ЗЕМЈОТРЕС!

• Креатор на темата Креатор на темата Acid
  • Време на започнување Време на започнување
Таму сите згради им се изградени против сеизмички активности , а од друга страна кај нас се изградени од гипс картон а и плус во 90% од зградите има куртони што рушат попторни стубови за да им изгледа поголемо дома .....
Башка то кај нас сите што градат гледаат да заштедат некој денар иако ти си го платил тоа. Материјало шо го користат е 0 спрема то шо треба да биди. Зато сите нови згради почнаја да се распаѓаат а за фасадите да не зборувам по 1 година падната е само за да заштеда.

Инфо за епицентар? Или за истиот од Перник се работи? Пошто гледам имало пред 7-8 часа еден во близина на краците од Халкидики и еден на граница со Албанија.

Сега се вратија мои роднини од Софија, некни кога бил земјотресот од плакари све им испаднало на под, ѕидот распукал, страшно тресење било. :confused:

Ништо мајке ми не сеќавам сега на ниско.А баш беше интересно порано на 5 спрат :sneaky:

Сега се вратија мои роднини од Софија, некни кога бил земјотресот од плакари све им испаднало на под, ѕидот распукал, страшно тресење било. :confused:
јас сум от Софиja и живеја на 3 етаж и беше страшно, но само отидох под пантата на вратата докато утихне. После си легнах, но не можах да спја заради другите земjoтреси.

Спиј си бе , што ќе правиш , и онака од трети спрат немаш време да излезеш.
--- надополнето: 24 мај 2012 во 01:15 ---
Дали некој осети пак мал земјотрес ??

У зграда ли живееш , да не те заебава некој сосед , ти прда на ѕид.

Спиј си бе , што ќе правиш , и онака од трети спрат немаш време да излезеш.
--- надополнето: 24 мај 2012 во 01:15 ---

У зграда ли живееш , да не те заебава некој сосед , ти прда на ѕид.
Не бе,моментално сум во Берово на гости малце 2-3 дена...заборавив дека не сум во Скопје хахах ама овде баааѓи се осети мајке ми,гледам комшилкот све на улица

Не бе,моментално сум во Берово на гости малце 2-3 дена...заборавив дека не сум во Скопје хахах ама овде баааѓи се осети мајке ми,гледам комшилкот све на улица

Им ги стресе компирите на Беровчани а.

Бегај кон запад бе.

jas go osetiv ovoj tuka vo sofija ... ama da mu ebam majkata vekej sekoj den ima zemjotresi i posle onoj od onoj den 6.0 po rihter sto bese vekje epten me fakja strav.Ama stvarno epten oti od onaj predhodniot imam trauma ebate.Strasna rabota.I ete ovaj sega me uplasi i trgnav da izleguvam ama nesto se soprev .... na 5ti sprat sum i se osekja ubavo.A i kucinjata pocnaa da lajat site odedns, mackata se isplasi kaj mene, toa uste povekej me izfilmira.
Имаш срекja-само 5 спрат. Не сакам да си представам ониja на 16-17-18-19 спрат...
Побитното е дека нема ништо срушено генерално.

Abe epten smesno so da ti kazuvam

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom