Навивачки групи во Македонија!

Статус
Затворена за нови мислења.
K

kalimer0

Гостин
Некои си Кастриоти од Гостивар на натпревар против Пелистер :D

Член од
27 ноември 2007
Мислења
31.094
Поени од реакции
74.896
Некои си Кастриоти од Гостивар на натпревар против Пелистер :D
Па уште прашувам, кој друг може ваква дебилна парола да извади :pos::pos::pos:
Друга работа што мечот беше наместен :pos:

Член од
31 јули 2009
Мислења
17
Поени од реакции
14

--- надополнето: 22 мај 2012 во 00:58 ---

--- надополнето: 22 мај 2012 во 01:00 ---
Океј паролата е дебилна, али заштоо само лошите страни да се покажуваат? заштоо никој не ја покажа другата парола која беше извадена на истиот натпревар или зашто никој не го одбележа честитањето на играчите на пелистер за пласманот во 1ва лига?

Член од
27 ноември 2007
Мислења
31.094
Поени од реакции
74.896
Затоа што ваљда сме немале поим дека имало таква парола и убав гест за играчите на Пелистер :D
Добра ви е другава парола а и гестот си е на место.

• Ми се допаѓа
Reactions: Syn
Член од
27 мај 2011
Мислења
265
Поени од реакции
113
Ajde cestito titula sto vi ja podari cicko Grujo ili Mijalkov,da vi se mnozat titulite ;)

Член од
31 мај 2009
Мислења
1.257
Поени од реакции
2.595
Член од
6 февруари 2009
Мислења
496
Поени од реакции
462
Neznam dali e prethodno razgovarano, ili vo dr.tema ne e bitno....sakam da prasam koj kur im e problemot na family aerodrom sto se furaat protiv vardar i komiti? Pa za kogo da navivam be alooo ( za fudbal praime muabet)???!! Pa use cela zgrada mi ja iskrtale komitski gomna!! Normalni li se bre?? Da od aerodrom sum navivam za mzt so celo srce ama vo fudbal za vardar sum i komita sum do jaja i sea sto kur??!!!
Debilana! Citam intervju edno vika nemoze sabajle na vardar da pees srceto moe crveno crno a vecer na basket srceto moe plavo belo! Demek ili toa ili toa?!!! Pa aj za sloga da navijam plavo beli se!!!

Член од
27 ноември 2007
Мислења
31.094
Поени од реакции
74.896
Neznam dali e prethodno razgovarano, ili vo dr.tema ne e bitno....sakam da prasam koj kur im e problemot na family aerodrom sto se furaat protiv vardar i komiti? Pa za kogo da navivam be alooo ( za fudbal praime muabet)???!! Pa use cela zgrada mi ja iskrtale komitski gomna!! Normalni li se bre?? Da od aerodrom sum navivam za mzt so celo srce ama vo fudbal za vardar sum i komita sum do jaja i sea sto kur??!!!
Debilana! Citam intervju edno vika nemoze sabajle na vardar da pees srceto moe crveno crno a vecer na basket srceto moe plavo belo! Demek ili toa ili toa?!!! Pa aj za sloga da navijam plavo beli se!!!
Немој така друже, па ти како наследник на старите генерации на Service crew треба да навиваш за Партизан или за Ѕвезда. Ма немој ти се молам Јеби Комите, Комитске говна, само Србија!!!

Жалосно како само несвесно придонесуваат за ширење Србоманство меѓу младите генерации :eek: Толку им треба на помаливе, ги гледаат како богови, затоа нека не се чудат кога покрај МЗТ паралелно навиваат за Српски клубови а пцујат по Вардар и останатите...
Немора да ги лажат дека секогаш биле ривали со Комити, нека им кажат само НЕ ОДЕТЕ НА ФУДБАЛ И КРАЈ.

Член од
27 мај 2011
Мислења
265
Поени од реакции
113
Pa cim navivas za vardar i za mzt dojdi i za sloga navivaj :pos: sto ima tuka loso ke si navivame site zaedno za site klubovi :icon_lol:
@Saber,abe veke za da stanes komita treba da navivas za vardar,mzt i sloga a :pos:

Член од
14 август 2006
Мислења
45.454
Поени од реакции
84.866
Немој така друже, па ти како наследник на старите генерации на Service crew треба да навиваш за Партизан или за Ѕвезда. Ма немој ти се молам Јеби Комите, Комитске говна, само Србија!!!

Жалосно како само несвесно придонесуваат за ширење Србоманство меѓу младите генерации :eek: Толку им треба на помаливе, ги гледаат како богови, затоа нека не се чудат кога покрај МЗТ паралелно навиваат за Српски клубови а пцујат по Вардар и останатите...
Немора да ги лажат дека секогаш биле ривали со Комити, нека им кажат само НЕ ОДЕТЕ НА ФУДБАЛ И КРАЈ.
Точно е ова за Сервис Кру, навиваа за Партизан и Звезда, беа србомани, ама колку што знам, беа со Вардар и на Вардар (не како навивачка група, туку како поединци). Ја знам многумина кои идеа на МЗТ и на Вардар.

Па најголемите тепачки со Чкембари, од тоа време, беа помеѓу членови на Сервис Кру и Чкембари.

Најголема глупост ми е тоа дека тој што навива за Вардар,. не може да навива за МЗТ.
Ја на времето, док бев у Комити, живеев у ептен Сервис Кру маало, комшија со водачот на групата...
Точно е дека на нив први клубови им беа Партизан и на понекој Звезда. Но, ви гарантирам дека они идеа на Запад и дека навиваа за Вардар.

А европска кошарка не сум сакал никад. Неќев да навивам за Работнички, затоа што традиционално беше тоа клуб - милениче на федерацијата, власта.... Како што традиционално беа Звезда или Реал. Од тој аспект, ми беа симпатични МЗТ, кои беа на другиот крај од милоста на фотељашите.
Но не можев ни за нив да навивам, иако моето цело маало навиваше и беше таму, затоа што стварно не трпев многу, многу, србоманство. (мада тоа време уопште не беше ин да бидеш против Србите)

Член од
27 ноември 2007
Мислења
31.094
Поени од реакции
74.896
Точно е ова за Сервис Кру, навиваа за Партизан и Звезда, беа србомани, ама колку што знам, беа со Вардар и на Вардар (не како навивачка група, туку како поединци). Ја знам многумина кои идеа на МЗТ и на Вардар.

Па најголемите тепачки со Чкембари, од тоа време, беа помеѓу членови на Сервис Кру и Чкембари.

Најголема глупост ми е тоа дека тој што навива за Вардар,. не може да навива за МЗТ.
Ја на времето, док бев у Комити, живеев у ептен Сервис Кру маало, комшија со водачот на групата...
Точно е дека на нив први клубови им беа Партизан и на понекој Звезда. Но, ви гарантирам дека они идеа на Запад и дека навиваа за Вардар.

А европска кошарка не сум сакал никад. Неќев да навивам за Работнички, затоа што традиционално беше тоа клуб - милениче на федерацијата, власта.... Како што традиционално беа Звезда или Реал. Од тој аспект, ми беа симпатични МЗТ, кои беа на другиот крај од милоста на фотељашите.
Но не можев ни за нив да навивам, иако моето цело маало навиваше и беше таму, затоа што стварно не трпев многу, многу, србоманство. (мада тоа време уопште не беше ин да бидеш против Србите)
Имаат одено на Вардар тоа е моментот, а и самата ФА е оформена од членови на Комити.
Нема везе тоа, оделе што оделе, во 2009 решија да им дадат на своите членови да бираат дали ќе одат на Вардар или на МЗТ.
Нормално како жители на Аеродром 95% си го одбраа МЗТ. Млади членови дотогаш одеа во добра бројка на запад. Некој дел од нив одеа лично и со мене. Паралелно си одеа на МЗТ.
Во навивачки свет вакви работи не се многу дозволени така налагал кодексот :icon_mrgr:
Воглавно поради тоа што во кошарка постои тим кој го носи името Вардар и припаѓа на ова спортско друштво, па глупо изгледаше на мечеви Вардар-Работнички/МЗТ во кошарка членови на Комити на овие две трибини пеат ПУШИ ВАРДАР.
ФА дотогаш беа далеку од сериозна група, тоа е ФАКТ.
Но оттогаш си почнаа да работат сосема добро, и факт е дека во моментов се одлична група.
Мене тоа не ми смета, имам доста познаници од Аеродром , дел од нив и порано не одеа на Вардар, па дури и кога игравме со Партизан беа со Гробари Скопје :)
И тоа не ми смета, фанови се на Српски екипи, али бар не ми/ни правеле лице...
Таа сезона магично од запад исчезнаа 95% од Аеродромците кои доаѓаа на Вардар.
И океј се помиривме со тој факт, дека време е да се направи поделба и никому ништо.
АМА, ГОЛЕМО АМА, откако видоа дека одлично функционираат некако им нараснаа апетитите ТОКМУ НА ТИЕ ШТО СИ ОТИДОА ОД ЗАПАД.
Одеднаш им станавме некакви ривали, одеднаш почнаа да им вртат филмчиња на помладите членови дека треба да ги мрзат Комити, дека они никогаш не оделе на запад и ред други лаги.
На тој начин предизвикуваат омраза што лека полека се префрла и на наша страна. Јебига некој да ти шкрта графити не е баш ферска работа, кога знаеш дека истиот тој 10 години одел со тебе на трибина.
Зашто толку се свртија против Комити нема никогаш да разберам...

Да разграничиме меѓу двете групи нема никакво ривалство, бар јас не го осеќам.
Исто членови од групите се големи пријатели, дел од другариве на поважни мечеви одат на неутрална на МЗТ чисто ради нивни другари од ФА.
Ама има исфрустрирани фаци кои од икс причини сакаат да создадат некое ривалство.
А такво нешто нема да излезе на добро ;)

Паралелно со ФА, се одвоија и ЦПБ. Слична е состојбата и со нив.

Така доаѓаме во ситуација кога на ЗАПАД од Аеродром, Центар и некои делови од Карпош има одвај 30-тина души заедно ;)
Кога играме на градски знаат тие птиците преселници да седат на јужна и да посматраат некој нивни да не залутал на трибина.

Член од
14 август 2006
Мислења
45.454
Поени од реакции
84.866
Свашта^
Многу срање напраиле.
Ја можам да посведочам дека у мое навивачко време (прва половина на 90-ти), не беше уопште така.
Они (Сервис Кру и Пирамида) си навиваа и за Вардар на Запад, со нас.Кога играше Партизан со Вардар, стварно си навиваа за Партизан, али никој никому не бранеше да навива за МЗТ, Работнички или Вардар.
Чкембари на Вардар-Пелистер најголемиот ќутек го јадеа од Сервис Кру.

Имаше луѓе од нив и кога се тепавме со Албанците (на утакмица со Приштина), кај мостчето кај Кале и после накај Кале. И на многу други места...
Едино што беше табу е да се навива за Работнички (али тоа е разбирливо).
Највише не идев на кошарка, пошто традиционално мрзам европска кошарка.
Ти кажувам бев во 100% такво маало, али бев член на Комити и на ништо друго, немав никакви проблеми било кога и на стадион заедно идевме понекад.

Не сум знаел дека идиотизмот надвладеал.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom