Roland Garros 2012

Кој ќе го освои Ролан Гарос 2012?

• Рафаел Надал

Гласови: 40 48,2%
  • Новак Ѓоковиќ

Гласови: 25 30,1%
  • Роџер Федерер

Гласови: 20 24,1%
  • Енди Мареј

Гласови: 2 2,4%
  • Томаш Бердих

Гласови: 3 3,6%
  • Давид Ферер

Гласови: 1 1,2%
  • Марија Шарапова

Гласови: 13 15,7%
  • Серена Вилијамс

Гласови: 7 8,4%
  • На Ли

Гласови: 2 2,4%
  • Викторија Азаренка

Гласови: 8 9,6%
  • некој друг кај мажите

Гласови: 1 1,2%
  • некој друг кај жените

Гласови: 3 3,6%

• Вкупно гласачи
    83
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.

The King of Clay

Модератор
Член од
28 јануари 2012
Мислења
5.037
Поени од реакции
3.623
unibet дава 50 коефициент на Болели против Надал, па повелете :D

50 кеофициент дава и на Стараче против Ѓоковиќ. Ова и не е баш за толку коефициент...

Член од
22 април 2005
Мислења
1.338
Поени од реакции
505
Зошто на другите грен слеми не се гледа кој е кој?

На земја се знае кои доминираат, физички нај-подготвените.
Iskreno ne do tolku spored mene, ne e rabotata udri mavaj i serviraj, za mene toa ne e tenis, za mene da mislis i da konstruiras poeni, a spored moe mislenje najmnogu toa go dozvoluva roland garros
--- надополнето: 25 мај 2012 во 23:30 ---
unibet дава 50 коефициент на Болели против Надал, па повелете :D

50 кеофициент дава и на Стараче против Ѓоковиќ. Ова и не е баш за толку коефициент...
50??? pa ne ni vredi da igras, najmalku 150:)))

L

Löwe

Гостин
Iskreno ne do tolku spored mene, ne e rabotata udri mavaj i serviraj, za mene toa ne e tenis, za mene da mislis i da konstruiras poeni, a spored moe mislenje najmnogu toa go dozvoluva roland garros
+1
Не е се работата одсервирај му кик сервис, излези на мрежа и лесен поен во спротивниот агол. Таквиот тенис умира. Сега треба да го градиш и да го градиш постепено поенот. Такткички да се надмудруваш. Тоа е каде каде поинтересно за гледање отколку сервис волеј.

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.738
Поени од реакции
18.484
+1
Не е се работата одсервирај му кик сервис, излези на мрежа и лесен поен во спротивниот агол. Таквиот тенис умира. Сега треба да го градиш и да го градиш постепено поенот. Такткички да се надмудруваш. Тоа е каде каде поинтересно за гледање отколку сервис волеј.
Да те поправам, таквиот тенис умре одамна, со хомегенизацијата - успорувањето на подлогите, така што сега гледаме дефанзива, и тенис во кој физичката подготвеност ја победува техниката и талентот, уживајте.

--- надополнето: 25 мај 2012 во 23:30 ---

Tаков тенис не се игра 6 години, да не си се збунил нешто?

L

Löwe

Гостин
Не е умрен, али пред умирање е. Федерер сеуште го практикува тоа. 60-70% од сервите во Мадрид и Рим му беа во тој принцип.

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.738
Поени од реакции
18.484
Умрен е, другар...Федерер е 1 тенисер, и таа тактика ја користи многу ретко, ок не е еден двајца се Llodra би го додал тука, еден или 2 турнира не значи дека се игра уште тој стил, прашањето е дури и да сакаш колку ќе успееш со таква игра да постигнеш нешто, протови 3 класа тенисери да ќе работи, ама против по спремни, тешко.

L

Löwe

Гостин
Карлович е уште од таа гарда што го применува тој стил на игра исто така. Али и тој е пред пензија.

Figaro

la vita e bella
Член од
2 март 2009
Мислења
648
Поени од реакции
410
Има неколку такви фосили што уште играат на принцип сервис и одма на мрежа. Федерер го практикува зависно од ситуација,за разлика од Лодра,Кубот и уште некој целата игра им се базира на добриот сервис и играта на мрежа.

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.738
Поени од реакции
18.484
Oк би ве замлолил еден успешен тенисер да ми наведете кој на грен слeм ја користел таа тактика во последниве некоку години? нема...

Друго е да изиграш одреден број на поени, после добри сервиси...ама неможеш таа тактика да ја користиш и да доминираш со неа....не возможно, ако беше возможно, Лодра, сега ќе беше со подобар рејтинг него што е, иако има 32 години, сепак е 57 место, Карлович е 58....

Кога ќе размислам подобро ниту еден тенисер со јак сервис сега неможе да доминира како порано, ни приближно....ниту еден единствен нема, кој играта ја базира главно на сервис мора да си добар во поле, да ринташ....иначе џабе е све.

Figaro

la vita e bella
Член од
2 март 2009
Мислења
648
Поени од реакции
410
Ех што му правеше Федерер на времето на Хенман :pos:
1:34

Член од
22 април 2005
Мислења
1.338
Поени од реакции
505
Да те поправам, таквиот тенис умре одамна, со хомегенизацијата - успорувањето на подлогите, така што сега гледаме дефанзива, и тенис во кој физичката подготвеност ја победува техниката и талентот, уживајте.

Tаков тенис не се игра 6 години, да не си се збунил нешто?
Znaci ne zboruvam jas za toj tip tenis(servis-volej) zboruvam za toa deka na tvrdi podlogi sto gi ima premnogu niz celata godina i se od beton, toa e toa, udiras mavas serviras , kratki poeni i najcesto pobeduvaat onie sto imaat silni udari od osnovna linija, difenziva ili odbrana mnogu mnogu ne funkcionira na tie podlogi, muabetot mi bese na roland garros ili ajde zemjeni tereni otkrivaat mnogu poveke od eden igrac, kolku moze da izdrzi, kolku trca, nema tolku kratki poeni pa ako e nekoj na pet metri pozadi osnovna linija moze i skrateni topki da se igra, ima poveke razlicnost, na kraj kraeva zemejeni tereni se super, malku da padne topceto na nekoj del kaj sto e neramen i go menuva tekot na eliot poen pa e pointeresno, na tvrdi podlogi nema promena na ritam, ednolicno e i robotsko

The King of Clay

Модератор
Член од
28 јануари 2012
Мислења
5.037
Поени од реакции
3.623
Луѓе, не одите оф топик. Доколку сакате да дискутирате на темата за тоа како се ирга моментално, како порано и останатите работи. Префрлете се на темата ATP тенис - општа дискусија.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom