LOST

Дали ви се допадна крајот на серијата?

• Вкупно гласачи
    288

nou

Член од
19 мај 2012
Мислења
31
Поени од реакции
13
КОј ќе биде фин да ми ги дае тие екстра епизоди на торент или нешо? Не знам како да барам, под кое име.
Мислиш на Mobisodes(Missing Pieces), така?
Дозволено е да се споделуваат линкови од торенти на форумов или ќе морам да ти пратам порака?

Англиски што имаше? :)

The series finale revealed the nature of the world the flash sideways portrayed: it showed the characters meeting after death. As such, the flash sideways are in a sense Flash-forwards.

http://lostpedia.wikia.com/wiki/Flash_sideways_world
Џабе ти е.
Знаеш како оди изрекана: И три вреќи сол ќе излиже и пак ќе рече дека не му е солено.
:|

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.624
Поени од реакции
59.476
The series finale revealed the nature of the world the flash sideways portrayed: it showed the characters meeting after death. As such, the flash sideways are in a sense Flash-forwards.
Финалето на серијата ја откри природата на светот кој FS го портретира: ги покажува ликовите како се среќаваат по нивната смрт. Како таков, FS во суштина е FF.

Пошто знам дека пак ќе се правиш дека не ти е јасно: FS ги прикажува ликовите по смртта. Ако цело време биле мртви, FS не е ништо, и пилотот би ги покажал после смртта. Понатаму, FS има различно дејство, т.е. не е дел од истата приказна. FS е во суштина FF - ова белким не мора да го толкувам, самообјаснувачко е.

Понатаму, бидејќи те мрзи да читаш: http://lostpedia.wikia.com/wiki/Flash_sideways_world

The main characters created a metaphysical realm to find each other after their deaths—a place producers and fans called the "flash sideways" world.
Да се најдат после смртта...

Толку, завршив со цртање. За понатаму Јонзе :)

• Ми се допаѓа
Reactions: nou

VLJ

Член од
14 ноември 2011
Мислења
2.277
Поени од реакции
4.314
VLJ ти текнува тебе?
Ми текнува на тој момент, ама не ми текнува која епизода е. Побарав на Гугл, ама ништо конкретно не ми даде. И вака кога ме повикуваш се осеќам како Lostpedia :)

Член од
13 јули 2006
Мислења
15.455
Поени од реакции
18.456
Финалето на серијата ја откри природата на светот кој FS го портретира: ги покажува ликовите како се среќаваат по нивната смрт. Како таков, FS во суштина е FF.

Пошто знам дека пак ќе се правиш дека не ти е јасно: FS ги прикажува ликовите по смртта. Ако цело време биле мртви, FS не е ништо, и пилотот би ги покажал после смртта. Понатаму, FS има различно дејство, т.е. не е дел од истата приказна. FS е во суштина FF - ова белким не мора да го толкувам, самообјаснувачко е.

Понатаму, бидејќи те мрзи да читаш: http://lostpedia.wikia.com/wiki/Flash_sideways_world

Да се најдат после смртта...

Толку, завршив со цртање. За понатаму Јонзе :)
Да се согласува тоа е местото на нивната смрт, откако го прифаќаат фактот дека се мртви, се збираат сите на едно место.

Претходно се МРТВИ, само сеуште не знаат или не го прифаќаат тоа...

Божино

4815162342
Член од
27 јуни 2007
Мислења
8.603
Поени од реакции
13.301
Да се согласува тоа е местото на нивната смрт, откако го прифаќаат фактот дека се мртви, се збираат сите на едно место.

Голем труп си, еј. Ја претера.

Io Sono Interista

Член од
21 декември 2007
Мислења
28.624
Поени од реакции
59.476
Сите понекогаш не сме во право ама Тенеќе ужива во тоа :pos:

VLJ

Член од
14 ноември 2011
Мислења
2.277
Поени од реакции
4.314

А не мислиш дека сето ова е сон кој Џек го сонува дури спие во авионот?

Божино

4815162342
Член од
27 јуни 2007
Мислења
8.603
Поени од реакции
13.301
А не мислиш дека сето ова е сон кој Џек го сонува дури спие во авионот?
И на крај се буди, тоа да ти биди Лео Ди Каприо зад фрикот негативец од Бетмен. Inception му праеле бе, да стани верник!

Член од
13 јули 2006
Мислења
15.455
Поени од реакции
18.456
Сите понекогаш не сме во право ама Тенеќе ужива во тоа :pos:
Еве покажете каде грешам, дајте некоја добра основа, па да прифатам, јас сум прагматичен тип. Посочете некаде во сета мистерија, митологија, египетска, ескимска, смоки, Бен, бројки, Дарма, Нуклеарка (?!?), и ред други глупости што ги изнатресоа во 5те сезони, дека сето нивно постоење има логика, има некаква врска. што и да е.

Ама со ваков крај како што беше во 6тата сезона, НЕМА логично објаснување, освен дека цело време били МРТВИ, и на крајот само го прифатија тоа.

Не знам стварно како не го гледате тоа.

Се кладам дека сценаристите си тераат сеир гледајќи ги сите дискусии на интернет, си велат гледај што му направивме на будаливе, па уште си мислат дека има некаква смисла серијава.

Io Sono Interista

Член од
21 декември 2007
Мислења
28.624
Поени од реакции
59.476
teneke , ти покажавме, ти објаснивме, ти дадовме на англиски, ти преведовме... остана уште сеирот :)

Kajgana Shop

На врв Bottom