првенство 2012/2013

Кој ќе биде новиот шампион?

• Вкупно гласачи
    325
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
27 ноември 2007
Мислења
30.986
Поени од реакции
74.056
pa neli ova znaci deka Metalurg ke igra LS a ke se oslobodi mesto za Rabotnicki ko finalist na kupot
Ќе игра Металург во Лш ако не добиеме лиценца, а во ЛЕ место ќе добие СИЛЕКС, а не Работнички. Се гледа по табела, а не по купот...
Ренова си оди од купот.

fr0zen

Kirigaya Kazuto
Член од
26 септември 2011
Мислења
1.348
Поени од реакции
503
Трпение-спасение , почекајте луѓе има време додека се обелоденат вистини , кој кур ако игра вардар или шкендија во ЛШ , или Охрид,Тетекс,Ренова во Лига на европа , да си ја погледнеме состоја во мак лига , па тогаш да зборуваме за квалитетот , овдека во мода е да згаснуваат тимови , па потоа да паднат , пак да воскреснат ..... и јас сакам да игра куманово во мак лига па нема ....

TheTrooper

Психијатриски случај
Член од
27 април 2009
Мислења
6.832
Поени од реакции
6.386
Goal и остантите навивачи на Шкендија се во право.......... Џабе и фузии и сите пари фрснати ако не добиеме лиценца за во Европа.И јас мислам дека нема да ја добиеме лиценцата чим вака сите ќутат,а сеуште ништо немаат од УЕФА кажано.Е сега која е причината ради тоа е многу битно ?
Ако е ради некои прљави работи околу фузијата,онда си ебавме мамата.Ако е ради тоа што беше се хаос овие години и немаме финансиски извештаи,тоа некако може да се среди и е помал проблем според мене.

Член од
14 ноември 2009
Мислења
17.322
Поени од реакции
15.576
Goal и остантите навивачи на Шкендија се во право.......... Џабе и фузии и сите пари фрснати ако не добиеме лиценца за во Европа.И јас мислам дека нема да ја добиеме лиценцата чим вака сите ќутат,а сеуште ништо немаат од УЕФА кажано.Е сега која е причината ради тоа е многу битно ?
Ако е ради некои прљави работи околу фузијата,онда си ебавме мамата.Ако е ради тоа што беше се хаос овие години и немаме финансиски извештаи,тоа некако може да се среди и е помал проблем според мене.
Од УЕФА е дозволено фузирање и слични правни преструктуирања, само битно е како ќе го оценат тоа преструктуирање. Вардар не се преструктуира и фузира(претходно) за да игра ЛШ(ова е една од причините заради која сигурно не се добива лиценца), но не знам како ќе биде оценето се тоа што се случуваше.
Има дел кој вика дека може да се добие лиценца преку правење на исклучоци, но во предвид ќе земе и тоа што е финансиран од Градот...

Only UEFA knows...

TheTrooper

Психијатриски случај
Член од
27 април 2009
Мислења
6.832
Поени од реакции
6.386
Од УЕФА е дозволено фузирање и слични правни преструктуирања, само битно е како ќе го оценат тоа преструктуирање. Вардар не се преструктуира и фузира(претходно) за да игра ЛШ(ова е една од причините заради која сигурно не се добива лиценца), но не знам како ќе биде оценето се тоа што се случуваше.
Има дел кој вика дека може да се добие лиценца преку правење на исклучоци, но во предвид ќе земе и тоа што е финансиран од Градот...

Only UEFA knows...
Тоа е тоа,останува да видиме.

п.с малце оф топик,ај дај ми 1000 лајк бе,да заокружам,ме нервира ова 999 :D:P

TheTrooper

Психијатриски случај
Член од
27 април 2009
Мислења
6.832
Поени од реакции
6.386
Ај честито :)
Фала,фала.......ете еден лајк сеа ќе добиеш од мене да ти помогнам до 3000 :D
А и само продужи у фан клуб на Вардар да пишуваш ко до сега и ќе ги има :)

Член од
19 април 2010
Мислења
1.876
Поени од реакции
500
Ќе игра Металург во Лш ако не добиеме лиценца, а во ЛЕ место ќе добие СИЛЕКС, а не Работнички. Се гледа по табела, а не по купот...[/B]
Ренова си оди од купот.
Bregalnica ne Sileks :):)

Член од
4 мај 2009
Мислења
2.173
Поени од реакции
1.372
Милан му ја честиташе титулата на Вардар :icon_lol:
Види ги ти Миланезиве :vozbud:

Член од
19 мај 2010
Мислења
2.124
Поени од реакции
324
znaci zakonot za fuziranje bil vaka.

Ako nekoj klub saka da naprae moze imeto da se smeni, ama mestoto kade igra timot ne moze da se smeni taka da vardar trebase sekoj natprevar da igrase vo Miravci kako domashen teren, i da se prestavuva kako tim od Miravci, so ime Vardar od Miravci. Taka da ova e ne legalno.sto go napraese vardar, isto taka golemi problemi za vardar se i Financiskite problemi, napraele nesto ne legalno sto Uefa vo toj poteg bi go saknciniral.
Isto taka imase i mnogu zabeleshki i slabi tocki koga se napraese fuziranjeto so Miravci i moze da se kaze deka Legalno e da se naprae takvo nesto no e NELEGALNO nacinot kako go napraese vardar.
Ja ipak mislim deka ako saka Haxhiristeski da igra vardar vo Evropa, vardar ke igra. Nemojte da zabraete deka so glasovite na FFM FSHF i na 3 mali drzavi Platini dojde do taa pozicia kade e deneska (bea reshavacki glasovi)
Haxhiristeski ima jaki vrski vo Uefa, da mestes tolku mnogu natprevari a da ne bides kaznet vo ni edna situacija, ova e malce tesko.

Член од
19 април 2010
Мислења
1.876
Поени од реакции
500
МАКЕДОНСКИТЕ ЕКИПИ НА "ФИЛИП ВТОРИ" ЌЕ ГИ ИГРААТ ЕВРО НАТПРЕВАРИТЕ

"Добивме информација од акционерското друштво дека 'Филип Втори' ќе биде комплетно подготвен за натпревари на почетокот од јули, што значи Вардар ќе може квалификациите во ЛШ да ги игра на својот стадион", вели Зоран Шишковски
Иако до крај ќе остане неизвесноста колку ќе биде на време подготвен теренот на нашиот најголем стадион "Филип Втори Македонски", сепак, последните информации говорат дека македонските екипи ќе може своите натпревари на европската сцена ова лето да ги играат на истиот.

--- надополнето: 30 мај 2012 во 00:12 ---
САЛИ, ЕЛМАЗОВСКИ, НИКИТОВИЌ И ЦУЦУЛИ "СЛОБОДНИ"

"Ние сакаме да ги задржиме сите четворица, но исто така ќе зависи и од нив колку ќе сакаат да останат", велат од Шкендија
Шкендија во наредниот период ќе има многу работа околу играчкиот кадар. Поточно на задржување на четворица стандардни фудбалери на кои им истекоа договорите по завршувањето на сезоната. Станува збор за Ерсен Сали, Ардијан Цуцули, Владимир Никитовиќ и Илир Елмазовски, кои откако заврши шампионатот, немаат повеќе професионални обврски кон Шкендија.

--- надополнето: 30 мај 2012 во 00:15 ---
СО СМЕНАТА НА ХАРАЛАМПИЕ ДА СЕ ОБЕДИНИ ФФМ

"Ниту еден од делегатите со кои комуницираме не рекол дека не е време за смена на Хаџи-Ристески. Прилепчанецот кукавички се обидува да се спаси", најавија фудбалските работници кои тргнаа во"војна" со актуелниот режим во "куќата на фудбалот"
Преостануваат уште 24 дена до најавената смена на Харлампие Хаџи-Ристески.Момент на кој фудбалската јавност чека со години и години и чин кој е неопходен доколку оваа држава посакува да го спаси фудбалот од актуелната анархија. Се е регуларно. Иницијативата за Вонредно собрание нема нитуеден "грам" на неправилности.

Член од
19 мај 2010
Мислења
2.124
Поени од реакции
324
Ersen Sali ke ide sigurno.
Elmazovski isto taka podobro da ide, Neziri igra mnogu podobro od nego.
I za Nikitovic ne ni treba veke, covekot ne e u forma poslednata godina i negovite godini mu donesoa golemi problemi.
a Cuculi sakam da ostane, covekot e zver i e edniot od najdobrite igraci vo ligata.
Isto taka kako sto slusnav Shkendija ovie denovi ke naprae nekoj transferi, vo klubot ke se vrati Genc Iseni i se ocekuva da dojdat nekoj novi igraci vo klubot. Serdniot red nie top Useini se vrati, Mustafi e vo dobra forma, Peev i Selmani.
Golmanot e zver ama ni treba uste eden odbraben igrac i pokraj Genc uste 2ca solini napagjaci.

Член од
27 ноември 2007
Мислења
30.986
Поени од реакции
74.056
http://www.idividi.com.mk/sport/fudbal/774120/index.html
Еве ви и да не прашувате веќе :)
Сакавте соопштение го добивте.

"Поради тоа што Вардар е единствениот домашен клуб кој веќе се трансформираше согласно новите законски одредби во акционерско друштво, постапката за лиценцирање за нас се одвива под посебни услови. Доставивме нова документација која ја бараше УЕФА па сега Вардар лиценцата за европски настап треба да ја добие директно од европската куќа на фудбалот. Но, и според првичните информации и согласно досегашната комуникација со одговорните лица, не верувам дека ќе има проблем да се добие соодветната дозвола за европски настап", вели Шишковски.

Член од
19 мај 2010
Мислења
2.124
Поени од реакции
324
31 maj

ostana da vidime sto ke se slucuva deneska.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom