Единствената личност што ме "испровоцира" да напишам еден пост во темата Кајгана психолог и единствената тема која со кејф ја следам откако постои, еве веќе 2-3 дена.
Колку и да сакам да се држам на страна и да се воздржувам од реплицирање, она "охридското" во мене карактеризирано со опсесивност, озборување, солење памет и пред се, презирање, не ме остава на мира па сакам да се искажам.
Ако од една страна го напишам она што стварно го мислам за тебе, нема да биде фер затоа што на форум никогаш не сум се служел со таков речник. Не сакам од причина што не е време ни место, а ни моето пет и кусур годишно "искуство" како форумџија не ми налага. Од друга страна, ќе се изразам малку поблаго и ќе ти кажам дека те мразам, од дново на душава. Форумов секогаш сум го сметал како место за одржување на егото и кревање на истото, а паралелно на тоа го сметам за место на кое кога ќе дојдам, ќе ме релаксира. Сакам да мислам дека и покрај сета она негативност која се шири во последно време (блабла, носталгија блабла) сепак има континуитет на добри трол теми со по 50 страни. Не ми смета, во никој случај.
Ама мислам дека ова твоево не е фер. Најмногу спрема Роно Тенкиевски, па уште полудиот Валентино де Бомбол, стар педер сопственик на кучкарница во Лугано, до Лејди Квиер и неговиот/та грозен/на профил за кој дури Шмекерот беше измамен да му/и се припушти на профил за после да му/и го виде тазе издепилираниот со восок задник и да си ги исповрати цревата од морбидност.
Единствена заедничка карактеристика која ја имаш со сите овие погоре е токму морбидноста. Ако за нешто навистина би те бивало, и ова го мислам најискрено, тоа ќе биде ако направат римејк на Летот на кукавичјото гнездо, а ти ќе ја замениш легендарната nurse Ratched.
Не знам зошто и кој ти даде такво право да влезиш во нашите навидум нормални животи, ни срам ни перде да ја пласираш таа морбидна психо насмевка и да очекуваш едноставно да помине незабележано и без последици.
Вторникот сабајле полагав испит и секогаш кога ќе замижев пред мене излегуваше твојата насмевка.
Не паметам кога последно сум се чувствувал толку грдо и згрозено од таква гримаса. А верувај, имам многу нешта што ги правам во слободно време, ама некои слики не излегуваат од ум па што сакаш прави.
Од трета страна, многу ме провоцираат твоите ладни реплики како овие. Од каде бе ова право вака да се изразуваш? Имаш ли ти родители? Те воспитал ли некој?
а може да ја викнам мајка ти да ми плачи за 100 денари на гробот од тебе ?
Па реков ја болни сте сите тука. За кај дедо поп сте да ве прочисти
Тука доаѓам и до четвртата страна, а тоа се форумџиите кои доаѓаат на темава чисто да издржат некој одбранбен став и лелекање по тоа колку другите што и реплицираат со дрски коментари не се во ред.
Секогаш сум гледал да најдам причина за таквото однесување, дури еднаш пишав во темата за Стеф Ангел и видеото за Валентајн во случај да застанам на негова страна, и тогаш не ми беше мака затоа што знам дека детето никогаш не би напишало ваков коментар, ама овде не можам да најдам ни една добра причина за да ја одбранам емотивно лудата.
Да ги прашам оние форумџии што ги споменав во погорниов пасус. Озбилни сте? Со сиот ум доаѓате овде да кажите дека тоа што го прави е нејзина работа и ние не смееме да ја вреѓаме?
Ако тебе ВеснаВип не те интересираат критиките и советите, ко така шо кур идаш да отвораш тема и да вреѓаш па да мешаш мајки шајки и попој и болести?
Ај мрш таму од кај што си дошла, никој не е должен овде да ти ги трпи срањата, форумов знаел и повеќе и подобро од ова.
Овде има 30 и кусур илјади форумџии, и многу сакам кога некогаш ќе се вратиш во државава, да си најдиш некој, да си го поодиш, да го земиш, па да го потсетиш дека еднаш си отворила тема на форум и си пеела, па да те пушти на некоја нива Волино онаму и дури собираш патлиџани и компири ден ноќ да си ја пееш Ти ме Изнјевери, баш вака, па да си ги платиш греојте што ги правиш овде.
Ексик веќе, потрошив 10 минути да го пишам постов
Можеби ќе се добие впечаток дека ти давам големо значење, точно, ама не ти го давам значењето тебе и не сум изреволтиран од тебе, туку од твојот вид и од таквите како тебе кои мислат дека и лошиот маркетинг е маркетинг. Тоа можеби пали кај Латас, Геро, Јофе и кај тебе.
Ве молам не го злоупотребувајте слоганот "Ако не ви чинит не идајте". Тоа не ви дава право да не тероризирате.