Roland Garros 2012

Кој ќе го освои Ролан Гарос 2012?

• Рафаел Надал

Гласови: 40 48,2%
  • Новак Ѓоковиќ

Гласови: 25 30,1%
  • Роџер Федерер

Гласови: 20 24,1%
  • Енди Мареј

Гласови: 2 2,4%
  • Томаш Бердих

Гласови: 3 3,6%
  • Давид Ферер

Гласови: 1 1,2%
  • Марија Шарапова

Гласови: 13 15,7%
  • Серена Вилијамс

Гласови: 7 8,4%
  • На Ли

Гласови: 2 2,4%
  • Викторија Азаренка

Гласови: 8 9,6%
  • некој друг кај мажите

Гласови: 1 1,2%
  • некој друг кај жените

Гласови: 3 3,6%

• Вкупно гласачи
    83
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
23 август 2010
Мислења
39.399
Поени од реакции
113.888
Глупости.
Од една страна ги имаш Новак, Федерер, Цонга, Дел Потро, Бердих, Вердаско, а од друга страна старо новиот шампион Надал, и осакатените тенисери Мареј, Ферер, Типсаревиќ, Иснер, Алмагро.
Разлика помеѓу овие две ти е земја - воздух.
Па брат така иде тоа, тој им е пласманот и затоа се таму. Не ги потценувај Алмагро и Иснер, а особено не Ферер. Алмагро пред некоја година 1/4 финале играше овде башка земјаш е, не се знае ништо.
Инаку не се бунете за Федерер дека имал тежок ждреб, ако не се паднеше со Новак ќе се паднеше со Рафа, како и да ја вртиш заебано му е. Само со Налбандиан ќе му биде малце потежок меч, друго све ќе тепа. И не се плашете од Бердих нема сила тој да издржи со Федекс на Грен Слем, особено не ментална сила.

Член од
13 август 2009
Мислења
9.543
Поени од реакции
5.772
Одличен вовед, подобар од мојот минатата година. Секоја чест. И да, очекувам Надал да си ја продолжи доминацијата на Роланд Гарос.

L

Löwe

Гостин
Младиот српски тенисер, 20годишниот Филип Крајиновиќ успешно ги мина квалификациите за Ролан Гарос. Инаку Филип е 619 на АТП ранг листата, а во последното квалификациско коло на Ролан Гарос успеа да го победи фаворизираниот 5ти носител на квалификациите, Данијел Брандс.

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.738
Поени од реакции
18.484
Baker е ѕверот, типов во последно време е одличен, изигра многу добро со Давиденко! каков ритерн има секоја чест.

The King of Clay

Модератор
Член од
28 јануари 2012
Мислења
5.037
Поени од реакции
3.623
Само плачите, на АО полуфинале беше Надал - Федерер, а не Ѓоковиќ-Федерер.

Ако Федерер е вистинскиот шампион, нема да има проблеми со жребот, доколку не е, тогаш ќе си има.

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.738
Поени од реакции
18.484
Која случајност еј :D

AO 2008. Federer - Djokovic
AO 2009. Federer - Djokovic
AO 2010. Federer - Djokovic
AO 2011. Federer - Djokovic
AO 2012. Djokovic - Murray

RG 2008. Nadal - Djokovic
RG 2009. Federer - Djokovic
RG 2010. Nadal - Djokovic
RG 2011. Djokovic - Federer
RG 2012. Djokovic - Federer

W 2008. Federer - Djokovic
W 2009. Federer - Djokovic
W 2010. Federer - Djokovic
W 2011. Djokovic - Federer

USO 2008. Federer - Djokovic
USO 2009. Federer - Djokovic
USO 2010. Federer - Djokovic
USO 2011. Djokovic - Federer
--- надополнето: 25 мај 2012 во 22:36 ---
Само плачите, на АО полуфинале беше Надал - Федерер, а не Ѓоковиќ-Федерер.

Ако Федерер е вистинскиот шампион, нема да има проблеми со жребот, доколку не е, тогаш ќе си има.
Не е работата за плачење, работата е за реално да се гледаат работите, да беше Федерер на 25 години јас немаше збор да кажам, ама во овие години тој ждреб за него е многу тежок.

Искрено, не се замарам за RG, јасно ми е дека Федерер нема шанса, ама не ми се свиѓаат "случајностиве" кај ждребовите.

