Од Игуменица до местото Лефкими пред 2 год.платив за возило+2 возрасни+2 деца 40тина евра во еден правец(се возиш 1 сат). Немаш потреба до одиш до Крф бидејќи ем е повеќе гужва на ферито ем вози сат и половина и е поскап. Карти си купив на лице место и на одење во Игуменица и на враќање од трафиката во Лефкими.Ми треба информација колку чини траектот од Игуменица до Крф.
Значи, како што те сфатив, траектот Игуменица-Лефкими те чинеше ~40 евра... а тој до градот Крф испаѓа поскап?Од Игуменица до местото Лефкими пред 2 год.платив за возило+2 возрасни+2 деца 40тина евра во еден правец(се возиш 1 сат). Немаш потреба до одиш до Крф бидејќи ем е повеќе гужва на ферито ем вози сат и половина и е поскап. Карти си купив на лице место и на одење во Игуменица и на враќање од трафиката во Лефкими.
А еве пишува и овде.
Траектот до Крф е поскап, мислам некои 10тина евра. Ама е и поголема гужва-барем така беше кога одев јас, ќе се качував за Крф па кога стигнав во портот на Игуменица на шалтерот купив за Лефкими, одма се натоварив и тргнавме за 10мин. По 2 сати пиев пиво до теренот за крикет во центарот(Лефкими-Керкира е неполн сат возење) Е сега, зависи и каде ќе бидете сместени ама нема некоја разлика, релациите на островот се кратки.Значи, како што те сфатив, траектот Игуменица-Лефкими те чинеше ~40 евра... а тој до градот Крф испаѓа поскап?
Која варијанта ми испаѓа најевтина, оти сакам сега крајов на јуни да одам со кола, двајца сме, па да си планирам...?
Нема варијанта да се купи повратен билет?
Не сум баш запознаен околу местата кои може да се посетуваат, али пошто неколку пати сум гостувал на утакмици во Кратово, па лани и одевме пешки 20 км, горе-доле знам да ти дадам некоја информацијаАко може некој да ми каже колку пари е карта до Кратово и дали има добри места во Кратово на пр да го земам точакот во бус и да дојдам кратово и од станицата со точак до некој манастир или на пр црква одалечена 10 и више км и такви работи.
Крацин е после Крива паланка така? тоа крацин е село или ? и дали се оди по еден пат или ? бидејќи немам одено натака затоа и прашувам и дали знаеш дали може да да го ставам точакот во бус?Не сум баш запознаен околу местата кои може да се посетуваат, али пошто неколку пати сум гостувал на утакмици во Кратово, па лани и одевме пешки 20 км, горе-доле знам да ти дадам некоја информација
Ко знаеш она кога дошол Хитлер во Кратово што рекол? Ова е крајот на светот.
И буквално е така.
Пустелија жива...
Одевме пешки од Страцин до Кратово, во превод 20 км.
Ако ти се вози со точак, може ќе ти се види интересно, нема многу луѓе на патот, коли ретко поминуваат, ќе видиш попатно некои запустени села, луѓе си работат на околни ниви, и после некое време мислам дека на патот имаше една црква. Од пола па натаму, ќе ти стане поинтересно, убава природа, тече плитка река од страната. Не ме земај за збор, ама мислам дека можеш да се симнеш до реката и да возиш по земјен пат ако ти е интересно. Има широк земјен простор измеѓу патот и рекичката во некои делови и убави ливади. По пат ќе јадеш овошје од дрвата што висат со гранките насред патот
Е накај Кратово, после ќе те фатат угорници. Па кога ќе влезеш во градот, има едни угорници како лавиринти, се истумба ли некој од угорницата отиде курбан. Тесно патче, вртено ко ѓеврек, а нема никакви заштитни огради од едната страна
Убаво ќе ти се подого иза возење на точак, али нема некои многу места за посетување.
Најубаво фати си автобус за Крива Паланка, па нека те остави кај Страцин и цепај до Кратово и назад.
Ако те интересира да се изнајми комбе за 18 души до Кратово кошташе 7 000 денари
Страцин, не КрацинКрацин е после Крива паланка така? тоа крацин е село или ? и дали се оди по еден пат или ? бидејќи немам одено натака затоа и прашувам и дали знаеш дали може да да го ставам точакот во бус?
Ок и значи од тоа местот Страцин до Кратово има 20 км ? ако е стварно како што кажуваш ќе одам само да си најдам придружникСтрацин, не Крацин
Мислам дека селото е во близина на Крива Паланка, али патот се двои на едно место кое ваљда ради близината на селото го нарекуваат така.
Патот за Крива Паланка си продолжува, а се врти за накај Кратово. Би требало да има некоја попатна станица на тоа место.
Распрашај се убаво, има автобуси што секој ден одат накај Крива Паланка, исто има и за Кратово.
Али мојава опција ти е подобра ако сакаш да одиш со точак. Нека те истоварат кај местово кај што се двои патот и цепај си накај Кратово.