Фан клуб - РК Металург

DracevoTheCity

Чиста Македонија !
Член од
7 ноември 2008
Мислења
8.662
Поени од реакции
9.983
Честито титула дечиња и девојчиња :X3:

Член од
27 ноември 2007
Мислења
31.092
Поени од реакции
74.878
Ајде честито победа и титула, конечно во ферски меч :icon_mrgr:

ElNinho

Мадридиста!
Член од
17 јули 2009
Мислења
20.967
Поени од реакции
57.733
Чекај малце,со вакво дигање себе во облаци и катастрофална игра во нападот може ако не им се погоди групата и во квалификации да испаднат.
За во групи пак ќе треба да им се падне боза група како оваа година за четвртфинале.
Марковиќ и Станиќ ги вредат сите пари за нив дадено.Станиќ ќе си оди,ете ти како паѓаат одма.
Мојсо и Миркуловски се добри,другите во најдобар случај просечни играчи се.Им требаат многу засилувања.
Абе океј, немора да имаат 7 класа играчи сеа, и со двајца просечни се гура.

Одбраната во средина со Митко и Велко мислам дека им е добра, Козлина и Марковиќ исто знаат да играат добро у одбрана, проблем се крилата. Георгиевски некако ми е останат вечен талент, никако не ме уверува, плус она трчањено му е ко на јајца да гази! :D

Нападот им е срање, да. Едино Марковиќ + Мојсо/Мируловски и Ракчевиќ вредат за ЛШ. Козлина утакмица ко денеска ќе игра 1 на 10, ма да и денес одбраната на Вардар беше катастрофа, не дека овој толку јако изигра. Тој би бил добар за ротација, заедно со Левов. Мојсо е најпродуктивен у средина, тоа сите го знаеме. Затоа мора еден класа лев бек!

Крилата... Манасков покажува напредок има талент, мора да се признае, иако ме нервира со ку*чењето и тој. Нему може да му се даде шанса и како замена за Алуш да земат некој просечен, а не класа крило. Е сеа десно, кажав за Георгиевски, мора таму да земат јако крило според мене (Козла да го шутнат секако или нека биде трета опција) а Георгиевски да биде замена.

Само, пишав и пред една недела, нека земат квалитетно нешто без оглед на националност. Кога се гради тим каков што викаат дека се, се гради така со план, а не со ослабнување на главниот конкурент.

TheTrooper

Психијатриски случај
Член од
27 април 2009
Мислења
6.833
Поени од реакции
6.392
Само, пишав и пред една недела, нека земат квалитетно нешто без оглед на националност. Кога се гради тим каков што викаат дека се, се гради така со план, а не со ослабнување на главниот конкурент.
Стари навики тешко умираат.....
Него Минчо колку и да е богат не знам дали ќе има пари за уште 4-5 квалитетни засилувања колку што реално му фалат на Металург за 1/8 финале во солидна група.
Они немаа повеќе од 40-50 000 евра за играчот кој пола екипа им вреди да го задржат,а не да носат брдо нови играчи.Не им е ќесето без дно.

AquaCool

Sound Factory
Член од
25 ноември 2007
Мислења
144
Поени од реакции
0
Честито титула си заслужи Металург иако крајов на сезонава сериозно падна нивната игра. Сепак на толку многу утакмици(за мак играч) си го напраија тоа. Него, јас никаде немам сретнато дека Станич сто посто си оди, освен она од српската новина што е булш.т( нема шанса да бараат пола милион за него). Од кај толку сигурни дека оди??може и јас да сум утнал некоја вест:)

ElNinho

Мадридиста!
Член од
17 јули 2009
Мислења
20.967
Поени од реакции
57.733
Стари навики тешко умираат.....
Него Минчо колку и да е богат не знам дали ќе има пари за уште 4-5 квалитетни засилувања колку што реално му фалат на Металург за 1/8 финале во солидна група.
Они немаа повеќе од 40-50 000 евра за играчот кој пола екипа им вреди да го задржат,а не да носат брдо нови играчи.Не им е ќесето без дно.
Тоа ми е муабетот, мора добар капитал за брз успех, каков што они сакаат, и на нивото на кое се ставаат самите.

За успех на долг рок, тоа е поефтина солуција, инвестирање у школата и купување на претежно млади играчи. Но за тоа требаат години...

А тоа со Станиќ и 50.000 евра беше смешки... се попалија дека „прават најголеми напори“, им го спушти Петковиќ... :rolleyes:

the_kop

Модератор
Член од
14 јануари 2011
Мислења
10.432
Поени од реакции
13.558
Дечки имам две прашања...
1) Дали некој има прочитано негде официјално оти Станиќ сигурно си оди од Металург
2) Оф топик е ама сакав да прашам дали картите за утакмицата со Австрија се пуштени во продажба? Ако не се кога отприлика ќе се пуштат
Фала однапред

the_kop

Модератор
Член од
14 јануари 2011
Мислења
10.432
Поени од реакции
13.558
Во одбраната ништо не треба да се менува, имаме одлични дефанзивци, но во нападот ни треба еден лев бек шутер, ако Алуш оди во пензија тогаш ни треба и лево крило, ни треба и десно и да се продаде Козла, и секако мора да се направат сите обиди Станиќ да остани во Металург....

M

MrzaRules

Гостин
неофицијално Дарко Станич останува во Металург....така на ФБ пиша воџата на Пирати...

Член од
2 јануари 2009
Мислења
1.016
Поени од реакции
135
Дали е то поради наводното заминување на Велимир Петковиќ од Гепинген?!

fr0zen

Kirigaya Kazuto
Член од
26 септември 2011
Мислења
1.348
Поени од реакции
503
Катастрофа , еден играч како Марковиќ да го пуштите во Германија , да не знае колку платисва или има некаков договор ?

P

PewDiePie

Гостин
Курир дознава: Станиќ останува во Металург, Марковиќ во Гепинген!

Српскиот репрезентивен голман Дарко Станиќ и следната сезона ќе брани за македонскиот шампион Металург, дознава Курир.

Според информациите, Металург успеал да се договори со германски Гепинген, Станиќ и следната сезона да остане во клубот од Автокоманда, а за возврат десниот бек Жарко Марковиќ ќе се пресели во Германија, како резултат на преддоговорот кој Станиќ го имаше со Германците.
Тренерот на Гепинген, српскиот стратег Велимир Петковиќ ја прифатил понудата на нашиот шампион наместо Станиќ во Гепинген да се пресели Црногорецот Марковиќ, кој беше еден од најдобрите ракометари на Металург сезонава.
Се очекува Металург на прес-конференција која е закажана за 12 часот да ги презентира официјално овие информации.

Ако е ова вистина вардарци смеат да кажат само два збора:"О не :unsure: "

:D

Член од
27 ноември 2007
Мислења
31.092
Поени од реакции
74.878
Аууу не дај боже :D
За Марковиќ може да најдат замена, и онака кога не му се игра не се мрда на терен.
Ај бе па овие Гепинген да ти ебам, го имаат најдбриот голман на светот и го даваат на позајмици божеееееееее :facepalm:
Ко Реал да го позајми Касиљас на позајмица во Партизан на пример :tapp:
Нека си го зимаат да не го гледам веќе :icon_lol:

Kajgana Shop

На врв Bottom