The King of Clay

Модератор
Член од
28 јануари 2012
Мислења
5.037
Поени од реакции
3.623
Која случајност еј :D
Не знам што да ви кажам........ можеби има нешто но едноставно не верувам. Шансите се 50-50, да беа поголеми за Федерер-Надал па да речиш....

The King of Clay

Модератор
Член од
28 јануари 2012
Мислења
5.037
Поени од реакции
3.623
За што шансите 50-50?
Не сфатив.
50% се шансите Федерер да оди на страната од Надал, 50% се шансите да оди на страната од Ѓоковиќ. Тоа е, е кога не те сака, не те сака. Јас на пример на една игра што играме турнири, секој божји турнир играм во најраното можно коло против првиов на листава шо е најјак на земја, и се чудам како е можно, а автоматски тоа се прави жребот да се изврши. Значи, се е до среќа.... а кога ја немаш... ја немаш...

Еве видите овде, овде, овде, овде.

Последните четири турнири...

На ролан гарос го имам во четвртфинале, секако јас сум 16 носител, тој е прв. Најбрзо што е можно да се паднеме на турнирот.

Пред тоа во Мадрид и Рим, исто скроз, јас 16 носител, тој прв и повторно вкрстуваме во третото коло.

Во Белград, тој 1 носител, јас четврт и вкрстуваме во полуфинале, порано не може поради правилата и структурата на жребот.

На почетокот кога играв и не бев носител, кога имав послаб ранг. Од 5 турнири, ама обавезно 4 го имав во второто коло доколку беше слободен во првото, а некогаш и во прво го добивав како противник. А жребовите се прават на random опција и нема никаква местенка, ама кога не те сака, не те сака. Истото мислам дека е случај со полуфиналево Федерер - Ѓоковиќ.

А

Анноун

Гостин
Стајте ги бре сите мечеви од прво коло да ги изанализираме . Што квичете за ждребот цело време ? :D

Член од
14 март 2010
Мислења
16.921
Поени од реакции
16.193
50% се шансите Федерер да оди на страната од Надал, 50% се шансите да оди на страната од Ѓоковиќ. Тоа е, е кога не те сака, не те сака. Јас на пример на една игра што играме турнири, секој божји турнир играм во најраното можно коло против првиов на листава шо е најјак на земја, и се чудам како е можно, а автоматски тоа се прави жребот да се изврши. Значи, се е до среќа.... а кога ја немаш... ја немаш...

.
16-2 е.. каква е таа црна среќа што ја има Надал или пак Федерер.

The King of Clay

Модератор
Член од
28 јануари 2012
Мислења
5.037
Поени од реакции
3.623
16-2 е.. каква е таа црна среќа што ја има Надал или пак Федерер.
Ете де, види шо ми се дешава мене, а не камо ли за некој други, а полно ги има во светов баксузи.

L

Löwe

Гостин
Поинтересни дуели од прво коло:

P.Andujar - V.Hanescu
J.Blake - M. Youzhny
S.Boleli - R.Nadal
J.M. Del Potro - A. Montanes
N.Djokovic - P.Starace
A.Dolgopolov - S.Stakhovsky
R.Federer - T.Kamke
T.Ito - A.Murray
N.Mahut - A.Roddick
A.Seppi - N.Davydenko
G.Simon - R.Harrison
R.Stepanek - D.Goffin
J.Tipsarevic - S.Querrey
V.Troicki - T.Belluci

Член од
22 април 2005
Мислења
1.338
Поени од реакции
505
Mojot omilen turnir niz celata godina! Konecno tuka se gleda koj e koj vo tenis kako igrac(fizicka podgotvenost, mentalna stabilnost i izdrzlivost i talent) Serena williams i vo najubavite godini slicno kako djokovic koga osvojuvase se drugo odvaj ednas pobedi ovde, sharapova nikogas, azarenka nema ni da pobedi nikogas, kvitova clijsters nema sansi, itn itn, djokovic nema teorija da pobedi ovde, osven epten na nadal da ne mu e denot, pre mislam deka ke bide fedrer nadal finaleto, ke bide ludo i zurka ovde, mnogu mecevi vo 5 setovi i ako se kladite predlagam da idete na plus gejmovi i kaj mazi i kaj zeni

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.738
Поени од реакции
18.484
Mojot omilen turnir niz celata godina! Konecno tuka se gleda koj e koj vo tenis kako igrac(fizicka podgotvenost, mentalna stabilnost i izdrzlivost i talent)
Зошто на другите грен слеми не се гледа кој е кој?

На земја се знае кои доминираат, физички нај-подготвените.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom